Oppervlakte behandelingen

Een stijlvol oppervlak zonder krassen of vlekken, bescherming tegen chemische stoffen, corrosie, slijtage, krassen, vuil of zware weersomstandigheden. Bij GTLL bent u verzekerd van het perfecte resultaat op elk oppervlak op een professionele wijze. Hier volgt een overzicht van onze meest voorkomende technieken, zoals anodiseren en poedercoaten als bescherming van het aluminium en diverse andere materialen. Maar ook het ontbramen en finishen van diverse plaatoppervlakken zoals RVS.


Anodiseren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om aluminium te voorzien van een oxidelaag of anodiseerlaag. Met deze techniek wordt de slijtvastheid en corrosiebestendigheid, van het aluminium plaatmateriaal verhoogd. Maar ook om de esthetische uitstraling en een verbeterde hechting van verf en lijm te verkrijgen. Dit gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. Daarna kan door afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid nog weer verder worden verbeterd. Een ander woord voor anodiseren is eloxeren, afgeleid van het Duitse woord eloxieren.

We kunnen ook op kleur anodiseren. De belangrijkste kleuren zijn: zwart, goud, blauw, groen, rood, brons (look) en RVS (look).

Poedercoaten

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met behulp van een spuitpistool en perslucht, negatief geladen poeder op een geaarde ondergrond van bijvoorbeeld aluminium wordt verstoven. Door te verwarmen in een oven wordt het poeder eerst vloeibaar, dan stroperig en uiteindelijk uitgehard. Hierdoor ontstaat er een zeer duurzame en sterke coating op het metaal. Dit milieuvriendelijk proces (er worden geen oplosmiddelen in het poeder gebruikt en er wordt minder afval geproduceerd dan traditionele vloeibare verfcoatings ) zorgt ervoor dat het metaal een zeer goede weers- en UV bestendigheid heeft. Andere woorden voor poedercoaten zijn poederlakken, poederverven of moffelen. 

Ontbramen en finishen

Onze ontbraammachines kunnen door de combinatie van een schuurband en borstel de RVS platen in één keer ontbramen en afronden. We gebruiken de machines voor het ontbramen en afronden van onze lasergesneden, geknipte, gezaagde of geponste panelen en plaatjes. Maar ook voor een plaat van brons of messing. En natuurlijk kunnen we een aangeleverd  roestvrij staal paneel voorzien van een geborstelde finish.

Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?