Technieken

Soms is het makkelijker om te zeggen wat we niet doen dan wat we wel doen. Bij GTLL zijn de mogelijkheden namelijk eindeloos. Het toepassen van zeer uiteenlopende technieken stelt ons in staat om talloze materiaalsoorten te bewerken. Denk dan onder andere aan: gelamineerde kunststoffen zoals resopal, gravoply, formatour, astralon, rowmark, multiply verdi, rofatour, rofaplus, graflux, trolase en troply. Maar ook harde kunststoffen zijn onze specialiteit. Waaronder trespa meteon, perspex, PVC, acrylaat, makralon en lexaan. De metaalsoorten aluminium, RVS, messing, brons en staal hebben we eveneens volledig eigen gemaakt.

Elk type materiaal heeft zo zijn eigen, unieke eigenschappen: chemisch bestendig, UV bestendig, zeewater bestendig. Voor binnen of voor buiten. Keihard en hufterproof of juist heel flexibel. Dit maakt ons werk interessant, maar ook erg uitdagend en divers. Benieuwd of uw verzoek aansluit op onze technieken? Lees dan verder.


Graveertechniek en Freestechniek

De graveer- en freestechniek zit tot diep in de wortels van ons bedrijf verankerd. Geen wonder dat we trendsettend zijn in technologieën voor de frees- en graveerindustrie. Onze 20 CNC graveer- en freesmachines gebruiken we voor het graveren van teksten, logo’s en grafische voorstellingen. Daarnaast frezen we gaten en/of vormen. Goed om te weten: we graveren ook met Co2/Fiber/Mopa CNC-laser-graveermachines. Onze vakmensen zijn professioneel opgeleid en begrijpen de fijne kneepjes van het vak waardoor u verzekerd bent van het perfecte resultaat. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest voorkomende graveer- en freestechnieken en waar en wanneer ze toegepast worden.

Snijden

GTLL zet van oudsher benchmarks als het gaat over het snijden van metaal en kunststoffen. We gebruiken Co2 en Fiber CNC-lasersnijmachines voor het snijden van gaten of vormen in dik materiaal. Voor dunnere kunststoffen zoals vinyl en makrolon hebben we de beschikking over diverse snijsystemen waaronder flatbed snijplotters. Onze professionals beschikken over vele jaren ervaring en knowhow om het beste resultaat te kunnen garanderen. Hierbij een overzicht van enkele van de meest voorkomende snijtechnieken en hun toepassingen.

Printen op metalen

GTLL is maatgevend in de printtechniek voor metalen. Of het nu gaat om het printen zelf, sublimeren of etsen, onze specialisten verstaan hun vak als geen ander en zijn bijzonder gemotiveerd en gedreven om aan de hoogste kwaliteitstandaarden en verwachtingen te voldoen. Dan wel te overtreffen. Er zijn verschillende manieren om af te drukken op metalen, afhankelijk van het gewenste resultaat en de toepassing. Ontdek een greep uit onze meest voorkomende printtechnieken specifiek bedoeld voor metalen, plus waar en wanneer ze toegepast worden. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze hangt af van het gewenste resultaat, de toepassing en het beschikbare budget.

Printen op kunststoffen

GTLL tilt het niveau van rechtstreeks printen op kunststoffen naar een nooit eerder vertoond niveau. Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in printen op rol en plaatmateriaal. In de wereld van kunststof printen telt alleen het allerbeste resultaat, daarom bieden onze printers een hoge afdrukkwaliteit en kunnen afbeeldingen afdrukken met hoge resolutie en kleurechtheid. Ons team begrijpt dat als geen ander; wij beschikken over de mankracht en de expertise om u te overtuigen van onze kwaliteiten. GTLL kiest samen met u de juiste print methode, afhankelijk van het doel van de afdruk, de gewenste kwaliteit en duurzaamheid, en het type kunststofmateriaal dat wordt gebruikt.

Hieronder een beknopt overzicht van de meest voorkomende printtechnieken expliciet voor kunststoffen, plus waar en wanneer ze toegepast worden.

Oppervlakte behandelingen

Een stijlvol oppervlak zonder krassen of vlekken, bescherming tegen chemische stoffen, corrosie, slijtage, krassen, vuil of zware weersomstandigheden. Bij GTLL bent u verzekerd van het perfecte resultaat op elk oppervlak op een professionele wijze. Hier volgt een overzicht van onze meest voorkomende technieken, zoals anodiseren en poedercoaten als bescherming van het aluminium en diverse andere materialen. Maar ook het ontbramen en finishen van diverse plaatoppervlakken zoals RVS.

Overige bewerkingen

Veel van onze machines worden minder gebruikt. Dit komt natuurlijk door de aanschaf van onze fiber lasersnijmachine voor RVS en staal. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Niet in onze werkhouding en drang naar perfectionisme, maar in materialen en bewerkingen. GTLL heeft hiervoor het volgende overzicht samengesteld.

Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?