Over ons

GTLL is dé specialist op het gebied van frezen, graveren, printen en snijden. Ons bedrijf levert een totaalpakket aan technische maatwerkoplossingen voor de industrie en bouwt op meer dan 60 jaar ervaring. Van een unieke machine codering tot aan een perfect uitgesneden frontpaneel of herinnering gegrift voor het leven: GTLL heeft vanaf het begin een stempel gedrukt op de kunst van frees- en graveertechniek. Uitbreiding in dienstverlening volgde stapsgewijs zonder daarbij onze kernactiviteiten uit het oog te verliezen. Tegenwoordig zijn Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samengesmolten tot één. Sindsdien is GTLL een allround partner in een snelle levering van alle vormen van industriële, visuele communicatie en kunnen we u nóg beter van dienst zijn. Gedreven door passie voor de materie, precisie en pure ambacht grijpen we elke opdracht met beide handen aan. Immers, vakmanschap zit in ons DNA.

Onze specialisten

“Hightech gedreven mensenwerk”

In ons bedrijfspand gelegen aan industrieterrein Twentekanaal in Hengelo werken we met een vaste club van een kleine 30 man aan de mooiste eindproducten. We beschikken over de nieuwste machines met de laatste noviteiten voor het beste resultaat. De aansturing mag dan tegenwoordig volledig digitaal gaan, de eindcontrole is en blijft puur mensenwerk. Wij gaan dan ook altijd voor de beste kwaliteit: voor minder dan een 10 doen we het niet. Het liefst mét griffel.


In de moderne tijd moeten we snel en adequaat kunnen inspelen op zowel actuele als toekomstige ontwikkelingen. Daarom zijn onze mensen breed inzetbaar. Bovendien houden ze hun vakkennis en vaardigheden voortreffelijk bij. Ons team van specialisten bestaat onder andere uit 4 DTP’ers, 12 CNC-graveurs, monteurs, productiemedewerkers en administratieve ondersteuning. In totaal werken er bij GTLL bijna 30 medewerkers, inclusief roulerende parttimers. Elke kracht staat altijd paraat voor maximale service. Dankzij de combinatie van verschillende soorten knowhow en specialismen, zijn we van meerdere markten thuis. Dit maakt ons multi-inzetbaar, ongeacht het vakgebied.

Historie

“Europese naamsbekendheid vs. Twentse nuchterheid”

Achteraf is de originele naamvoering “Graveertechniek Nederland” zeer treffend gebleken: wat begon als een lokale onderneming in de binnenstad van Hengelo (Ov), is uitgegroeid tot een serieuze organisatie met landelijk aanzien. Hierdoor zijn we een begrip binnen én buiten Twente. En zelfs ver voorbij de Europese grenzen weten klanten uit de industrie GTLL tegenwoordig blindelings te vinden.

Een groot aantal bedrijven, ontwerpbureaus en overheden hebben de afgelopen jaren een beroep kunnen doen op onze expertise. En niet alleen op het gebied van graveren, frezen en verspanen. In de jaren 80 richtten we Letterlicht Nederland op: een volle dochter van Graveertechniek Nederland. Met deze zijtak focusten we ons onder andere op displayfolies en bestickering. Een mooie aanvulling op de naamborden, tekst-, type- en coderingsplaten.

Een mens is zo goed als zijn machine. GTLL is continu blijven investeren in de nieuwste technologieën met drastische machine uitbreiding tot gevolg. Twee verhuizingen en een grondige verbouwing verder, is ruimte nog steeds één van onze grootste uitdagingen. Full Color en UV Flatbed printers, lasersnijmachines voor RVS, snijplotters, laser- en CNC-graveermachines behoren tot de meest recente aanwinsten en zorgen ervoor dat we opnieuw de mogelijkheden tot uitbreiding onder de loep nemen. Groei is echter geen doel op zich. Totaaloplossingen bieden en foutloos presteren in de wereld van visuele communicatie des te meer. Een ambacht op zich.

Sommige dingen veranderen echter (gelukkig) nooit, want onze ijzersterke prijs-/kwaliteitverhouding is altijd blijven bestaan. Bovendien is een snelle levering en advies op maat hier de standaard. En afspraak is nog steeds afspraak. Daar zijn we immers Tukker voor. Welkom bij GTLL.

Greep uit ons assortiment

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

In elke bedrijfstak, van productie tot energiecentrales, spelen zelfklevende tekstplaatjes een cruciale rol bij een soepele en veilige bediening. GTLL biedt op maat gegraveerde resopalplaatjes voor diverse bedienings- en signaleringsapparatuur van Klockner Moeller , Siemens, Eaton of Telemecanique (XB, ZBZ, M22 XST). U ziet onze plaatjes veel boven en rondom schakelaars en signaallampen, met bijvoorbeeld de tekst “HOOFDSCHAKELAAR. Een veelvoorkomend zelfklevend graveerplaatje is het ronde en gele tekstschild. De tekst op dit schild is meestal “NOODSTOP”, maar andere talen zijn ook mogelijk. Dit schild heeft meestal een gat van 22 mm waarin een noodknop geplaatst kan worden. De diameter van het schild is vaak 60 mm, maar deze kan natuurlijk in alle afmetingen gefreest worden. Een andere toepassing welke we vaak graveren zijn schildjes voor tekstschilddragers met een gat waar een drukknop of signaallamp in kan worden geplaatst.

Onze tekstplaatjes zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zelfs de meest voorkomende omstandigheden. Ze zijn slijtvast, bestand tegen chemische invloeden en blijven helder en goed leesbaar, zelfs in extreme omgevingen.

We maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals GRAVOPLY, FORMATOUR, ASTRALON, MULTIPLY, en ROFATOUR, die allemaal merknamen zijn voor gelamineerde (meerlaagse) kunststofmaterialen. Door de toplaag in te graveren, wordt de onderlaag zichtbaar.

De beschikbare materiaaldiktes bestaan van 0,8 mm tot 3.2 mm, waarbij 1,6 mm de standaarddikte is. Wij bieden diverse kleurcombinaties om aan vrijwel elke situatie te voldoen.

Bij extreem zware omstandigheden hebben we de optie om te kiezen voor gegraveerde plaatjes van aluminium of RVS plaatjes. We graveren de teksten en brengen later verf aan. Hoewel de verf in de loop der tijd er uit kan gaan, blijft de gravure altijd zichtbaar.

Verder kunnen we ook bedrukte of geprinte schildjes maken.

Onze bewerkingstechnieken omvatten graveren, frezen, snijden en laser markeren, waarmee we duidelijke tekst en symbolen kunnen graveren en printen. Daarnaast bieden we ook het aanbrengen zelfklevende tape, indien nodig.

Kortom, wij leveren op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke eisen te voldoen. Kies voor GTLL om de bediening te vereenvoudigen, de veiligheid te verbeteren en de optimalisatie in uw bedrijf te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op met ons op voor meer informatie en een op maat gemaakte offerte.


0
Snelle levering
Naamplaathouder en schuifbordjes

Naamplaathouder en schuifbordjes

Stel u zich eens voor dat u een druk kantoor, een gezondheidscentrum of een ziekenhuis binnenstapt. U zoekt naar een specifieke vergaderruimte of een bepaald kantoor, maar heeft geen idee waar u moet zijn. Het is verwarrend en tijdrovend, en we hebben allemaal wel eens in zo'n situatie gezeten.

Bij GTLL begrijpen we het belang van duidelijk en efficiënt bij het navigeren in gebouwen en ruimtes. Daarom staan wij voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze uit ons assortiment hoogwaardige naamplaatjes, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes. Deze zijn niet alleen functioneel, maar bieden ook een professionele uitstraling aan uw praktijk of kantooromgeving. En natuurlijk wordt alles op maat gemaakt.

Onze naamplaathouders, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes zijn ontworpen om niet alleen te helpen bij het navigeren, maar ook om een professionele uitstraling te geven aan uw werkplek. Of u nu op zoek bent naar een discrete naamhouder voor uw kantoordeur, een kamerbordje om de functie van een ruimte aan te geven, of deurbordjes voor duidelijke indicaties zoals "Aanwezig" of "Niet storen", wij bieden oplossingen die passen bij uw unieke behoefte.

Bij GTLL geloven we dat de kleine details een groot verschil kunnen maken in de manier waarop uw bedrijf werkt en communiceert. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de perfecte naam- en kamerbordjes die passen bij uw unieke persoonlijkheid. Laat ons u helpen bij het creëren van een georganiseerde en professionele werkomgeving.

0
Snelle levering
Naambadges

Naambadges

Stel u zich voor dat u een beurs, congres of zelfs uw eigen winkel binnenstapt. Wat is het eerste dat direct opvalt? Voor velen is het de indruk dat wordt gewekt door het aanwezige personeel en hoe professioneel ze zichzelf presenteren. Hier komt de waarde van een goed ontworpen naambadge naar voren.

Bij GTLL begrijpen we het belang van een naambadge die niet alleen functioneel is, maar ook de uitstraling van uw bedrijf regelmatig. We hebben het niet over gewone plastic naamkaartjes, maar over badges die echt iets zeggen. Denk aan badges gemaakt van duurzaam aluminium, die een gevoel van kwaliteit en professionaliteit uitstralen.

Een van de opvallende kenmerken van onze naambadges is de mate van maatwerk die we bieden. Of u nu alleen het bedrijfslogo wilt of het logo samen met de naam van de drager, alles is mogelijk. U kunt zelfs de vorm van de badge kiezen. Wilt u dat er iets uitsteekt aan de bovenkant van de badge, of geeft u misschien de voorkeur aan afgeronde hoeken? Onze moderne freesmachines en printers maken verschillende elk ontwerp mogelijk.

Wat de bevestiging betreft, bieden we meerdere opties aan. U kunt kiezen voor een badge met een vaste persoonsnaam of een badge met een verwisselbaar naamplaatje waarop individuele namen kunnen worden ingericht. Onze bevestigingsopties inclusief magneet, clip of spel. We willen u er echter op wijzen dat magneetbevestigingen van invloed kunnen zijn op betaalpassen en pacemakers, dus het is belangrijk om dit in te nemen.

Het beste van alles is dat onze naambadges snel door heel Nederland kunnen worden geleverd. Wanneer u ons samenwerkt, kunt u rekenen op kwaliteit, maatwerk en goedkope service. Bent u benieuwd naar de prijs en de mogelijkheden voor uw specifieke behoeften? Neem gerust contact op met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen laten stralen met op maat gemaakte naambadges. Bij GTLL geloven we dat de details het verschil maken, en staan we klaar om u te helpen de perfecte indruk te maken.

0
Snelle levering

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?