Graveren

Slaan we de Dikke Van Dale erop na, dan is de letterlijke betekenis van graveren: met een speciale naald letters, figuren in hout, steen of metaal aanbrengen. Kortom, een oeroude ambacht. Echter, in de tijden van vooruitstrevende technologie lijkt de kunst van graveren nog immer stand te houden. Graveren is een tijdloze techniek om visuele communicatie op borden en platen te verzorgen en nog net zo populair (lees: onmisbaar) als vroeger.

Waarom is graveren in de moderne tijd onverminderd populair? Teksten, schematische voorstellingen en logo’s worden verdiept in het materiaal gegraveerd. Hierdoor is de gravering blijvend leesbaar, zelfs bij slijtage, extreme weersomstandigheden en aanraking met chemische stoffen. De kleur kan vervagen of verdwijnen, maar de gravering niet. Met andere woorden: het doel en de functie van de gravure (ook wel diepdruk) blijft te allen tijde intact. Onze klanten in de offshore en tankbouw zijn dan ook heel blij met onze RVS316 platen met verdiepte gravering. Een groot voordeel van graveren bij GTLL in het bijzonder is dat we efficiënt en snel aan de hand van variabele gegevens producten fabriceren die in een ander procedé te kostbaar zijn, dan wel een (te) lange levertijd hebben. Onze 20 C.N.C. graveermachines worden ingezet voor seriewerk, waarbij in één handeling zowel teksten als tekeningen en logo’s verdiept kunnen worden aangebracht.

Op zoek naar een specialist in 3D graveren en graveren op / in diverse vormen? GTLL is dé aangewezen, bewezen vakkundige professional. Het oppervlak van het product kunnen we op verzoek aftasten en aansluitend graveren. Of we beginnen helemaal vanaf een blanco vel papier in ons 3D tekenpakket. Natuurlijk kunt u ook de 3D bestanden aanleveren, bijvoorbeeld als IGES file (De Initial Graphics Exchange Specification) of STEP file.

Verder wordt er bij ons nog traditioneel gegraveerd met de hand. Ondanks onze huidige beschikbare geavanceerde apparatuur is het soms onmisbaar bij het realiseren van bepaalde producten. Immers, perfectie kent geen grenzen bij GTLL!


Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?