Resopal

Resopal is een veelzijdig hard graveermateriaal dat wordt gewaardeerd om zijn uitstekende eigenschappen en verschillende toepassingen in de graveerindustrie. Vaak wordt het graveerplaatje ook RESO, RESOPAL, RESOPALS, RESOPALPLAATJES of zelfs PLAKKENDE RESOPALLEN genoemd. Hier is een overzicht van de belangrijkste aspecten van het graveren, uitfrezen en bedrukken van Resopal:

Eigenschappen van Resopal:

Veelzijdigheid: Resopal is duurzaam en bestand tegen slijtage. De tekst blijft goed leesbaar, zelfs onder zware omstandigheden. Dit komt door de relatief dikke toplaag. Resopal is bestand tegen verschillende chemische stoffen, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar agressieve aan agressieve stoffen kunnen voorkomen. Resopal is bestand tegen de schadelijke effecten van UV-straling, wat betekent dat het niet snel verkleurt of verslechtert bij langdurige blootstelling aan zonlicht.

Afwerkingen: GTLL kan de resopal labels voorzien van dubbelzijdige tape, bevestigingsgaatjes of passend maken in een houder zoals RofaPlast

Toepassingen: Resopal wordt veel gebruikt voor industriële etikettering, zoals machineplaten, bedieningspanelen en serienummerplaatjes. Het materiaal is voor het maken van naambordjes voor kantoren, vergaderzalen enzovoort. Resopal kan worden gebruikt voor het graveren van veiligheidssignalen en -markeringen voor gebruik in fabrieken en magazijnen. Resopal wordt in de bouwsector gebruikt voor buitensigning, binnenbewegwijzering en naamborden.

Beschikbare diktes: Resopal is verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne platen van 0.8 mm en 1,6 mm tot dikkere platen van 3,2 mm. De keuze van de dikte hangt af van de specifieke toepassing.

Kortom, Resopal is een veelzijdig graveermateriaal dat uitblinkt in duurzaamheid, chemisch bestendig en UV-bestendig. Het is geschikt voor een scala aan binnen- en buitenapplicaties, van naamborden en industriële labels tot frontplaten voor de offshore.


Alles voor elke branche

Voor wie kunnen wij van betekenis zijn? Onze dienstverlening is voornamelijk gericht op bedrijven in de maakindustrie en het midden- en kleinbedrijf (MKB). We zien echter dat de grenzen tussen verschillende branches steeds meer vervagen, omdat...

meer over onze branches

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?