Anodiseren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om aluminium te voorzien van een oxidelaag of anodiseerlaag. Met deze techniek wordt de slijtvastheid en corrosiebestendigheid, van het aluminium plaatmateriaal verhoogd. Maar ook om de esthetische uitstraling en een verbeterde hechting van verf en lijm te verkrijgen. Dit gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. Daarna kan door afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid nog weer verder worden verbeterd. Een ander woord voor anodiseren is eloxeren, afgeleid van het Duitse woord eloxieren.

We kunnen ook op kleur anodiseren. De belangrijkste kleuren zijn: zwart, goud, blauw, groen, rood, brons (look) en RVS (look).


Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?