Over ons

GTLL is dé specialist op het gebied van frezen, graveren, printen en snijden. Ons bedrijf levert een totaalpakket aan technische maatwerkoplossingen voor de industrie en bouwt op meer dan 60 jaar ervaring. Van een unieke machine codering tot aan een perfect uitgesneden frontpaneel of herinnering gegrift voor het leven: GTLL heeft vanaf het begin een stempel gedrukt op de kunst van frees- en graveertechniek. Uitbreiding in dienstverlening volgde stapsgewijs zonder daarbij onze kernactiviteiten uit het oog te verliezen. Tegenwoordig zijn Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samengesmolten tot één. Sindsdien is GTLL een allround partner in een snelle levering van alle vormen van industriële, visuele communicatie en kunnen we u nóg beter van dienst zijn. Gedreven door passie voor de materie, precisie en pure ambacht grijpen we elke opdracht met beide handen aan. Immers, vakmanschap zit in ons DNA.

Onze specialisten

“Hightech gedreven mensenwerk”

In ons bedrijfspand gelegen aan industrieterrein Twentekanaal in Hengelo werken we met een vaste club van een kleine 30 man aan de mooiste eindproducten. We beschikken over de nieuwste machines met de laatste noviteiten voor het beste resultaat. De aansturing mag dan tegenwoordig volledig digitaal gaan, de eindcontrole is en blijft puur mensenwerk. Wij gaan dan ook altijd voor de beste kwaliteit: voor minder dan een 10 doen we het niet. Het liefst mét griffel.


In de moderne tijd moeten we snel en adequaat kunnen inspelen op zowel actuele als toekomstige ontwikkelingen. Daarom zijn onze mensen breed inzetbaar. Bovendien houden ze hun vakkennis en vaardigheden voortreffelijk bij. Ons team van specialisten bestaat onder andere uit 4 DTP’ers, 12 CNC-graveurs, monteurs, productiemedewerkers en administratieve ondersteuning. In totaal werken er bij GTLL bijna 30 medewerkers, inclusief roulerende parttimers. Elke kracht staat altijd paraat voor maximale service. Dankzij de combinatie van verschillende soorten knowhow en specialismen, zijn we van meerdere markten thuis. Dit maakt ons multi-inzetbaar, ongeacht het vakgebied.

Historie

“Europese naamsbekendheid vs. Twentse nuchterheid”

Achteraf is de originele naamvoering “Graveertechniek Nederland” zeer treffend gebleken: wat begon als een lokale onderneming in de binnenstad van Hengelo (Ov), is uitgegroeid tot een serieuze organisatie met landelijk aanzien. Hierdoor zijn we een begrip binnen én buiten Twente. En zelfs ver voorbij de Europese grenzen weten klanten uit de industrie GTLL tegenwoordig blindelings te vinden.

Een groot aantal bedrijven, ontwerpbureaus en overheden hebben de afgelopen jaren een beroep kunnen doen op onze expertise. En niet alleen op het gebied van graveren, frezen en verspanen. In de jaren 80 richtten we Letterlicht Nederland op: een volle dochter van Graveertechniek Nederland. Met deze zijtak focusten we ons onder andere op displayfolies en bestickering. Een mooie aanvulling op de naamborden, tekst-, type- en coderingsplaten.

Een mens is zo goed als zijn machine. GTLL is continu blijven investeren in de nieuwste technologieën met drastische machine uitbreiding tot gevolg. Twee verhuizingen en een grondige verbouwing verder, is ruimte nog steeds één van onze grootste uitdagingen. Full Color en UV Flatbed printers, lasersnijmachines voor RVS, snijplotters, laser- en CNC-graveermachines behoren tot de meest recente aanwinsten en zorgen ervoor dat we opnieuw de mogelijkheden tot uitbreiding onder de loep nemen. Groei is echter geen doel op zich. Totaaloplossingen bieden en foutloos presteren in de wereld van visuele communicatie des te meer. Een ambacht op zich.

Sommige dingen veranderen echter (gelukkig) nooit, want onze ijzersterke prijs-/kwaliteitverhouding is altijd blijven bestaan. Bovendien is een snelle levering en advies op maat hier de standaard. En afspraak is nog steeds afspraak. Daar zijn we immers Tukker voor. Welkom bij GTLL.

Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?