Installatietechniek


De installatietechniek is onlosmakelijk verbonden met de bouwsector. Vrijwel overal waar gebouwd of verbouwd wordt vindt een zekere vorm van installatiewerk plaats. Dit kan met de aanleg van leidingen te maken hebben, de plaatsing van riolering, elektriciteit of de installatie van complete klimaatbeheersingssystemen.

Bij installatietechniek draait het om de samenstelling van verschillende componenten zodat deze werkend worden gemaakt. GTLL gaat niet over het leidingwerk, de elektriciteitskabels of airconditioning. Maar we hebben wél verstand van de aanduidingen die daarbij horen. Wij leveren een stukje herkenbaarheid en bedieningsgemak. Bijvoorbeeld in de vorm van behuizingen, front- en bedieningspanelen, stickers, gegraveerde naamplaatjes met serienummers en andere visuele kenmerken om een veilige en verantwoorde werkomgeving zoveel mogelijk te kunnen garanderen.


Architecten en Facilitaire bedrijven

Architecten en Facilitaire bedrijven

Als specialist zijn wij het aan u verplicht om u een bepaalde richting in te adviseren. Met een breed assortiment high-end apparatuur zoals graveermachines, freesmachines, printers en lasergraveermachines, weet GTLL precies wat haalbaar is en binnen welke kwaliteitsnorm. Uiteraard streven wij altijd naar het beste eindproduct. Wat ons betreft moet dat de doorslaggevende factor zijn bij elk dilemma, maar we respecteren het ook als de focus juist op het design moet liggen.

GTLL heeft vrachten ervaring met de opmaak van frontpanelen, machine- en typeplaten, stickers en borden, maar ook teksten in bijvoorbeeld signaalarmaturen. Kortom, bent u designer, bouwkundig tekenaar, architect, architectonisch onderlegd of heeft u een vergelijkbare faciliterende functie? Bij GTLL bent u zeker van onbegrensde mogelijkheden, puur vakmanschap en eerlijke adviezen. Zodat een droomproject niet eindigt in een nachtmerrie.

Aannemers en Bouwbedrijven

Aannemers en Bouwbedrijven

Wij zijn dé aangewezen partij om aannemers en ook bouwbedrijven te ontlasten. GTLL draagt zijn steentje bij op het gebied van vrijwel álle visuele uitingen: markeringen, signaleringen, coderingen, behuizingen, typeaanduidingen, bedienings- en frontpanelen; verzin het en we kunnen er wat mee. Wij adviseren en maken alles in eigen huis. Dit maakt ons flexibel, breed inzetbaar en dus faciliterend voor de hele bouwwereld.

GTLL denkt mee op verzoek, maar gaat vooral ook uitvoerend te werk. Immers, geen tijd te verliezen in een wereld waarin we niet genoeg hebben aan 24 uur in een dag! Laat ons weten hoe we de klus samen kunnen klaren; wij beschikken over de kennis en mankracht om er iets moois van te maken. Van hoge kwaliteit. En nog snel ook.

Grond, Weg en Waterbouw

Grond, Weg en Waterbouw

Tijdens de verbouwingswerkzaamheden buigen we ons over de verschillende mogelijkheden in bewegwijzering. Maar ook de materialen die daarbij gebruikt worden bevatten vaak specifieke kenmerken toegepast door GTLL. Uiteraard kunt u daarnaast bij ons terecht voor machine- en typeplaten, behuizingen, tekst op signaalarmaturen en op maat gemaakte frontpanelen. Ook dragen de visuele uitingen van GTLL bij aan de veiligheid, organisatie en effectieve uitvoering van GWW-projecten. Ze zorgen ervoor dat bijvoorbeeld weggebruikers en betrokkenen op de hoogte zijn van mogelijke gevaren en helpen bij het creëren van een veilige en gestructureerde werkomgeving.

GTLL onderscheidt zich aan de hand van hoge kwaliteit en korte levertijden. Bovendien werken wij niet met minimum oplages; dit maakt het extra aantrekkelijk voor bouwbedrijven, aannemers, architecten, grafische ontwerpers en designers om ons als partij te kiezen voor de uitwerking van hun idee.

GTLL legt de focus op logo’s, badges en typeaanduidingen om de toegepaste materialen plus de aansturing daarvan uniek en herkenbaar te maken. Dit werkt niet alleen veiliger, maar ook een stuk sneller voor ingenieurs, installateurs en bouwbedrijven. Wij passen vooruitstrevende technieken toe waarbij geen sprake is van minimum oplages. Bij GTLL krijgen duurzaamheid en snelheid altijd voorrang.

Heeft u een uniek ontwerp? Onze nieuwste machines, printers, laser-, frees- en graveertechnieken zetten dit naadloos om in een eindproduct van stevige kwaliteit, precies zoals u het bedoeld heeft. Naast bouwbedrijven en installateurs, zijn ook aannemers, architecten en (andere) tussenpersonen bij ons van harte welkom.

Producten speciaal geselecteerd voor Installatietechniek

Frontpanelen

Frontpanelen

Frontpanelen hebben diverse toepassingen in uiteenlopende disciplines. Zo worden processchema’s veelvuldig omgetoverd tot technische tekeningen die schematisch inzicht bieden in hoe leidingen en/of andere onderdelen van een procesinstallatie met elkaar verbonden zijn. In de industrie spreekt men vaak van een “piping and instrumentation diagram” of “process and instrumentation diagram”, meestal afgekort als P&ID. Op plekken waar iets geschakeld of gemonitord moet worden kunnen we het blindschema voorzien van sparingen waar een schakelaar of meter perfect in past. GTLL denkt graag met u mee!

Een greep uit het assortiment wat wij kunnen realiseren op frontpaneel gebied: voor brandmeld- en ontruimingsinstallaties produceren we sprinklermeldpanelen, ontruimingspanelen en brandmeldpanelen. Dit wordt in de installatiebranche ook wel een synoptisch paneel of geografisch brandmeldpaneel genoemd. In veel bedrijven en openbare gebouwen komt u de door ons geproduceerde bedieningstableaus voor klimaatbeheer en verlichting tegen. Verder maken wij bedieningspanelen voor bruggen en sluizen, computerservers, telecomapparatuur, netwerk hardware, audiovisueel productieapparatuur en wetenschappelijk apparatuur.

Voor de offshore en scheepsbouw industrie kunnen we bijvoorbeeld joystickpanelen anodiseren. Het mag nog robuuster? We gebruiken ook RVS316 zodat het paneel zeewaterbestendig is en bestand is tegen alle weersinvloeden. Kortom, we hebben voor elk frontpaneel wel een geschikt materiaalsoort met de juiste uitstraling en dito eigenschappen: hard of flexibel, van chemisch- tot Uv-bestendig en van metaal tot kunststof. Onze frontpanelen zijn op maat gemaakt en sluiten naadloos aan in bijvoorbeeld verdiepte lessenaars. Ook kunnen wij de panelen beschermen tegen vandalisme en extreem zware weersomstandigheden. GTLL heeft voor elke gelegenheid en uitdaging een passende oplossing!

Elektrotechnische installatiebedrijven die werkzaam zijn in de beveiliging van bedrijvengebouwen, flats en appartementen hebben aan ons een uitstekende partner. Denk bijvoorbeeld aan bellentableaus en belpanelen, maar ook panelen voor slagbomen en tourniquetbedieningen bij toegangscontroles van bedrijvengebouwen. Daarnaast heeft GTLL een breed assortiment aan binnen- en buitenoplossingen, waaronder op maat gemaakte roosters voor het afdekken van luidsprekers, het opvullen van overtollige sparingen bij het vervangen van lichtarmaturen in kantoorpanden, of afdeklijsten voor het netjes afwerken van behuizingen. Naast het bieden van toepassingen gericht op elektrotechnische installatiebedrijven, hebben we ook ervaring met het leveren van maatwerkoplossingen voor opdrachtgevers en organisaties als woningcorporaties, architecten en VvE’s. Waar een frontpaneel nodig is, is GTLL!

Behuizingen

Behuizingen

Behuizingen kunnen we onderverdelen in 3 verschillende groepen:
- Behuizingen gemaakt door GTLL
- Door u aangeleverde behuizingen voorzien van tekst en sparingen
- Bewerkingen in deksels en deuren van behuizingen

Als er geen kant-en-klare behuizing wordt gevonden die aan uw eisen voldoet, kunnen wij deze in veel gevallen voor u produceren. De door ons gemaakte behuizingen zijn altijd klant specifiek op maat gemaakt. Aluminium, maar ook roestvrij staal of kunststof toepassingen zijn mogelijk. Vaak zien we onze behuizingen terug bij ontruimingsinstallaties – al dan niet voorzien van sparingen voor tijdschakelklokken, netvoedingen en schakelaars. Los hiervan is de montageplaat voor bijvoorbeeld din-rails geen enkel probleem. Veel van onze klanten in de elektrotechniek en de bouwsector vragen om een kast voor een belpaneel. Deze kunnen uitgevoerd zijn met of zonder sparingen en tapgaatjes voor bevestiging van gegraveerde naamplaatjes. Verder verzorgt GTLL ook de bevestigingsmiddelen voor wandmontage.

We hebben veel ervaring in het bewerken van behuizingen en klemmenkasten (junction boxen), welke vaak in de elektronica worden gebruikt. Een paar belangrijke merken van ATEX gecertificeerde behuizingen of installatiekasten zijn Rittal, Eaton, Schneider, Spelsberg, Rose en Phoenix. Ook behuizingen volgens EXe, EXi en Ex (IEC) richtlijnen zijn voor ons ook geen probleem om te bewerken. ABS, PVC, aluminium, RVS behuizingen en klemmenkasten kunnen we moeiteloos voorzien van teksten en sparingen. Dankzij ons moderne machinepark en onze specialisten zijn we in staat om grote aantallen te produceren in combinatie met een korte levertijd. Of het nu gaat om het bewerken van een handbehuizing of een universele behuizing, in de meeste gevallen is een snelle levering een vanzelfsprekendheid bij GTLL.

Tekst plaatjes

Tekst plaatjes

Veel componenten in de industrie dienen uitgerust te zijn met aanduidingen. In deze branche wemelt het van de coderingsplaatjes en serienummerplaatjes van GTLL. In de elektro-industrie vindt u ze bijvoorbeeld op bedieningskasten in de vorm van plaatjes voor MCC-panelen. En in de machinebouw als tekstplaatjes boven componenten van machines. Dergelijke labels en tekstschildjes voor drukknop/signaallamp tekstplaatdragers maken we in opdracht van diverse bekende merken en leveranciers. Zoals: tekstplaatjes voor Eaton Moeller M22-XST, tekstschildjes voor Schneider Electric XB4 XB5 8 x 27 mm en graveerplaatjes voor Siemens Labelhouders 27 x 27 mm, 12.5 mm x 27 mm, 17.5 mm x 27 mm.

Voor de chemische industrie levert GTLL veel tagplaten – ook wel actuator tagplates voor componenten genoemd. Deze kunnen met schroeven of popnagels op afsluiters en kleppen worden bevestigd. Maar als de situatie het verlangt, leveren we er een RVS-draad, ketting of bracket bij ten behoeve van buismarkeringen.

Onze naamplaatjes kunnen worden voorzien van een QR-code of bedrijfslogo. Sommige klanten vragen specifiek om blanco metalen labels. Hier kunnen ze dan bijvoorbeeld op locatie zelf een code inslaan.

Schaalplaten zoals linealen en gradenbogen, in centimeters of in inches, recht of rond, maken we in alle soorten en maten. Deze komen terug als peilstokken voor bijvoorbeeld het waterschap of in de tankbouw als meetlat om de inhoud van een tank te kunnen meten. Een schaalplaat (“scale plate” in het Engels) is doorgaans een schaalverdeling op een plaat waarmee men een knop, greep, handwielenhendel of schakelaar bij een bepaalde waarde vast kan zetten.

Op onze procedureplaten voor bijvoorbeeld een EV-laadaansluiting, wordt vaak de werkwijze van een bepaald systeem uitgelegd, meestal voorzien van een schematische voorstelling. In de gas en olie industrie ziet u deze platen geregeld terug op kleppen en leidingen ter informatie (piping diagram) voor de operators. In de elektrotechniek komt u ze ook wel tegen als tekstplaat met draadkleur coderingen.

De labels en plaatjes worden klant specifiek door GTLL gemaakt; afmeting, vorm, kleur en tekst kunnen dus worden gewijzigd. De oplage kent eveneens geen beperking. Of het nu om 1 of 20.000 stuks gaat, alles is mogelijk. Kwestie van een lijst aanleveren met daarop de door u benodigde tagnummers en teksten, en het wordt zonder problemen, op zeer korte termijn gemaakt. Vandaag besteld, morgen in huis is bij GTLL geen uitzondering.

Stickers

Stickers

Veiligheids- of waarschuwingsstickers dragen bij aan een veilige(re) werkplek waar mensen verantwoord en vol vertrouwen hun functie kunnen uitoefenen. De veiligheidslabels zijn op talloze veiligheidsgebieden van essentieel belang; van het informeren van mensen over struikelgevaar tot aan PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) en het uitleggen van machine- en chemische gevaren. De stickers moeten opvallen, gemakkelijk te lezen zijn en in veel gevallen voldoen aan diverse normen voor veiligheidslabels. Veiligheid heeft prioriteit in het bedrijfsleven en in de industrie. Niet zonder reden: naast het humane aspect, zijn werknemers in een veilige werkomgeving een stuk productiever. Zij vormen de sleutel tot het succes van uw bedrijf.

Als het om apparatuur gaat, spreekt het voor zich dat er regelmatig onderhoud en inspectie gepleegd moet worden om de veiligheid te waarborgen. Echter, het bijhouden van de geïnspecteerde machines kan een uitdaging zijn. Vandaar ook dat keurings-en inspectielabels ongelooflijk belangrijk zijn. Onze stickers hebben vermeldingen van datum en jaar zodat in één oogopslag kan worden opgemerkt wanneer waarop het product is geïnspecteerd, en u nauwkeurig kunt bijhouden hoe vaak dit is gecontroleerd.

Stickers van GTLL voor leidingmarkering worden door de industrie gebruikt om stoffen te identificeren die worden getransporteerd door pijpleidingen in de voedselindustrie, raffinaderijen en fabrieken. Elke pijplijnmarkering vertegenwoordigt een stof of gas. Naast de naam van de leidinginhoud en de relevante waarschuwingssymbolen, is de stroomrichting erg belangrijk. Deze wordt aangegeven met een pijl. We kunnen de sticker voor leidingmarkering tevens voorzien van dubbele pijlen, zodat u één van de pijlpunten kunt afknippen.

Aanduiding stickers of aanduidingsstickers ziet u overal en in alle branches terug. Meestal betreft het een logo-sticker of een typesticker op machines en voertuigen, maar ook beschrijfbare labels met invulvelden horen tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen het labels zijn met component coderingen, een kabelcodering, kabelmarkering, dan wel een labelmarkering. In datacenters treft u ze als coderingen op patchkasten. Veel van onze aanduidingsplaten kunnen ook als sticker worden uitgevoerd.

Naam- en tekstborden

Naam- en tekstborden

Veiligheidsborden zorgen ervoor dat het verantwoord werken is op plekken en in situaties die potentieel gevaarlijk zijn. Een veilige werkplek is “key” in een productieve werkomgeving. Vandaar ook dat veiligheidsborden op veel vlakken en verschillende veiligheidsaspecten van grote waarde zijn. Bijvoorbeeld bij het informeren van mensen over struikelgevaar, PBM (Persoonlijk Beschermingsmiddel) en het uitleggen van machine- en chemische gevaren. De borden moeten opvallen, gemakkelijk te lezen zijn en in veel gevallen voldoen aan diverse normen, specifiek voor veiligheidsborden. Wanneer veiligheid de hoogste prioriteit heeft, zal zich dit vroeg of laat terugbetalen. Immers, werknemers die zich veilig voelen zijn productieve werknemers. We zouden dus kunnen zeggen dat een veilige werkomgeving de sleutel is tot het runnen van een productief en succesvol bedrijf.

Van een heel ander soort kaliber is bewegwijzering: eenvoudige instructieborden zorgen ervoor dat het gemakkelijk navigeren is binnen uw bedrijf. De borden geven basisinformatie weer over uitgangen, toiletten, afval, recycling en het beleid op de werkplek. Ook worden op deze manier eventuele restricties omtrent toegang weergegeven met borden als “privé” en dergelijke. In de wereld van bewegwijzering wordt er vaak gebruikgemaakt van makkelijk herkenbare symbolen voor een zo duidelijk mogelijke boodschap.

Of voertuigen op uw locatie nu binnen of buiten rijden of varen, u heeft verkeersborden nodig om de verkeersstroom te sturen en hierdoor ongevallen te voorkomen. Deze borden markeren parkeerbeperkingen, geven snelheidslimieten weer, waarschuwen voetgangers voor onveilige gebieden, hoge verkeersdrukte en meer. Ze dienen geplaatst te worden op locaties waar zowel chauffeurs als mensen te voet ze kunnen zien wanneer dat nodig is.

Architecten en Facilitaire bedrijven

Elke droom start met een idee. Voor een bouwproject geldt dat net zo. Aan de basis van de realisatie van een droom of project staat een ontwerp. Een ontwerp waarin allerlei ideeën en wensen samenkomen. Want een schets kan op papier nog zo mooi zijn, het moet architectonisch en bouwtechnisch allemaal wel kloppen. Aan de architect of een alternatief faciliterend bedrijf de schone taak om het concept om te zetten in een bouwkundig project. Maar daarmee zijn we er nog niet. Want hoe wordt een idee of concept uiteindelijk daadwerkelijk gecreëerd?

GTLL is trendsettend in het aanbod technisch geavanceerde, innovatieve machinerie om de meest unieke schetsen, illustraties en bouwtechnische tekeningen vakkundig te converteren in een fysiek, tastbaar product van een duurzame, slijtvaste kwaliteit. Wij werken snel en zonder minimum oplages. Op die manier hoeft uw idee of project geen pijnpunt te worden.

Aannemers en Bouwbedrijven

Een aannemer is iemand die aan het fundament staat van een bouwproject, deze organiseert én coördineert in samenwerking met andere vakmannen, specialisten of zelfs complete bouwbedrijven. Kortom, een aannemer is ervoor bedoelt om u een hoop regelwerk en dus stress uit handen te nemen. Maar wat als de aannemer of een ander tussenpersoon zelf tijd en medewerking tekortkomt?

De bouwwereld beleeft roerige tijden: er is meer vraag dan aanbod. Hierdoor neemt de druk op vakmensen als aannemers, bouwbedrijven, maar ook afwerkbedrijven zoals schilders alsmaar verder toe. Ondertussen hebben levertijden en materiaalprijzen de neiging om uit de pan te rijzen. Team GTLL ondersteunt waar mogelijk.

Grond, Weg en Waterbouw

Kijk maar eens om u heen. Grote kans dat u grond, een weg of water ziet. GTLL is gespecialiseerd in elk van deze drie terreinen. Dat wil zeggen: we zijn dienstverlenend in de  civiele techniek en infrastructuur. Behalve in de bouwwereld, hebben we ook in de infrastructuur te maken met herkenningspunten. Ons bedrijf maakt, bedrukt, bestickert, print, lasert, freest en graveert elke vorm van signalering, markering of andere visuele aanduiding.

De grond-, weg- en waterbouw omvat alles dat met de ondergrond te maken heeft: het fundament van elk terrein waar wij op (ver)bouwen. Of het nu om de constructie of het opnieuw asfalteren van (bestaande) wegen gaat, de aanleg van een plantsoen of (recreatie)park, dan wel de plaatsing plus het onderhoud van sluizen en dijken, onze innovatieve technieken zijn er geschikt voor.

Installatietechniek

De installatietechniek is onlosmakelijk verbonden met de bouwsector. Vrijwel overal waar gebouwd of verbouwd wordt vindt een zekere vorm van installatiewerk plaats. Dit kan met de aanleg van leidingen te maken hebben, de plaatsing van riolering, elektriciteit of de installatie van complete klimaatbeheersingssystemen.

Bij installatietechniek draait het om de samenstelling van verschillende componenten zodat deze werkend worden gemaakt. GTLL gaat niet over het leidingwerk, de elektriciteitskabels of airconditioning. Maar we hebben wél verstand van de aanduidingen die daarbij horen. Wij leveren een stukje herkenbaarheid en bedieningsgemak. Bijvoorbeeld in de vorm van behuizingen, front- en bedieningspanelen, stickers, gegraveerde naamplaatjes met serienummers en andere visuele kenmerken om een veilige en verantwoorde werkomgeving zoveel mogelijk te kunnen garanderen.

Advies & tips

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?