Zetten en kanten

Metaal plooien is een soort nabewerking van plaatwerk. In ons vak wordt dit ook wel kanten of zetten genoemd. Echter, er is een wezenlijk verschil tussen die twee. Voor het kanten wordt een speciale kantbank gebruikt. Hiermee kan tevens een zetting worden gecreëerd in het plaatmateriaal, waarna de plaat ombuigt tot de gewenste hoek bereikt is.

GTLL beschikt over kwalitatief hoogwaardige kantbanken voor het beste eindresultaat. Alle gangbare diktes van bijvoorbeeld staal, aluminium en RVS kunnen hierdoor moeiteloos in de beoogde vorm worden gedrukt. Hoogst geavanceerde software zorgt ervoor dat de meest complexe producten extreem nauwkeurig kunnen worden vervaardigd.

Het verschil tussen kanten en zetten? Zetten is een productiemethode waarbij de plaat aan een zijde met een klem wordt vastgehouden. Het vrij beweegbare deel kan hierna worden omgebogen. In geval van kanten ligt het materiaal los op een ondermes en drukt een bovenmes de gekozen vorm erin. Een voordeel: het kantproces duurt korter dan het zetten van een plaat.Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?