Tappen, knippen, ponsen en zagen

Tappen of draadtappen is een techniek waarbij montagegaatjes als het ware worden getapt. Door middel van een tap wordt het schroefdraad in een bepaalde diameter in een boorgat aangebracht. We gebruiken deze machine steeds minder, omdat we het tapwerk nu ook rechtstreeks op onze CNC-bewerkingscentra kunnen doen.

Het woord knippen spreekt voor zich: in de knipstraat worden onder andere hoeklijnen CNC geknipt. CNC staat voor Computer Numerical Control. Met andere woorden: volledig computergestuurd.

Ponsen is de goedkoopste en snelste manier van metaalbewerking. In het ponsproces worden gaten gemaakt door het betreffende materiaal te snijden middels een pons en een matrijs. Voor het meest nauwkeurige resultaat gebeurt dit eveneens machinaal. GTLL beschikt hiervoor het beste gereedschap.

Een dagelijkse bezigheid binnen GTLL is het zagen van plaatmateriaal, profielen en vele andere producten voor verdere bewerking.


Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?