Materialen

Bij GTLL zijn de mogelijkheden werkelijk grenzeloos, en soms is het efficiënter om te schetsen wat we niet ondernemen dan om op te sommen wat we wel doen. Wij beschikken over een breed scala aan materialen, die via verschillende technieken kunnen worden verwerkt, zoals graveren, frezen, bedrukken of snijden. Enkele voorbeelden van de door GTLL gebruikte materialen zijn:

Gelamineerde kunststoffen: Wij werken met diverse gelamineerde kunststoffen, zoals Resopal, Gravoply, Formatour, Astralon, Rowmark, Multiply Verdi, Rofatour, Rofaplus, Graflux, Trolase en Troply.

Harde kunststoffen: Onze expertise strekt zich uit tot materialen als Trespa Meteon, Perspex, PVC, Acryl, Makralon en Lexan.

Metaalsoorten: Wij zijn bedreven in het verwerken van metalen zoals aluminium, RVS (RVS316 en RVS304), messing, brons en staal.

Elk materiaal bezit zijn unieke eigenschappen, variërend van chemische bestendigheid tot UV-bestendigheid, geschiktheid voor zowel binnen- als buitentoepassingen, hardheid en flexibiliteit. Deze diversiteit maakt ons werk boeiend, uitdagend en veelzijdig.

Als u niet zeker weet of uw specifieke project aansluit bij de materialen die wij aanbieden, nodigen wij u van harte uit om verder te lezen en bij vragen contact met ons op te nemen. Ons toegewijde team staat klaar om te bespreken hoe wij u kunnen helpen en welke verwerkingstechnieken het beste aansluiten bij uw specifieke materiaalwensen. Samen maken wij uw project tot een succes.Ferrometalen

Ferrometalen zijn metalen die voornamelijk bestaan ​​uit ijzer en kleine essentiële andere elementen, zoals nikkel, chroom of mangaan.

Bij GTLL zijn we gespecialiseerd in het bewerken en werken met ferrometalen, waaronder roestvrij staal (RVS), cortenstaal en plaatstaal. Deze materialen bieden een combinatie van sterkte, duurzaamheid en zijn daardoor voor diverse toepassingen geschikt, al heeft staal wel een vaak een roestwerende behandeling nodig, vooral wanneer het blootgesteld wordt aan weer en wind.

Van tijdloos roestvrij staal tot de kenmerkende verweringscharme van Cortenstaal, wij brengen deze metalen tot leven in verschillende projecten, waarbij we functionaliteit en een esthetisch tintje garanderen. Ontdek de veelzijdigheid van ferrometalen met GTLL.

Non-Ferrometalen

Non-Ferrometalen vormen een diverse categorie metalen die geen ijzer bevat als hoofdbestanddeel. Binnen deze groep spelen aluminium, messing en brons een prominente rol. Deze metalen worden gewaardeerd om hun lichtheid, duurzame en esthetische mogelijkheden. Bij GTLL benutten we de unieke eigenschappen van deze non-ferrometalen om hoogwaardige producten te vervaardigen, verschillende van bedieningspanelen tot kunstzinnige gravures.

Ontdek, bij GTLL de veelzijdigheid en duurzaamheid van aluminium, de warmte van messing en de tijdloze charme van brons in diverse toepassingen voor een esthetisch verfijnde en functionele uitstraling.

Kunststof Graveermaterialen

Ontdek onze kunststof gelamineerde graveermaterialen op basis van een ABS kern. Dit is een meerlaags gelamineerd kunststofmateriaal dat vaak wordt gebruikt voor graveer- en freesprojecten. Het materiaal bestaat uit verschillende lagen, waaronder een toplaag die kan worden gegraveerd en een basislaag voor stabiliteit. Deze combinatie van duurzaam ABS en is perfect voor graveren en frezen. De ABS-kern biedt erg goede mechanische bewerkingsmogelijkheden zoals zagen en uitfrezen, terwijl het verdiept graveren door de toplaag zorgt voor een subtiele afwerking. de ABS-kern maakt deze graveermaterialen uiterst geschikt voor mechanische bewerkingen, maar ze zijn minder geschikt voor lasersystemen.

Dit graveermateriaal is beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen, zoals resopalplaatjes, bewegwijzering, naamplaten, labels en meer. Het materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en de mogelijkheid om gedetailleerde tekst, lijnen en logo's te graveren.

Om het overzichtelijk voor u te maken , hebben we een keuze gemaakt in diverse merknamen van gelamineerde graveermaterialen met ABS kern. Enkele van deze merken zijn: Astralon, Duets, Formatour, Graflux, Gravoply, Multipal, Multiply, Traffolyte, Troply, Verdi, en Rowmark. Dit voorkomt dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Als u specifieke vragen hebt over Resopal, RofaTour, RofaPlus of als u wilt weten hoe dit materiaal het beste kan worden toegepast in uw project, staat GTLL klaar om u te helpen.

Kunststof Lasermaterialen

Ontdek onze kunststof gelamineerde lasergraveermaterialen met een acrylaatkern. Dit materiaal, dat vaak wordt gebruikt voor lasermarkeren en uitsnijden, bestaat uit verschillende lagen. De toplaag is graveerbaar, terwijl de acrylaat-kern uitstekende mechanische bewerkingsmogelijkheden biedt, zoals snijden. Deze combinatie is perfect voor lasersystemen, waarbij de toplaag zorgt voor een grondige afwerking bij verdiept lasermarkeren.

Beschikbaar in diverse kleuren en afwerkingen, is dit gelamineerde lasermateriaal geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals coderingsplaatjes, bewegwijzering, naamplaten, labels en meer. Het materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en de mogelijkheid om gedetailleerde tekst, lijnen en logo's nauwkeurig te lasermarkeren. 

Om het overzichtelijk voor u te maken , hebben we een keuze gemaakt in diverse merknamen van gelamineerde graveermaterialen met Acrylaat kern. Enkele van deze merken zijn: Astralon, Duets, Formatour, Graflux, Gravoply, Multiply, Traffolyte, Trolase, Troply, Verdi, en Rowmark. Dit voorkomt dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Heeft u specifieke vragen over RofaPly, RofaTex en RofaTra, of wilt u weten hoe dit materiaal het beste kan worden toegepast in uw project? GTLL staat paraat om u te assisteren.

Kunststof Hard Plaatmateriaal

Welkom in de wereld van GTLL, waar innovatie en helderheid samenkomen op het gebied van harde kunststof plaatmaterialen. In ons assortiment vindt u bekende namen als Perspex, Plexiglas, Polycarbonaat (Lexaan, Makrolon), Trespa, Compact Plaat en PVC.

Onze harde kunststof plaatmaterialen belichamen sterkte, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht. Van de kristalheldere platen van perspex en plexiglas tot de robuuste veerkracht van polycarbonaat (Lexaan, Makrolon), de duurzaamheid van Trespa en Compactplaat en de veelzijdigheid van PVC. Wij bieden een spectrum aan mogelijkheden om aan uiteenlopende projectbehoeften te voldoen.

Bij GTLL geloven we in het verleggen van de grenzen van de mogelijkheden. Deze harde kunststof materialen vinden toepassing in machineplaten, frontfolies, blindschema’s, naamplaatjes, bewegwijzering en diverse andere visuele communicatieprojecten. Het vermogen om functionaliteit te combineren met esthetiek maakt ze onmisbaar in onze creatieve gereedschapskist.

Kies uit een reeks dikteopties die zijn afgestemd op specifieke projectvereisten. Of u nu dunne platen zoekt voor ingewikkelde ontwerpen of dikkere platen voor robuuste toepassingen, onze harde kunststof plaatmaterialen bieden eindeloze mogelijkheden.

GTLL is uw partner bij het omzetten van ideeën naar realiteit. Ontdek het potentieel van onze harde kunststof plaatmaterialen en zie hoe helderheid en kracht samenkomen om uw visuele communicatieprojecten naar een hoger niveau te tillen.

Sign Materialen

Kom in de uitgebreide wereld van signmaterialen bij GTLL, waar innovatie en vakmanschap samenkomen. Van de precisie van het snijden van snijfolie tot de levendige mogelijkheden van printfolie; ontdek hoe onze materialen de kracht van visuele communicatie verbeteren. Verken de duurzaamheid van Rofapanel en de veelzijdigheid van Forex, beide ontworpen om aan de hoogste normen te voldoen. Laat uw creativiteit de vrije loop terwijl u kijkt naar de diverse kleuren, texturen en afwerkingen die beschikbaar zijn in ons assortiment. Welkom in de wereld van GTLL, waar elk signmateriaal een verhaal vertelt en elk project dat de belofte van duurzaamheid draagt.

Natuurlijke Materialen

Ontdek de kunst van het graveren in hout bij GTLL, waar ieder houtsoort zijn eigen verhaal vertelt in kleurrijke lijnen en expressieve teksten en logo’s. Verleg de grenzen van creativiteit met het frezen van MDF, een veelzijdig medium dat zich vormt naar elk ontwerpwens, van gedetailleerde bewegwijzering tot decoratieve elementen. Verken ook bij GTLL, de diepere precisie van lasermarkering op glas en spiegels, waar uw logo's en tekst in elegantie en duurzaamheid worden vereeuwigd. Dompel uzelf onder in de mogelijkheden van hout, MDF en glas, waar uw visie tot leven komt.

Bevestigingsmaterialen

GTLL biedt een uitgebreid assortiment bevestigingsmaterialen voor het bevestigen van vooral gegraveerde labels, waaronder essentiële 3M-tape, Blauwe-tape, handige RofaPlast houders, duurzame rvs kogelkettinkjes en sleutelringen. Het is maar een greep uit ons assortiment van bevestigingsmiddelen. Deze materialen zijn ontworpen om de montage van tekstplaatjes te vereenvoudigen. Of het nu gaat om bewegwijzering, identificatieplaatjes of andere naamplaten, onze bevestigingsoplossingen bieden stabiliteit, duurzaamheid en een professionele uitstraling. Ontdek de diversiteit van onze hoogwaardige bevestigingsmaterialen en maak uw visuele communicatieprojecten compleet met GTLL.

Greep uit ons assortiment

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

In elke bedrijfstak, van productie tot energiecentrales, spelen zelfklevende tekstplaatjes een cruciale rol bij een soepele en veilige bediening. GTLL biedt op maat gegraveerde resopalplaatjes voor diverse bedienings- en signaleringsapparatuur van Klockner Moeller , Siemens, Eaton of Telemecanique (XB, ZBZ, M22 XST). U ziet onze plaatjes veel boven en rondom schakelaars en signaallampen, met bijvoorbeeld de tekst “HOOFDSCHAKELAAR. Een veelvoorkomend zelfklevend graveerplaatje is het ronde en gele tekstschild. De tekst op dit schild is meestal “NOODSTOP”, maar andere talen zijn ook mogelijk. Dit schild heeft meestal een gat van 22 mm waarin een noodknop geplaatst kan worden. De diameter van het schild is vaak 60 mm, maar deze kan natuurlijk in alle afmetingen gefreest worden. Een andere toepassing welke we vaak graveren zijn schildjes voor tekstschilddragers met een gat waar een drukknop of signaallamp in kan worden geplaatst.

Onze tekstplaatjes, zoals bijvoorbeeld een tekstplaat voor noodstopschakelaar Serie 6,  zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zelfs de meest voorkomende omstandigheden. Ze zijn slijtvast, bestand tegen chemische invloeden en blijven helder en goed leesbaar, zelfs in extreme omgevingen.

We maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals GRAVOPLY, FORMATOUR, ASTRALON, MULTIPLY, en ROFATOUR, die allemaal merknamen zijn voor gelamineerde (meerlaagse) kunststofmaterialen. Door de toplaag in te graveren, wordt de onderlaag zichtbaar.

De beschikbare materiaaldiktes bestaan van 0,8 mm tot 3.2 mm, waarbij 1,6 mm de standaarddikte is. Wij bieden diverse kleurcombinaties om aan vrijwel elke situatie te voldoen.

Bij extreem zware omstandigheden hebben we de optie om te kiezen voor gegraveerde plaatjes van aluminium of RVS plaatjes. We graveren de teksten en brengen later verf aan. Hoewel de verf in de loop der tijd er uit kan gaan, blijft de gravure altijd zichtbaar.

Verder kunnen we ook bedrukte of geprinte schildjes maken.

Onze bewerkingstechnieken omvatten graveren, frezen, snijden en laser markeren, waarmee we duidelijke tekst en symbolen kunnen graveren en printen. Daarnaast bieden we ook het aanbrengen zelfklevende tape, indien nodig.

Kortom, wij leveren op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke eisen te voldoen. Kies voor GTLL om de bediening te vereenvoudigen, de veiligheid te verbeteren en de optimalisatie in uw bedrijf te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op met ons op voor meer informatie en een op maat gemaakte offerte.


0
Snelle levering
Naamplaathouder en schuifbordjes

Naamplaathouder en schuifbordjes

Stel u zich eens voor dat u een druk kantoor, een gezondheidscentrum of een ziekenhuis binnenstapt. U zoekt naar een specifieke vergaderruimte of een bepaald kantoor, maar heeft geen idee waar u moet zijn. Het is verwarrend en tijdrovend, en we hebben allemaal wel eens in zo'n situatie gezeten.

Bij GTLL begrijpen we het belang van duidelijk en efficiënt bij het navigeren in gebouwen en ruimtes. Daarom staan wij voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze uit ons assortiment hoogwaardige naamplaatjes, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes. Deze zijn niet alleen functioneel, maar bieden ook een professionele uitstraling aan uw praktijk of kantooromgeving. En natuurlijk wordt alles op maat gemaakt.

Onze naamplaathouders, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes zijn ontworpen om niet alleen te helpen bij het navigeren, maar ook om een professionele uitstraling te geven aan uw werkplek. Of u nu op zoek bent naar een discrete naamhouder voor uw kantoordeur, een kamerbordje om de functie van een ruimte aan te geven, of deurbordjes voor duidelijke indicaties zoals "Aanwezig" of "Niet storen", wij bieden oplossingen die passen bij uw unieke behoefte.

Bij GTLL geloven we dat de kleine details een groot verschil kunnen maken in de manier waarop uw bedrijf werkt en communiceert. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de perfecte naam- en kamerbordjes die passen bij uw unieke persoonlijkheid. Laat ons u helpen bij het creëren van een georganiseerde en professionele werkomgeving.

0
Snelle levering
Naambadges

Naambadges

Stel u zich voor dat u een beurs, congres of zelfs uw eigen winkel binnenstapt. Wat is het eerste dat direct opvalt? Voor velen is het de indruk dat wordt gewekt door het aanwezige personeel en hoe professioneel ze zichzelf presenteren. Hier komt de waarde van een goed ontworpen naambadge naar voren.

Bij GTLL begrijpen we het belang van een naambadge die niet alleen functioneel is, maar ook de uitstraling van uw bedrijf regelmatig. We hebben het niet over gewone plastic naamkaartjes, maar over badges die echt iets zeggen. Denk aan badges gemaakt van duurzaam aluminium, die een gevoel van kwaliteit en professionaliteit uitstralen.

Een van de opvallende kenmerken van onze naambadges is de mate van maatwerk die we bieden. Of u nu alleen het bedrijfslogo wilt of het logo samen met de naam van de drager, alles is mogelijk. U kunt zelfs de vorm van de badge kiezen. Wilt u dat er iets uitsteekt aan de bovenkant van de badge, of geeft u misschien de voorkeur aan afgeronde hoeken? Onze moderne freesmachines en printers maken verschillende elk ontwerp mogelijk.

Wat de bevestiging betreft, bieden we meerdere opties aan. U kunt kiezen voor een badge met een vaste persoonsnaam of een badge met een verwisselbaar naamplaatje waarop individuele namen kunnen worden ingericht. Onze bevestigingsopties inclusief magneet, clip of spel. We willen u er echter op wijzen dat magneetbevestigingen van invloed kunnen zijn op betaalpassen en pacemakers, dus het is belangrijk om dit in te nemen.

Het beste van alles is dat onze naambadges snel door heel Nederland kunnen worden geleverd. Wanneer u ons samenwerkt, kunt u rekenen op kwaliteit, maatwerk en goedkope service. Bent u benieuwd naar de prijs en de mogelijkheden voor uw specifieke behoeften? Neem gerust contact op met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen laten stralen met op maat gemaakte naambadges. Bij GTLL geloven we dat de details het verschil maken, en staan we klaar om u te helpen de perfecte indruk te maken.

0
Snelle levering

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?