Natuur, Milieu en Recreatie


GTLL begrijpt de praktische aandelen van de Nederlandse Natuur, Milieu en Recreatie instanties en haar verschillende afdelingen, variërend van het Rijk tot provincies en gemeenten. Daarom leveren wij op maat gemaakte oplossingen op het gebied van frees- en graveertechnologie, krachtige laser- en printoplossingen voor een breed scala aan vereisten binnen diverse natuur- en milieuorganisaties.

Binnen de publieke sector trekken onze diensten zich ook uit tot specifieke takken, waaronder Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Waterschappen. Maar we gaan nog verder, met klanten variërend van landgoederen tot recreatiebedrijven. GTLL heeft een uitgebreid netwerk van gewaardeerde klanten binnen deze publieke sector.


Natuurbeheer

Natuurbeheer

Een verzoek kan nog zo veelomvattend zijn, wij zullen nooit iemand het bos insturen. Tenzij we samen het project van dichtbij gaan bekijken en letterlijk met beide benen in de klei staan. Overigens heeft de ondergrond enkel invloed op onze aanpak, niet op het resultaat. GTLL weet raad met de natuur in beboste gebieden, aan het water, langs de kust, in het zand, te midden van groene vergezichten, op grote landgoederen, in de landbouw, enzovoort.

Is een deel verhard? De natuur en infrastructuur lopen kriskras door elkaar. Kijk maar naar de agrarische sector. Gelukkig is onze expertise is zo verreikend als sommige velden of complete landschappen waarin de producten worden geïnstalleerd. Denk dan aan markeringen, signaleringen, coderingen, wegbewijzering, peilschalen, borden en alle andere visuele kenmerken en aanduidingen die van pas komen in hartje natuur. Of net daarbuiten.

Milieu en brancheorganisaties

Milieu en brancheorganisaties

Milieu- en brancheorganisaties die naar GTLL komen, hebben behoefte aan duurzame eindproducten die onze natuur en landschappen beschermen tegen menselijke invloeden. We sluiten geregeld de handen ineen met (Staats)bosbeheer, milieudefensie en de dierenbescherming. Daarnaast hebben we te maken met natuurmonumenten en is er een link naar verenigingen zoals de Waddenvereniging, Vogelbescherming Nederland en Ocean Cleanup.

GTLL staat voor creatie en continuïteit. Het is de kunst om samen iets te fabriceren dat doelmatig ingezet kan worden, bijvoorbeeld ter bescherming van de natuur en diersoorten, en tegelijkertijd ons voortbestaan op de lange termijn niet in de weg staat. Verder kan onze dienstverlening zowel direct als indirect invloed hebben op een stukje natuur- of bosbeheer: van het ontwikkelen van markeringen, signaleringen en bewegwijzering ten behoeve van landschappen, tot aan het bestickeren van vuilniswagens en containers, alsmede het leveren van front- en bedieningspanelen voor de afvalverwerking, recyclingbranche en alle machines die daarvoor worden gebruikt.

Sport, cultuur en recreatie

Sport, cultuur en recreatie

Hoe hoger de bezoekersaantallen, hoe groter onze uitdaging. GTLL begeleidt in en rondom culturele bestemmingen, op speelvelden, in stadstuinen, kantines en kleedruimtes plus vele andere openbare gelegenheden. Hoe meer mensen, hoe meer er behoefte is aan het sturen van mensen. Bijvoorbeeld om vertraging en gedrang tegen te gaan, om irritaties te voorkomen, om herhaalbezoeken te stimuleren en om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

We nemen dus nogal een verantwoordelijkheid op onze schouders. Een logisch gevolg van als je in dienst treedt van een overheidsinstelling. Gemeentes zien erop toe dat burgers op verantwoorde wijze deelgenoot kunnen zijn van een activiteit binnen de publieke sector. Of zich dat nu afspeelt in een Rijksmonument, op een openbaar sportveld of speelterrein, dan wel een in overheidsgebouw zoals het gemeentehuis zelf, maakt geen verschil. Onze ruime ervaring met de bouw en infra komt hier eveneens goed van pas.

Wat mag u verwachten van een lokaal gevestigd bedrijf met nationale reikwijdte? Veel, heel veel. GTLL beschikt over de expertise, technologieën en capaciteiten van de Nederlandse overheid en al haar gerelateerde organisaties optimaal van dienst te zijn. Wij hebben veel waarde aan duidelijke communicatie en het nakomen van afspraken, gedreven door de nuchtere werkmentaliteit waar Twente om bekend staat. Omdat we begrijpen dat wat voor ons vanzelfsprekend is, dat niet altijd voor andere partijen is. En daar kun je van profiteren.

Voor overheidsinstanties is het vertrouwen op professionals in graveer- en lasertechnologie, gecombineerde frees- en printtechnologie, onmogelijk nog essentiëler dan in andere sectoren.

Producten speciaal geselecteerd voor Natuur, Milieu en Recreatie

Frontpanelen

Frontpanelen

Frontpanelen hebben diverse toepassingen in uiteenlopende disciplines. Zo worden processchema’s veelvuldig omgetoverd tot technische tekeningen die schematisch inzicht bieden in hoe leidingen en/of andere onderdelen van een procesinstallatie met elkaar verbonden zijn. In de industrie spreekt men vaak van een “piping and instrumentation diagram” of “process and instrumentation diagram”, meestal afgekort als P&ID. Op plekken waar iets geschakeld of gemonitord moet worden kunnen we het blindschema voorzien van sparingen waar een schakelaar of meter perfect in past. GTLL denkt graag met u mee!

Een greep uit het assortiment wat wij kunnen realiseren op frontpaneel gebied: voor brandmeld- en ontruimingsinstallaties produceren we sprinklermeldpanelen, ontruimingspanelen en brandmeldpanelen. Dit wordt in de installatiebranche ook wel een synoptisch paneel of geografisch brandmeldpaneel genoemd. In veel bedrijven en openbare gebouwen komt u de door ons geproduceerde bedieningstableaus voor klimaatbeheer en verlichting tegen. Verder maken wij bedieningspanelen voor bruggen en sluizen, computerservers, telecomapparatuur, netwerk hardware, audiovisueel productieapparatuur en wetenschappelijk apparatuur.

Voor de offshore en scheepsbouw industrie kunnen we bijvoorbeeld joystickpanelen anodiseren. Het mag nog robuuster? We gebruiken ook RVS316 zodat het paneel zeewaterbestendig is en bestand is tegen alle weersinvloeden. Kortom, we hebben voor elk frontpaneel wel een geschikt materiaalsoort met de juiste uitstraling en dito eigenschappen: hard of flexibel, van chemisch- tot Uv-bestendig en van metaal tot kunststof. Onze frontpanelen zijn op maat gemaakt en sluiten naadloos aan in bijvoorbeeld verdiepte lessenaars. Ook kunnen wij de panelen beschermen tegen vandalisme en extreem zware weersomstandigheden. GTLL heeft voor elke gelegenheid en uitdaging een passende oplossing!

Elektrotechnische installatiebedrijven die werkzaam zijn in de beveiliging van bedrijvengebouwen, flats en appartementen hebben aan ons een uitstekende partner. Denk bijvoorbeeld aan bellentableaus en belpanelen, maar ook panelen voor slagbomen en tourniquetbedieningen bij toegangscontroles van bedrijvengebouwen. Daarnaast heeft GTLL een breed assortiment aan binnen- en buitenoplossingen, waaronder op maat gemaakte roosters voor het afdekken van luidsprekers, het opvullen van overtollige sparingen bij het vervangen van lichtarmaturen in kantoorpanden, of afdeklijsten voor het netjes afwerken van behuizingen. Naast het bieden van toepassingen gericht op elektrotechnische installatiebedrijven, hebben we ook ervaring met het leveren van maatwerkoplossingen voor opdrachtgevers en organisaties als woningcorporaties, architecten en VvE’s. Waar een frontpaneel nodig is, is GTLL!

Behuizingen

Behuizingen

Behuizingen kunnen we onderverdelen in 3 verschillende groepen:
- Behuizingen gemaakt door GTLL
- Door u aangeleverde behuizingen voorzien van tekst en sparingen
- Bewerkingen in deksels en deuren van behuizingen

Als er geen kant-en-klare behuizing wordt gevonden die aan uw eisen voldoet, kunnen wij deze in veel gevallen voor u produceren. De door ons gemaakte behuizingen zijn altijd klant specifiek op maat gemaakt. Aluminium, maar ook roestvrij staal of kunststof toepassingen zijn mogelijk. Vaak zien we onze behuizingen terug bij ontruimingsinstallaties – al dan niet voorzien van sparingen voor tijdschakelklokken, netvoedingen en schakelaars. Los hiervan is de montageplaat voor bijvoorbeeld din-rails geen enkel probleem. Veel van onze klanten in de elektrotechniek en de bouwsector vragen om een kast voor een belpaneel. Deze kunnen uitgevoerd zijn met of zonder sparingen en tapgaatjes voor bevestiging van gegraveerde naamplaatjes. Verder verzorgt GTLL ook de bevestigingsmiddelen voor wandmontage.

We hebben veel ervaring in het bewerken van behuizingen en klemmenkasten (junction boxen), welke vaak in de elektronica worden gebruikt. Een paar belangrijke merken van ATEX gecertificeerde behuizingen of installatiekasten zijn Rittal, Eaton, Schneider, Spelsberg, Rose en Phoenix. Ook behuizingen volgens EXe, EXi en Ex (IEC) richtlijnen zijn voor ons ook geen probleem om te bewerken. ABS, PVC, aluminium, RVS behuizingen en klemmenkasten kunnen we moeiteloos voorzien van teksten en sparingen. Dankzij ons moderne machinepark en onze specialisten zijn we in staat om grote aantallen te produceren in combinatie met een korte levertijd. Of het nu gaat om het bewerken van een handbehuizing of een universele behuizing, in de meeste gevallen is een snelle levering een vanzelfsprekendheid bij GTLL.

Tekst plaatjes

Tekst plaatjes

Veel componenten in de industrie dienen uitgerust te zijn met aanduidingen. In deze branche wemelt het van de coderingsplaatjes en serienummerplaatjes van GTLL. In de elektro-industrie vindt u ze bijvoorbeeld op bedieningskasten in de vorm van plaatjes voor MCC-panelen. En in de machinebouw als tekstplaatjes boven componenten van machines. Dergelijke labels en tekstschildjes voor drukknop/signaallamp tekstplaatdragers maken we in opdracht van diverse bekende merken en leveranciers. Zoals: tekstplaatjes voor Eaton Moeller M22-XST, tekstschildjes voor Schneider Electric XB4 XB5 8 x 27 mm en graveerplaatjes voor Siemens Labelhouders 27 x 27 mm, 12.5 mm x 27 mm, 17.5 mm x 27 mm.

Voor de chemische industrie levert GTLL veel tagplaten – ook wel actuator tagplates voor componenten genoemd. Deze kunnen met schroeven of popnagels op afsluiters en kleppen worden bevestigd. Maar als de situatie het verlangt, leveren we er een RVS-draad, ketting of bracket bij ten behoeve van buismarkeringen.

Onze naamplaatjes kunnen worden voorzien van een QR-code of bedrijfslogo. Sommige klanten vragen specifiek om blanco metalen labels. Hier kunnen ze dan bijvoorbeeld op locatie zelf een code inslaan.

Schaalplaten zoals linealen en gradenbogen, in centimeters of in inches, recht of rond, maken we in alle soorten en maten. Deze komen terug als peilstokken voor bijvoorbeeld het waterschap of in de tankbouw als meetlat om de inhoud van een tank te kunnen meten. Een schaalplaat (“scale plate” in het Engels) is doorgaans een schaalverdeling op een plaat waarmee men een knop, greep, handwielenhendel of schakelaar bij een bepaalde waarde vast kan zetten.

Op onze procedureplaten voor bijvoorbeeld een EV-laadaansluiting, wordt vaak de werkwijze van een bepaald systeem uitgelegd, meestal voorzien van een schematische voorstelling. In de gas en olie industrie ziet u deze platen geregeld terug op kleppen en leidingen ter informatie (piping diagram) voor de operators. In de elektrotechniek komt u ze ook wel tegen als tekstplaat met draadkleur coderingen.

De labels en plaatjes worden klant specifiek door GTLL gemaakt; afmeting, vorm, kleur en tekst kunnen dus worden gewijzigd. De oplage kent eveneens geen beperking. Of het nu om 1 of 20.000 stuks gaat, alles is mogelijk. Kwestie van een lijst aanleveren met daarop de door u benodigde tagnummers en teksten, en het wordt zonder problemen, op zeer korte termijn gemaakt. Vandaag besteld, morgen in huis is bij GTLL geen uitzondering.

Stickers

Stickers

Veiligheids- of waarschuwingsstickers dragen bij aan een veilige(re) werkplek waar mensen verantwoord en vol vertrouwen hun functie kunnen uitoefenen. De veiligheidslabels zijn op talloze veiligheidsgebieden van essentieel belang; van het informeren van mensen over struikelgevaar tot aan PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) en het uitleggen van machine- en chemische gevaren. De stickers moeten opvallen, gemakkelijk te lezen zijn en in veel gevallen voldoen aan diverse normen voor veiligheidslabels. Veiligheid heeft prioriteit in het bedrijfsleven en in de industrie. Niet zonder reden: naast het humane aspect, zijn werknemers in een veilige werkomgeving een stuk productiever. Zij vormen de sleutel tot het succes van uw bedrijf.

Als het om apparatuur gaat, spreekt het voor zich dat er regelmatig onderhoud en inspectie gepleegd moet worden om de veiligheid te waarborgen. Echter, het bijhouden van de geïnspecteerde machines kan een uitdaging zijn. Vandaar ook dat keurings-en inspectielabels ongelooflijk belangrijk zijn. Onze stickers hebben vermeldingen van datum en jaar zodat in één oogopslag kan worden opgemerkt wanneer waarop het product is geïnspecteerd, en u nauwkeurig kunt bijhouden hoe vaak dit is gecontroleerd.

Stickers van GTLL voor leidingmarkering worden door de industrie gebruikt om stoffen te identificeren die worden getransporteerd door pijpleidingen in de voedselindustrie, raffinaderijen en fabrieken. Elke pijplijnmarkering vertegenwoordigt een stof of gas. Naast de naam van de leidinginhoud en de relevante waarschuwingssymbolen, is de stroomrichting erg belangrijk. Deze wordt aangegeven met een pijl. We kunnen de sticker voor leidingmarkering tevens voorzien van dubbele pijlen, zodat u één van de pijlpunten kunt afknippen.

Aanduiding stickers of aanduidingsstickers ziet u overal en in alle branches terug. Meestal betreft het een logo-sticker of een typesticker op machines en voertuigen, maar ook beschrijfbare labels met invulvelden horen tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen het labels zijn met component coderingen, een kabelcodering, kabelmarkering, dan wel een labelmarkering. In datacenters treft u ze als coderingen op patchkasten. Veel van onze aanduidingsplaten kunnen ook als sticker worden uitgevoerd.

Naam- en tekstborden

Naam- en tekstborden

Veiligheidsborden zorgen ervoor dat het verantwoord werken is op plekken en in situaties die potentieel gevaarlijk zijn. Een veilige werkplek is “key” in een productieve werkomgeving. Vandaar ook dat veiligheidsborden op veel vlakken en verschillende veiligheidsaspecten van grote waarde zijn. Bijvoorbeeld bij het informeren van mensen over struikelgevaar, PBM (Persoonlijk Beschermingsmiddel) en het uitleggen van machine- en chemische gevaren. De borden moeten opvallen, gemakkelijk te lezen zijn en in veel gevallen voldoen aan diverse normen, specifiek voor veiligheidsborden. Wanneer veiligheid de hoogste prioriteit heeft, zal zich dit vroeg of laat terugbetalen. Immers, werknemers die zich veilig voelen zijn productieve werknemers. We zouden dus kunnen zeggen dat een veilige werkomgeving de sleutel is tot het runnen van een productief en succesvol bedrijf.

Van een heel ander soort kaliber is bewegwijzering: eenvoudige instructieborden zorgen ervoor dat het gemakkelijk navigeren is binnen uw bedrijf. De borden geven basisinformatie weer over uitgangen, toiletten, afval, recycling en het beleid op de werkplek. Ook worden op deze manier eventuele restricties omtrent toegang weergegeven met borden als “privé” en dergelijke. In de wereld van bewegwijzering wordt er vaak gebruikgemaakt van makkelijk herkenbare symbolen voor een zo duidelijk mogelijke boodschap.

Of voertuigen op uw locatie nu binnen of buiten rijden of varen, u heeft verkeersborden nodig om de verkeersstroom te sturen en hierdoor ongevallen te voorkomen. Deze borden markeren parkeerbeperkingen, geven snelheidslimieten weer, waarschuwen voetgangers voor onveilige gebieden, hoge verkeersdrukte en meer. Ze dienen geplaatst te worden op locaties waar zowel chauffeurs als mensen te voet ze kunnen zien wanneer dat nodig is.

Natuurbeheer

Praten we over natuurbeheer, dan is dit onder te brengen bij zowel overheidsinstanties als stichtingen. GTLL verleent diensten aan Staatsbosbeheer, maar krijgt ook geregeld te maken met verzoeken uit de hoek van Waterschappen en Natuurmonumenten. In laatstgenoemde zien we een zekere overlap met landgoederen, terwijl de Waterschappen juist profiteren van onze ruime ervaring in de maritieme en offshore branche. Bovendien kruist Natuurbeheer geregeld met de grond, weg en waterbouw. Want er komt ook vaak een stukje infrastructuur bij kijken.

Het mooie aan ons vak is dat er geen beperking zit op de sector of eindafnemer, laat staan op het eindproduct. Wat betreft het graveren, frezen, laseren, printen en bestickeren van onderdelen, ongeacht het soort materiaal, zijn de mogelijkheden bij GTLL ongelimiteerd. Voor landschapsbeheer in natuurgebieden, in de breedste zin van het woord, kunt u daarom altijd bij ons aankloppen.

Milieu en brancheorganisaties

Wie werkt met het Rijk en de natuur, heeft direct te maken met het milieu. GTLL werkt voor zowel particuliere als overheidsorganisaties die betrekking hebben op het leefklimaat. Het begrip klimaat leeft meer dan ooit in onze samenleving. En dat is niet zonder reden, want wie naar duurzame oplossingen zoekt, kan daar langer van profiteren. Bij ons is duurzaamheid troef als het gaat om kwaliteitsbeleving. Daarnaast houden we rekening met zaken als (het) stikstof(beleid) en streven we elke dag naar de meest milieuvriendelijke productie in de freestechniek, graveertechniek én lasertechniek.

Om de kwaliteit van de natuur en het milieu zoveel mogelijk te bewaken – alsmede het werkklimaat, houden allerlei brancheorganisaties een oogje in het zeil. Aan ons de schone taak om hier naar te handelen. Zowel deze organisaties als de verschillende overheidsinstanties die betrekking hebben op natuur en milieu behoren tot ons werkgebied.

Sport, cultuur en recreatie

Wie een sport beoefent, cultuur snuift of recreëert krijgt gegarandeerd met producten van GTLL te maken. Vele sporten, culturele activiteiten en recreatiegebieden vallen onder het beheer van de Rijksoverheid, of daaraan verwante stichtingen en overheidsorganisaties. Andere vormen van sport, cultuur en recreatie zijn particulier eigendom. Qua dienstverlening maken we hierin geen onderscheid. Al kunnen de wensen uiteraard sterk afwijken.

Zwembaden, voetbalvelden, dierentuinen, attractieparken, musea, evenementen; GTLL komt overal. En overal ziet u GTLL terug. Waaronder in naamplaten met diepte aflezing, borden, markeringen, signaleringen en coderingen. We frezen of graveren teksten in kluisjes en lockers, trekken strepen in baden, laseren of bedrukken informatieborden, bieden wegwijs bij culture erfgoederen en toeristische bezienswaardigheden, verzorgen aanduidingen voor lokale recreatieplassen, recreatieparken, recreatiewoningen en ga zo maar door.

Advies & tips

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?