Sport en Cultuur


Wie een sport beoefent, cultuur snuift of recreëert krijgt gegarandeerd met producten van GTLL te maken. Vele sporten, culturele activiteiten en recreatiegebieden vallen onder het beheer van de Rijksoverheid, of daaraan verwante stichtingen en overheidsorganisaties. Andere vormen van sport en cultuur zijn particulier eigendom. Qua dienstverlening maken we hierin geen onderscheid. Al kunnen de wensen uiteraard sterk afwijken.

Zwembaden, voetbalvelden, dierentuinen, attractieparken, musea, evenementen; GTLL komt overal. En overal ziet u GTLL terug. Waaronder in naamplaten met diepte aflezing, borden, markeringen, signaleringen en coderingen. We frezen gaten of graveren teksten in kluisjes en lockers, trekken strepen in baden, laseren of bedrukken informatieborden, bieden wegwijs bij culture erfgoederen en toeristische bezienswaardigheden, verzorgen aanduidingen voor lokale culturele projecten en ga zo maar door.


Defensie en veiligheid

Defensie en veiligheid

We kennen allemaal de markeringen op de tanks en ander zwaar geschud uit de beelden van de oorlog in Oost-Europa. Veel gedetailleerder zijn echter de unieke typeaanduidingen die per gevechtsvoertuig verschillen. Bovendien moeten deze onder alle extreme omstandigheden intact blijven en dus tegen groot geweld zijn gewapend. GTLL beschikt over de kennis, kunde en de mogelijkheden om laser-, frees- en graveerdiensten te leveren die technisch van het sterkste kaliber zijn.

Gelukkig hoeft het er niet altijd even ruig aan toe te gaan in het leger. Daarom zetten we ons ook in om meer praktische zaken zoals bewegwijzering, lockerplaatjes, naamplatenplaten, schuifhoudertjes en naambadges te fabriceren. De markeringen die we creëren voor bijvoorbeeld de industrie, is in grote mate van toepassing op de machines die door de veiligheidsdiensten worden gebruikt. En dan zowel de machines die zorgen voor verdediging als de machines die gemaakt zijn voor de tegenaanval. En deze beschikken over een aanduiding, code of signalering. De overlap tussen de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marine (zeemacht) is op dat gebied dus zeker een feit. En zeggen we overheid, dan zeggen we Koninklijke Marechaussee: die waakt over de veiligheid van onze Staat. Politie, douane, beveiligingseenheden; het zijn stuk voor stuk autoriteiten die ons land beschermen. GTLL werkt nauw samen met diverse civiele partners, zoals politie, brandweer, gemeenten, geneeskundige diensten en het Openbaar Ministerie, om defensie bij te staan in de bestrijding van crises en rampen, en maakt daarom graag deel uit van iedere vredesmissie, internationaal én lokaal.

Zorg en onderwijs

Zorg en onderwijs

Kijken we naar de zorg, dan hebben we ervaring in alle lagen van deze sector: huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, gezondheidscentra, verpleging, fysiotherapeuten, privéklinieken, specialisten en andere zorginstellingen behoren tot ons portfolio. De dienstverlening is als een chirurgische ingreep: het kan even simpel als gecompliceerd zijn; van naambadges tot aan coderingsplaten. Van frontpanelen tot aan unieke kenmerken voor bijvoorbeeld medisch apparatuur.

Objecten zoals informatiezuilen, wegwijsborden, schuifhoudertjes en lockers komen in zowel de zorg als het onderwijs voor. Door middel van geavanceerde laser-, frees- en graveertechnieken maken we een schuifhouder, lockerplaatje of ander onderdeel uniek. Basisscholen, middelbare scholen (voortgezet onderwijs), beroepsonderwijs, maar ook particuliere opleidingen en andere studies en cursussen zijn potentiële opdrachtgevers van GTLL. Wij printen, bestickeren en markeren. U bedenkt het, wij creëren het!

Overheid, provincie en gemeente

Overheid, provincie en gemeente

Van binnen wegbewijzering tot aan wegwijzers voor buiten, van informatiepanelen tot aan coderingsplaten, van logoborden tot aan naambadges. Zelfs voor aanduidingen op lockers in scholen of zwembaden kan de overheid, provincie en gemeente bij ons terecht. Het enige waar we enorme moeite mee hebben is ‘nee’ verkopen. Kortom, GTLL is hét loket voor al uw visuele verzoeken.

Behalve tussen de verschillende departementen, is ook er sprake van overlap tussen de branches waarin GTLL werkzaam is. De producten die we maken ten behoeve van overheidsorganisaties als de zorg, defensie en het onderwijs kunnen namelijk in grote lijnen overeenkomen met de bedieningspanelen, machine-aanduidingen, typeplaten, markeringen, emblemen en signaleringen die GTLL tevens levert aan de bouw en infrastructuur, aan de industrie en aan de maritieme sector. Deze kennis en ervaring is niet alleen handig, maar in veel gevallen ook een must om tot het gewenste resultaat te komen.

Hoe hoger de bezoekersaantallen, hoe groter onze uitdaging. GTLL begeleidt in en rondom culturele bestemmingen, op speelvelden, in stadstuinen, kantines en kleedruimtes plus vele andere openbare gelegenheden. Hoe meer mensen, hoe meer er behoefte is aan het sturen van mensen. Bijvoorbeeld om vertraging en gedrang tegen te gaan, om irritaties te voorkomen, om herhaalbezoeken te stimuleren en om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

We nemen dus nogal een verantwoordelijkheid op onze schouders. Een logisch gevolg van als je in dienst treedt van een overheidsinstelling. Gemeentes zien erop toe dat burgers op verantwoorde wijze deelgenoot kunnen zijn van een activiteit binnen de publieke sector. Of zich dat nu afspeelt in een Rijksmonument, op een openbaar sportveld of speelterrein, dan wel een in overheidsgebouw zoals het gemeentehuis zelf, maakt geen verschil. Onze ruime ervaring met de bouw en infra komt hier eveneens goed van pas.

Producten speciaal geselecteerd voor Sport en Cultuur

Tekstplaatjes

Tekstplaatjes

Veel componenten in de industrie dienen uitgerust te zijn met aanduidingen. In deze branche wemelt het van de coderingsplaatjes en serienummerplaatjes van GTLL. In de elektro-industrie vindt u ze bijvoorbeeld op bedieningskasten in de vorm van plaatjes voor MCC-panelen. En in de machinebouw als tekstplaatjes boven componenten van machines. Dergelijke labels en tekstschildjes voor drukknop/signaallamp tekstplaatdragers maken we in opdracht van diverse bekende merken en leveranciers. Zoals: tekstplaatjes voor Eaton Moeller M22-XST, tekstschildjes voor Schneider Electric XB4 XB5 8 x 27 mm en graveerplaatjes voor Siemens Labelhouders 27 x 27 mm, 12.5 mm x 27 mm, 17.5 mm x 27 mm.

Voor de chemische industrie levert GTLL veel tagplaten – ook wel actuator tagplates voor componenten genoemd. Deze kunnen met schroeven of popnagels op afsluiters en kleppen worden bevestigd. Maar als de situatie het verlangt, leveren we er een RVS-draad, ketting of bracket bij ten behoeve van buismarkeringen.

Ook kan een nameplate worden voorzien van een QR-code of bedrijfslogo. Sommige klanten vragen specifiek om blanco metalen labels. Hier kunnen ze dan bijvoorbeeld op locatie zelf een code inslaan.

Schaalplaten zoals linealen en gradenbogen, in millimeters of in inches, recht of rond, maken we in alle soorten en maten. Deze komen terug als peilstokken voor bijvoorbeeld het waterschap of in de tankbouw als meetlat om de inhoud van een tank te kunnen meten. Een schaalplaat (“scale plate” in het Engels) is doorgaans een schaalverdeling op een plaat waarmee men een knop, greep, handwielenhendel of schakelaar bij een bepaalde waarde vast kan zetten.

Op onze procedureplaten voor bijvoorbeeld een EV-laadaansluiting, wordt vaak de werkwijze van een bepaald systeem uitgelegd, meestal voorzien van een schematische voorstelling. In de gas en olie industrie ziet u deze platen geregeld terug op kleppen en leidingen ter informatie (piping diagram) voor de operators. In de elektrotechniek komt u ze ook wel tegen als tekstplaat met draadkleur coderingen.

De labels en plaatjes worden klant specifiek door GTLL gemaakt; afmeting, vorm, kleur en tekst kunnen dus worden gewijzigd. De oplage kent eveneens geen beperking. Of het nu om 1 of 20.000 stuks gaat, alles is mogelijk. Kwestie van een lijst aanleveren met daarop de door u benodigde tagnummers en teksten, en het wordt zonder problemen, op zeer korte termijn gemaakt. Vandaag besteld, morgen in huis is bij GTLL geen uitzondering.

Speciaal graveer- en freeswerk

Speciaal graveer- en freeswerk

Vandaag de dag is productiewerk niet meer voor te stellen zonder innovatieve technologie. Baanbrekende, state of the art graveertechnieken en freestechnieken helpen uw producten te markeren en individualiseren op een nooit eerder vertoonde wijze.

GTLL graveert en freest in een grote verscheidenheid aan materialen, van metaal zoals RVS tot aan kunststof zoals resopal. Wij zijn actief op het gebied van elektrotechniek, geneeskunde, auto- en machinebouw en markeren producten met logo's, nummering, fabrikantnamen en dergelijke.

Tijdens nauwkeurige processen werken onze moderne, hoogst geavanceerde machines uiterst snel en efficiënt. Neem contact met ons op om kennis te maken met de absolute maatstaf in de graveer-, laser- en freestechniek.

Stickers

Stickers

Veiligheids- of waarschuwingsstickers dragen bij aan een veilige(re) werkplek waar mensen verantwoord en vol vertrouwen hun functie kunnen uitoefenen. De veiligheidslabels zijn op talloze veiligheidsgebieden van essentieel belang; van het informeren van mensen over struikelgevaar tot aan PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) en het uitleggen van machine- en chemische gevaren. De stickers moeten opvallen, gemakkelijk te lezen zijn en in veel gevallen voldoen aan diverse normen voor veiligheidslabels. Veiligheid heeft prioriteit in het bedrijfsleven en in de industrie. Niet zonder reden: naast het humane aspect, zijn werknemers in een veilige werkomgeving een stuk productiever. Zij vormen de sleutel tot het succes van uw bedrijf.

Als het om apparatuur gaat, spreekt het voor zich dat er regelmatig onderhoud en inspectie gepleegd moet worden om de veiligheid te waarborgen. Echter, het bijhouden van de geïnspecteerde machines kan een uitdaging zijn. Vandaar ook dat keurings-en inspectielabels ongelooflijk belangrijk zijn. Onze stickers hebben vermeldingen van datum en jaar zodat in één oogopslag kan worden opgemerkt wanneer waarop het product is geïnspecteerd, en u nauwkeurig kunt bijhouden hoe vaak dit is gecontroleerd.

Stickers van GTLL voor leidingmarkering worden door de industrie gebruikt om stoffen te identificeren die worden getransporteerd door pijpleidingen in de voedselindustrie, raffinaderijen en fabrieken. Elke pijplijnmarkering vertegenwoordigt een stof of gas. Naast de naam van de leidinginhoud en de relevante waarschuwingssymbolen, is de stroomrichting erg belangrijk. Deze wordt aangegeven met een pijl. We kunnen de sticker voor leidingmarkering tevens voorzien van dubbele pijlen, zodat u één van de pijlpunten kunt afknippen.

Aanduiding stickers of aanduidingsstickers ziet u overal en in alle branches terug. Meestal betreft het een logo-sticker of een typesticker op machines en voertuigen, maar ook beschrijfbare labels met invulvelden horen tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen het labels zijn met component coderingen, een kabelcodering, kabelmarkering, dan wel een labelmarkering. In datacenters treft u ze als coderingen op patchkasten. Veel van onze aanduidingsplaten kunnen ook als sticker worden uitgevoerd.

Naamborden

Naamborden

Veiligheidsborden zorgen ervoor dat het verantwoord werken is op plekken en in situaties die potentieel gevaarlijk zijn. Een veilige werkplek is “key” in een productieve werkomgeving. Vandaar ook dat preventie borden op veel vlakken en verschillende veiligheidsaspecten van grote waarde zijn. Bijvoorbeeld bij het informeren van mensen over struikelgevaar, PBM (Persoonlijk Beschermingsmiddel) en het uitleggen van machine- en chemische gevaren. De borden moeten opvallen, gemakkelijk te lezen zijn en in veel gevallen voldoen aan diverse normen, specifiek voor veiligheidsborden. Wanneer veiligheid de hoogste prioriteit heeft, zal zich dit vroeg of laat terugbetalen. Immers, werknemers die zich veilig voelen zijn productieve werknemers. We zouden dus kunnen zeggen dat een veilige werkomgeving de sleutel is tot het runnen van een productief en succesvol bedrijf.

Van een heel ander soort kaliber is bewegwijzering: eenvoudige instructieborden zorgen ervoor dat het gemakkelijk navigeren is binnen uw bedrijf. De borden geven basisinformatie weer over uitgangen, toiletten, afval, recycling en het beleid op de werkplek. Ook worden op deze manier eventuele restricties omtrent toegang weergegeven met borden als “privé” en dergelijke. In de wereld van bewegwijzering wordt er vaak gebruikgemaakt van makkelijk herkenbare symbolen voor een zo duidelijk mogelijke boodschap.

Of voertuigen op uw locatie nu binnen of buiten rijden of varen, u heeft verkeersborden nodig om de verkeersstroom te sturen en hierdoor ongevallen te voorkomen. Deze borden markeren parkeerbeperkingen, geven snelheidslimieten weer, waarschuwen voetgangers voor onveilige gebieden, hoge verkeersdrukte en meer. Ze dienen geplaatst te worden op locaties waar zowel chauffeurs als mensen te voet ze kunnen zien wanneer dat nodig is.

Reclame uitingen

Reclame uitingen

De bewegwijzering en reclame-uitingen vormen een perfecte synergie in visuele communicatie. Terwijl reclame de aandacht trekt en de merkidentiteit versterkt, zorgt bewegwijzering voor een vloeiende navigatie en een naadloze gebruikerservaring. Samen smeden ze een krachtige verbinding die de merkbeleving verrijkt, en zowel binnen als buiten de ruimte een consistente boodschap overbrengt.

Alle reclame uitingen voor zowel binnen- als buitengebruik, kunnen wij in een door u ontworpen huisstijl leveren en in iedere gewenste oplage, materiaalsoort en vorm. We hebben een ruime keuze aan metaalafwerkingen en verfkleuren die uw huisstijl echt uniek maken. We kunnen zorgen dat de uitstraling past bij de pantone- of RAL verfkleur van uw logo. Ook een aluminium constructies voor montage ligt binnen onze mogelijkheden. Al met al een geweldige look voor een concurrerende prijs.

Voor elk budget hebben we een passende oplossing. Bijna al onze maatwerk borden kunnen gemakkelijk worden gemonteerd door bijna iedereen met ervaring in het gebruik van een boormachine. Als het nodig is sturen we een montagesjabloon, bevestigingsmaterialen en instructies bij elke levering van reclameborden, zodat het monteren eenvoudig is. Als afwerking hebben we ook verwisselbare profielen voor enkel- en dubbelzijdige toepassingen, op zichzelf staande en vrij hangende borden met diverse uitstralingen in zowel metaal als kunststof.

Defensie en veiligheid

In een wereld waarin militaire precisie en scherpte van vitaal belang zijn, worden operaties vaak uitgevoerd met een minutieuze aandacht voor detail. Een kleine fout kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Dit item werpt een scherp licht op de uitdagingen waarmee de politie, defensie en andere civiele diensten worden geconfronteerd, waarbij de nadruk ligt op de enorme verantwoordelijkheid die deze taak met zich meebrengt. Communicatie, zowel verbaal als visueel, moet tot achter de komma kloppen om ruis en gevaarlijke situaties te voorkomen.

GTLL erkent de cruciale rol die zij kan spelen door uitingen en visuele kenmerken met de hoogste mate van scherpte en militaire precisie te produceren. Dit item biedt een diepgaande kijk op hoe GTLL bijdraagt aan het waarborgen van veiligheid en effectiviteit in samenwerking met de politie en defensie. GTLL is er trots op een partner te zijn in het bevorderen van deze essentiële samenwerking die onze samenleving veilig houdt. GTLL kan zijn steentje bijdragen door uitingen en visuele kenmerken met alle scherpte en militaire precisie van de wereld te produceren.

Sport en Cultuur

Wie een sport beoefent, cultuur snuift of recreëert krijgt gegarandeerd met producten van GTLL te maken. Vele sporten, culturele activiteiten en recreatiegebieden vallen onder het beheer van de Rijksoverheid, of daaraan verwante stichtingen en overheidsorganisaties. Andere vormen van sport en cultuur zijn particulier eigendom. Qua dienstverlening maken we hierin geen onderscheid. Al kunnen de wensen uiteraard sterk afwijken.

Zwembaden, voetbalvelden, dierentuinen, attractieparken, musea, evenementen; GTLL komt overal. En overal ziet u GTLL terug. Waaronder in naamplaten met diepte aflezing, borden, markeringen, signaleringen en coderingen. We frezen gaten of graveren teksten in kluisjes en lockers, trekken strepen in baden, laseren of bedrukken informatieborden, bieden wegwijs bij culture erfgoederen en toeristische bezienswaardigheden, verzorgen aanduidingen voor lokale culturele projecten en ga zo maar door.

Zorg en onderwijs

De zorg en het onderwijs lopen erg uiteen qua wensen en behoeften. Toch zien we grote raakvlakken in het eindresultaat: in beide gevallen dient GTLL een product af te leveren dat helder is voor iedere doelgroep. Dit betekent begrijpelijke taal, maar ook transparantie in aanduiding, markering en signalering.

Leeftijd, achtergrond, nationaliteit, religie; het speelt allemaal mee met hoe makkelijk of moeilijk een bepaalde vorm van uiting wordt begrepen. Wij maken hierin geen onderscheid. Aan ons de taak om tekens, borden en beschrijvingen te creëren waarmee een universele taal wordt gesproken. Zodat voor iedereen de boodschap even duidelijk is. Hiermee maakt GTLL namelijk wél het verschil.

Overheid, provincie en gemeente

Nergens zijn de afdelingen zo duidelijk verdeeld als bij de Rijksoverheid. Toch is er sprake van een zekere overlap tussen de verschillende overheidsinstanties en departementen. Maakt dit ons werk extra uitdagend? Absoluut. Maar voor uitdagingen zijn we bij GTLL nog nooit weggelopen. Praten we over de zorg, dan zou dit in theorie zowel onder de provincie als onder de gemeente kunnen vallen. Maar ook de onderwijs en veiligheid zijn onderdelen van het Rijk die over de gehele overheid gaan.

Met welke afdeling GTLL ook te maken heeft, het resultaat blijft hetzelfde: krachtige ontwerpen en duurzame creaties, ongeacht de opdracht en het materiaal. Beeldschoon of hufterproof; alles is mogelijk en mogelijk zelfs te combineren. Zolang de boodschap van het visuele kenmerk maar glashelder is. Daar denken we graag in mee voordat we overgaan tot graveren, frezen, laseren, bestickeren of printen aan de hand van de nieuwste, state-of-the-art technologieën. Liever een kant-en-klaar design afleveren? U vraagt, wij produceren.

Advies & tips

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?