Maritieme elektrotechniek


Op zee zijn we kwetsbaarder dan aan land. Daarom legt GTLL aan boord de lat extra hoog als het over betrouwbaarheid gaat. De wereld van de maritieme elektrotechniek is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Wij gaan 100% met deze stroom mee, door kwalitatief hoogwaardige graveer- en freestechnieken toe te passen. In de maritieme elektrotechniek zijn er diverse visuele uitingen die gebruikt worden om de veiligheid, functionaliteit en identificatie van elektrische installaties aan boord van schepen te waarborgen.

Nautiek omvat alles dat met scheepvaart en zeevaartkunde te maken heeft. Op het water zijn betekent weg van alles. Of toch niet? Elektrotechniek zorgt ervoor dat we niet alleen de boot of het schip onder controle houden, maar hiermee wordt ook de verbinding met de rest van de wereld gelegd. Communicatie is alles, en dus mag onze discipline niet ontbreken in de maritieme sector.


Jachtbouw en Scheepsbouw

Jachtbouw en Scheepsbouw

Een uniek kenmerk, een speciaal soort belettering of een op maat gemaakt bedienings- c.q. frontpaneel; geen verzoek is GTLL te gek. Wij maken de weelderige wereld van superjachten daarmee nog een stukje bijzonderder. Maar ook het onsterfelijke karakter van schepen die ingezet worden voor intercontinentaal vervoer van transport en passagiers past bij onze filosofie. Herinneringen aan bootreizen mogen dan op den duur verbleken, elk naambordje, coderingsplaat, commerciële visuele uiting of andere markering maken wij voor het leven. Het aanbrengen van teksten, logo's en registratienummers op schepen om ze te identificeren en te onderscheiden. Opgebouwd uit de beste materialen uiteraard, want GTLL staat voor kwaliteit. En het oog wil natuurlijk ook wat.

Offshore

Offshore

Onze dienstverlening voor de offshore industrie loopt uiteen van bedieningspanelen, gegraveerde borden en typeplaten tot aan de coderingsplaten, gefreesde identiteitscodes, gelaserde logo’s en typeaanduidingen. Offshore staat voor maatwerk. En datzelfde kunt u dus van GTLL verwachten. In én naast het water: op olieplatforms, gasplatforms, booreilanden en boorschepen.

De heilige graal op materiaalgebied in de maritieme sector is uit duurzame grondstoffen opgebouwd. Kortom: het moet tegen een stootje kunnen en met name tegen roest. RVS is zo’n materiaalsoort. Vandaar ook dat GTLL hier affiniteit mee heeft. Het graveren, frezen en lasersnijden in RVS behoort tot één van onze specialiteiten. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Visuele uitingen in de maritieme elektrotechniek omvatten onder andere:

Labeling en markering: Labels en markeringen op elektrische componenten, schakelpanelen, bedieningskasten en kabels voor identificatie.

Veiligheidssignalering: Waarschuwingsstickers, pictogrammen en signaleringen voor elektrische gevaren.

Noodverlichting: Systemen en bewegwijzering voor veilige evacuatie bij stroomuitval.

Schakelborden en bedieningspanelen: Duidelijke markeringen, indicatielampjes, drukknoppen en displays voor status en bediening.

Elektrische schema's: Structuur en verbindingen van het elektrische systeem weergeven.

Bij GTLL zetten we alle zeilen bij om aan ’s wereld hoogste standaarden te kunnen voldoen. De nautische branche vergt discipline en doorzettingsvermogen, juist in extreme condities. Wij dragen ons steentje bij door letterlijk zichtbaar te blijven. Speciale opdrukken, gegraveerde platen en solide bedieningspanelen moeten voor herkenning en veiligheid zorgen.

Aan het roer van onze werkplaats treft u een gedreven en bedreven team bestaande uit een mix van ervaringsdeskundigen en jong talent met oog voor slimme nieuwigheden. Kortom, de maritieme elektrotechniek wordt nóg innovatiever en nóg vooruitstrevender met GTLL aan boord. We kijken uit naar een eerste kennismakingsgesprek.

Producten speciaal geselecteerd voor Maritieme elektrotechniek

Frontpanelen

Frontpanelen

Frontpanelen hebben diverse toepassingen in uiteenlopende disciplines. Zo worden processchema’s veelvuldig omgetoverd tot technische tekeningen die schematisch inzicht bieden in hoe leidingen en/of andere onderdelen van een procesinstallatie met elkaar verbonden zijn. In de industrie spreekt men vaak van een “piping and instrumentation diagram” of “process and instrumentation diagram”, meestal afgekort als P&ID. Op plekken waar iets geschakeld of gemonitord moet worden kunnen we het blindschema voorzien van sparingen waar een schakelaar of meter perfect in past. GTLL denkt graag met u mee!

Een greep uit het assortiment wat wij kunnen realiseren op frontpaneel gebied: voor brandmeld- en ontruimingsinstallaties produceren we sprinklermeldpanelen, ontruimingspanelen en brandmeldpanelen. Dit wordt in de installatiebranche ook wel een synoptisch paneel of geografisch brandmeldpaneel genoemd. In veel bedrijven en openbare gebouwen komt u de door ons geproduceerde bedieningstableaus voor klimaatbeheer en verlichting tegen. Verder maken wij bedieningspanelen voor bruggen en sluizen, computerservers, telecomapparatuur, netwerk hardware, audiovisueel productieapparatuur en wetenschappelijk apparatuur.

Voor de offshore en scheepsbouw industrie kunnen we bijvoorbeeld joystickpanelen anodiseren. Het mag nog robuuster? We gebruiken ook RVS316 zodat het paneel zeewaterbestendig is en bestand is tegen alle weersinvloeden. Kortom, we hebben voor elk frontpaneel wel een geschikt materiaalsoort met de juiste uitstraling en dito eigenschappen: hard of flexibel, van chemisch- tot Uv-bestendig en van metaal tot kunststof. Onze frontpanelen zijn op maat gemaakt en sluiten naadloos aan in bijvoorbeeld verdiepte lessenaars. Ook kunnen wij de panelen beschermen tegen vandalisme en extreem zware weersomstandigheden. GTLL heeft voor elke gelegenheid en uitdaging een passende oplossing!

Elektrotechnische installatiebedrijven die werkzaam zijn in de beveiliging van bedrijvengebouwen, flats en appartementen hebben aan ons een uitstekende partner. Denk bijvoorbeeld aan bellentableaus en belpanelen, maar ook panelen voor slagbomen en tourniquetbedieningen bij toegangscontroles van bedrijvengebouwen. Daarnaast heeft GTLL een breed assortiment aan binnen- en buitenoplossingen, waaronder op maat gemaakte roosters voor het afdekken van luidsprekers, het opvullen van overtollige sparingen bij het vervangen van lichtarmaturen in kantoorpanden, of afdeklijsten voor het netjes afwerken van behuizingen. Naast het bieden van toepassingen gericht op elektrotechnische installatiebedrijven, hebben we ook ervaring met het leveren van maatwerkoplossingen voor opdrachtgevers en organisaties als woningcorporaties, architecten en VvE’s. Waar een frontpaneel nodig is, is GTLL!

Behuizingen

Behuizingen

Behuizingen kunnen we onderverdelen in 3 verschillende groepen:
- Behuizingen gemaakt door GTLL
- Door u aangeleverde behuizingen voorzien van tekst en sparingen
- Bewerkingen in deksels en deuren van behuizingen

Als er geen kant-en-klare behuizing wordt gevonden die aan uw eisen voldoet, kunnen wij deze in veel gevallen voor u produceren. De door ons gemaakte behuizingen zijn altijd klant specifiek op maat gemaakt. Aluminium, maar ook roestvrij staal of kunststof toepassingen zijn mogelijk. Vaak zien we onze behuizingen terug bij ontruimingsinstallaties – al dan niet voorzien van sparingen voor tijdschakelklokken, netvoedingen en schakelaars. Los hiervan is de montageplaat voor bijvoorbeeld din-rails geen enkel probleem. Veel van onze klanten in de elektrotechniek en de bouwsector vragen om een kast voor een belpaneel. Deze kunnen uitgevoerd zijn met of zonder sparingen en tapgaatjes voor bevestiging van gegraveerde naamplaatjes. Verder verzorgt GTLL ook de bevestigingsmiddelen voor wandmontage.

We hebben veel ervaring in het bewerken van behuizingen en klemmenkasten (junction boxen), welke vaak in de elektronica worden gebruikt. Een paar belangrijke merken van ATEX gecertificeerde behuizingen of installatiekasten zijn Rittal, Eaton, Schneider, Spelsberg, Rose en Phoenix. Ook behuizingen volgens EXe, EXi en Ex (IEC) richtlijnen zijn voor ons ook geen probleem om te bewerken. ABS, PVC, aluminium, RVS behuizingen en klemmenkasten kunnen we moeiteloos voorzien van teksten en sparingen. Dankzij ons moderne machinepark en onze specialisten zijn we in staat om grote aantallen te produceren in combinatie met een korte levertijd. Of het nu gaat om het bewerken van een handbehuizing of een universele behuizing, in de meeste gevallen is een snelle levering een vanzelfsprekendheid bij GTLL.

Tekst plaatjes

Tekst plaatjes

Veel componenten in de industrie dienen uitgerust te zijn met aanduidingen. In deze branche wemelt het van de coderingsplaatjes en serienummerplaatjes van GTLL. In de elektro-industrie vindt u ze bijvoorbeeld op bedieningskasten in de vorm van plaatjes voor MCC-panelen. En in de machinebouw als tekstplaatjes boven componenten van machines. Dergelijke labels en tekstschildjes voor drukknop/signaallamp tekstplaatdragers maken we in opdracht van diverse bekende merken en leveranciers. Zoals: tekstplaatjes voor Eaton Moeller M22-XST, tekstschildjes voor Schneider Electric XB4 XB5 8 x 27 mm en graveerplaatjes voor Siemens Labelhouders 27 x 27 mm, 12.5 mm x 27 mm, 17.5 mm x 27 mm.

Voor de chemische industrie levert GTLL veel tagplaten – ook wel actuator tagplates voor componenten genoemd. Deze kunnen met schroeven of popnagels op afsluiters en kleppen worden bevestigd. Maar als de situatie het verlangt, leveren we er een RVS-draad, ketting of bracket bij ten behoeve van buismarkeringen.

Onze naamplaatjes kunnen worden voorzien van een QR-code of bedrijfslogo. Sommige klanten vragen specifiek om blanco metalen labels. Hier kunnen ze dan bijvoorbeeld op locatie zelf een code inslaan.

Schaalplaten zoals linealen en gradenbogen, in centimeters of in inches, recht of rond, maken we in alle soorten en maten. Deze komen terug als peilstokken voor bijvoorbeeld het waterschap of in de tankbouw als meetlat om de inhoud van een tank te kunnen meten. Een schaalplaat (“scale plate” in het Engels) is doorgaans een schaalverdeling op een plaat waarmee men een knop, greep, handwielenhendel of schakelaar bij een bepaalde waarde vast kan zetten.

Op onze procedureplaten voor bijvoorbeeld een EV-laadaansluiting, wordt vaak de werkwijze van een bepaald systeem uitgelegd, meestal voorzien van een schematische voorstelling. In de gas en olie industrie ziet u deze platen geregeld terug op kleppen en leidingen ter informatie (piping diagram) voor de operators. In de elektrotechniek komt u ze ook wel tegen als tekstplaat met draadkleur coderingen.

De labels en plaatjes worden klant specifiek door GTLL gemaakt; afmeting, vorm, kleur en tekst kunnen dus worden gewijzigd. De oplage kent eveneens geen beperking. Of het nu om 1 of 20.000 stuks gaat, alles is mogelijk. Kwestie van een lijst aanleveren met daarop de door u benodigde tagnummers en teksten, en het wordt zonder problemen, op zeer korte termijn gemaakt. Vandaag besteld, morgen in huis is bij GTLL geen uitzondering.

Stickers

Stickers

Veiligheids- of waarschuwingsstickers dragen bij aan een veilige(re) werkplek waar mensen verantwoord en vol vertrouwen hun functie kunnen uitoefenen. De veiligheidslabels zijn op talloze veiligheidsgebieden van essentieel belang; van het informeren van mensen over struikelgevaar tot aan PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) en het uitleggen van machine- en chemische gevaren. De stickers moeten opvallen, gemakkelijk te lezen zijn en in veel gevallen voldoen aan diverse normen voor veiligheidslabels. Veiligheid heeft prioriteit in het bedrijfsleven en in de industrie. Niet zonder reden: naast het humane aspect, zijn werknemers in een veilige werkomgeving een stuk productiever. Zij vormen de sleutel tot het succes van uw bedrijf.

Als het om apparatuur gaat, spreekt het voor zich dat er regelmatig onderhoud en inspectie gepleegd moet worden om de veiligheid te waarborgen. Echter, het bijhouden van de geïnspecteerde machines kan een uitdaging zijn. Vandaar ook dat keurings-en inspectielabels ongelooflijk belangrijk zijn. Onze stickers hebben vermeldingen van datum en jaar zodat in één oogopslag kan worden opgemerkt wanneer waarop het product is geïnspecteerd, en u nauwkeurig kunt bijhouden hoe vaak dit is gecontroleerd.

Stickers van GTLL voor leidingmarkering worden door de industrie gebruikt om stoffen te identificeren die worden getransporteerd door pijpleidingen in de voedselindustrie, raffinaderijen en fabrieken. Elke pijplijnmarkering vertegenwoordigt een stof of gas. Naast de naam van de leidinginhoud en de relevante waarschuwingssymbolen, is de stroomrichting erg belangrijk. Deze wordt aangegeven met een pijl. We kunnen de sticker voor leidingmarkering tevens voorzien van dubbele pijlen, zodat u één van de pijlpunten kunt afknippen.

Aanduiding stickers of aanduidingsstickers ziet u overal en in alle branches terug. Meestal betreft het een logo-sticker of een typesticker op machines en voertuigen, maar ook beschrijfbare labels met invulvelden horen tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen het labels zijn met component coderingen, een kabelcodering, kabelmarkering, dan wel een labelmarkering. In datacenters treft u ze als coderingen op patchkasten. Veel van onze aanduidingsplaten kunnen ook als sticker worden uitgevoerd.

Naam- en tekstborden

Naam- en tekstborden

Veiligheidsborden zorgen ervoor dat het verantwoord werken is op plekken en in situaties die potentieel gevaarlijk zijn. Een veilige werkplek is “key” in een productieve werkomgeving. Vandaar ook dat veiligheidsborden op veel vlakken en verschillende veiligheidsaspecten van grote waarde zijn. Bijvoorbeeld bij het informeren van mensen over struikelgevaar, PBM (Persoonlijk Beschermingsmiddel) en het uitleggen van machine- en chemische gevaren. De borden moeten opvallen, gemakkelijk te lezen zijn en in veel gevallen voldoen aan diverse normen, specifiek voor veiligheidsborden. Wanneer veiligheid de hoogste prioriteit heeft, zal zich dit vroeg of laat terugbetalen. Immers, werknemers die zich veilig voelen zijn productieve werknemers. We zouden dus kunnen zeggen dat een veilige werkomgeving de sleutel is tot het runnen van een productief en succesvol bedrijf.

Van een heel ander soort kaliber is bewegwijzering: eenvoudige instructieborden zorgen ervoor dat het gemakkelijk navigeren is binnen uw bedrijf. De borden geven basisinformatie weer over uitgangen, toiletten, afval, recycling en het beleid op de werkplek. Ook worden op deze manier eventuele restricties omtrent toegang weergegeven met borden als “privé” en dergelijke. In de wereld van bewegwijzering wordt er vaak gebruikgemaakt van makkelijk herkenbare symbolen voor een zo duidelijk mogelijke boodschap.

Of voertuigen op uw locatie nu binnen of buiten rijden of varen, u heeft verkeersborden nodig om de verkeersstroom te sturen en hierdoor ongevallen te voorkomen. Deze borden markeren parkeerbeperkingen, geven snelheidslimieten weer, waarschuwen voetgangers voor onveilige gebieden, hoge verkeersdrukte en meer. Ze dienen geplaatst te worden op locaties waar zowel chauffeurs als mensen te voet ze kunnen zien wanneer dat nodig is.

Maritieme elektrotechniek

Op zee zijn we kwetsbaarder dan aan land. Daarom legt GTLL aan boord de lat extra hoog als het over betrouwbaarheid gaat. De wereld van de maritieme elektrotechniek is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Wij gaan 100% met deze stroom mee, door kwalitatief hoogwaardige graveer- en freestechnieken toe te passen. In de maritieme elektrotechniek zijn er diverse visuele uitingen die gebruikt worden om de veiligheid, functionaliteit en identificatie van elektrische installaties aan boord van schepen te waarborgen.

Nautiek omvat alles dat met scheepvaart en zeevaartkunde te maken heeft. Op het water zijn betekent weg van alles. Of toch niet? Elektrotechniek zorgt ervoor dat we niet alleen de boot of het schip onder controle houden, maar hiermee wordt ook de verbinding met de rest van de wereld gelegd. Communicatie is alles, en dus mag onze discipline niet ontbreken in de maritieme sector.

Jachtbouw en Scheepsbouw

Groter is niet altijd beter? Daar denkt menig jachteigenaar heel anders over. In de wereld van luxe boten en superjachten telt elke extra meter dubbel zo sterk. Maar wat is al deze pracht en praal waard als de basis niet deugt? GTLL voorziet de meest exclusieve jachten van degelijke details. Ook de meer functionele (vracht)schepen kunnen bouwen op ons specialisme: laser-, frees- en graveertechniek, printen en snijden specifiek bedoeld voor al het groots dat te water gaat.

In de jachtbouw draait het vaak om zien en gezien worden. Op dat laatste ligt ook onze focus: we creëren hoogwaardige typeplaten, logo’s en badges voor boten en schepen van formaat. Maar ook het printen en snijden van teksten, logo's en registratienummers op schepen om ze te identificeren en te onderscheiden. Wat ons betreft kunnen onze klanten nooit te veel opvallen; soms voor de show, meestal voor hun eigen veiligheid. Vandaar ook dat de scheepsbouw ons al jaren blindelings weet te vinden.

Offshore

Denken we aan offshore, dan denken we aan al het werk dat langs kustgebieden plaatsvindt. Kustwateren zijn vaak het middelpunt van de industrie. Er wordt gewerkt met rauwe materialen die niet terugdeinzen voor (extreme) invloeden uit het zeewater. Aan GTLL de taak om graveer-, laser- en freestechnieken te leveren die elke vorm van visuele uiting blijvend maken. In de offshore mag de focus geen moment verslappen.

De meeste graveertechnieken, coderingsplaten en geprinte panelen zijn onderhevig aan slijtage. Bij GTLL niet: wij zijn offshore-ready. Dit betekent dat de producten bij uitstek geschikt zijn voor intensief gebruik en meer dan dat: in de maritieme industrie kan het er immers behoorlijk ruw aan toe gaan. Daarom zijn wij optimaal voorbereid.

Advies & tips

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?