Oppervlakte behandelingen

Bij GTLL garanderen we een vlekkeloze afwerking voor elk oppervlak, vrij van ongewenste krassen, vlekken en andere imperfecties. Onze geavanceerde technieken maken materialen bestendig tegen chemische stoffen, corrosie, slijtage, krassen, vuil en zelfs extreme weersomstandigheden. Met een focus op professionele precisie zorgen we ervoor dat elk oppervlak er perfect uitziet en duurzaam is.

Ontdek hieronder een overzicht van onze meest toegepaste technieken. Van anodisatie en poedercoating tot het zorgvuldig ontbramen en afwerken van verschillende plaatoppervlakken, zoals RVS. Deze methoden dienen niet alleen ter bescherming, maar tillen het oppervlak ook naar een hoger niveau door esthetische verbeteringen. Onze geavanceerde technieken bieden zelfs mogelijkheden voor creatieve kleur- en afwerkingscombinaties, waardoor het eindresultaat zowel duurzaam als visueel aantrekkelijk is.

Of het nu gaat om het verlengen van de levensduur van producten, het verfraaien van hun uiterlijk, of het toevoegen van een professionele touch aan diverse oppervlakken, GTLL staat klaar met toonaangevende expertise en innovatie. Onze uitgebreide reeks behandelingsmogelijkheden biedt oplossingen voor al uw oppervlaktebehoeften, met de hoogste normen in kwaliteit en vakmanschap als onze leidraad.


Anodiseren

Anodiseren, ook bekend als eloxeren (afgeleid van het Duitse woord eloxieren), is een uiterst effectieve oppervlaktebehandeling voor aluminium plaatmateriaal. Bij GTLL maken we gebruik van deze techniek om het aluminium te voorzien van een oxidelaag, wat de prestaties van het materiaal op verschillende oppervlakken verbeteren.

Een van de belangrijkste voordelen van anodiseren is de duurzaamheid van het aluminium te verhogen. Dit maakt het aluminium ideaal voor maritieme toepassingen, waar het wordt blootgesteld aan zout water en andere corrosieve omstandigheden, of voor de bouw van bedieningspanelen voor industriële machines, waar duurzaamheid en slijtvastheid belangrijk zijn.

Maar anodiseren heeft niet alleen praktische voordelen. Het verbetert ook de esthetische uitstraling van het aluminium, waardoor het een aantrekkelijkere afwerking krijgt. Ook krijgt aluminium hierdoor betere eigenschappen voor hechting van verf en lijm. Dit maakt het aluminium bijzonder geschikt voor paneelbouw en andere toepassingen.

Het anodiseerproces zelf omvat een elektrolytische behandeling, waarbij een oxidelaag wordt gevormd op het aluminiumoppervlak. Door de poriën van deze laag af te sluiten, in een proces dat bekend staat als sealen, kan de corrosiebestendige van het aluminium nog verder worden versterkt.

Bij GTLL bieden we ook de mogelijkheid tot gekleurd anodiseren. Dit biedt u de mogelijkheid om uit verschillende kleuropties te kiezen, waaronder zwart, goud, blauw, groen, rood, bronsachtig en RVS-achtige afwerkingen. Hierdoor kunt u niet alleen profiteren van de voordelen van anodiseren, maar ook de uitstraling van het aluminium oppervlak aanpassen.

Neem contact op met ons op om de mogelijkheden van anodiseren voor uw project te bespreken. Wij zijn er om u te helpen bij het bereiken van een duurzaam en mooi resultaat.

Poedercoaten

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij we met een spuitpistool en perslucht negatief geladen poeder aanbrengen op een geaarde ondergrond van aluminium rvs, staal of verzinkt staal. Dit poeder ondergaat een verhittingsproces in een oven, waarbij het eerst vloeibaar wordt, dan stroperig en uiteindelijk uithardt. Dit resulteert in een uiterst duurzame en krachtige coating die het metaal beschermt.

Deze milieuvriendelijke procedure heeft verschillende voordelen. Het maakt geen gebruik van oplosmiddelen in het poeder, waardoor er minder afval wordt geproduceerd in vergelijking met traditionele vloeibare verfcoatings. Het resultaat is een metalen oppervlak dat buitengewoon goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden en UV-straling.

Naast poedercoaten zijn er nog andere termen die worden gebruikt om naar dit proces te verwijzen, zoals poederlakken, poederverven, en moffelen. Het is een methode die niet alleen bescherming biedt, maar ook een milieuvriendelijke en duurzame techniek is voor een scala aan toepassingen. GTLL past poedercoating toe in diverse toepassingen, waaronder belpanelen, op maat gemaakte behuizingen, deksels voor behuizingen, naamborden, afdekpanelen, afwerklijsten en blindplaten.

Ontbramen en finishen

Onze uitgebreide reeks ontbraammachines, inclusief de krachtige schuurmachines van Timesavers, stelt ons in staat om verschillende materialen waaronder RVS-platen, Brons-platen en Messing-platen grondig te ontbramen en af te ronden. Deze efficiënte machines combineren een schuurband en borstel in één enkele bewerking, wat resulteert in een prachtig oppervlak.

Wij passen deze ontbraamtechnieken toe op een breed scala aan producten, waaronder lasergesneden bedieningspanelen, geknipte typeplaatjes, gezaagde metaalplaten en geponste naamplaatjes.

Een ander opvallend voordeel van gebruik van onze ontbraammachines is het realiseren van een prachtige, geborstelde afwerking van roestvrijstalen panelen. Deze veelzijdige stijlvolle “look” is zowel functioneel als visueel aantrekkelijk. Het geborstelde RVS is ideaal voor bedieningspanelen, frontplaten en machineplaten.

Kortom, bij GTLL benutten we onze ontbraammachines op verschillende manieren om ervoor te zorgen dat uw materialen en producten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en esthetiek. Onze technieken zijn veelzijdig en geschikt voor talloze sectoren, van machinebouw tot industriële fabricage in de offshore en meer. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij het bereiken van perfecte resultaten voor uw naamplaten.

Greep uit ons assortiment

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

In elke bedrijfstak, van productie tot energiecentrales, spelen zelfklevende tekstplaatjes een cruciale rol bij een soepele en veilige bediening. GTLL biedt op maat gegraveerde resopalplaatjes voor diverse bedienings- en signaleringsapparatuur van Klockner Moeller , Siemens, Eaton of Telemecanique (XB, ZBZ, M22 XST). U ziet onze plaatjes veel boven en rondom schakelaars en signaallampen, met bijvoorbeeld de tekst “HOOFDSCHAKELAAR. Een veelvoorkomend zelfklevend graveerplaatje is het ronde en gele tekstschild. De tekst op dit schild is meestal “NOODSTOP”, maar andere talen zijn ook mogelijk. Dit schild heeft meestal een gat van 22 mm waarin een noodknop geplaatst kan worden. De diameter van het schild is vaak 60 mm, maar deze kan natuurlijk in alle afmetingen gefreest worden. Een andere toepassing welke we vaak graveren zijn schildjes voor tekstschilddragers met een gat waar een drukknop of signaallamp in kan worden geplaatst.

Onze tekstplaatjes, zoals bijvoorbeeld een tekstplaat voor noodstopschakelaar Serie 6,  zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zelfs de meest voorkomende omstandigheden. Ze zijn slijtvast, bestand tegen chemische invloeden en blijven helder en goed leesbaar, zelfs in extreme omgevingen.

We maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals GRAVOPLY, FORMATOUR, ASTRALON, MULTIPLY, en ROFATOUR, die allemaal merknamen zijn voor gelamineerde (meerlaagse) kunststofmaterialen. Door de toplaag in te graveren, wordt de onderlaag zichtbaar.

De beschikbare materiaaldiktes bestaan van 0,8 mm tot 3.2 mm, waarbij 1,6 mm de standaarddikte is. Wij bieden diverse kleurcombinaties om aan vrijwel elke situatie te voldoen.

Bij extreem zware omstandigheden hebben we de optie om te kiezen voor gegraveerde plaatjes van aluminium of RVS plaatjes. We graveren de teksten en brengen later verf aan. Hoewel de verf in de loop der tijd er uit kan gaan, blijft de gravure altijd zichtbaar.

Verder kunnen we ook bedrukte of geprinte schildjes maken.

Onze bewerkingstechnieken omvatten graveren, frezen, snijden en laser markeren, waarmee we duidelijke tekst en symbolen kunnen graveren en printen. Daarnaast bieden we ook het aanbrengen zelfklevende tape, indien nodig.

Kortom, wij leveren op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke eisen te voldoen. Kies voor GTLL om de bediening te vereenvoudigen, de veiligheid te verbeteren en de optimalisatie in uw bedrijf te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op met ons op voor meer informatie en een op maat gemaakte offerte.


0
Snelle levering
Naamplaathouder en schuifbordjes

Naamplaathouder en schuifbordjes

Stel u zich eens voor dat u een druk kantoor, een gezondheidscentrum of een ziekenhuis binnenstapt. U zoekt naar een specifieke vergaderruimte of een bepaald kantoor, maar heeft geen idee waar u moet zijn. Het is verwarrend en tijdrovend, en we hebben allemaal wel eens in zo'n situatie gezeten.

Bij GTLL begrijpen we het belang van duidelijk en efficiënt bij het navigeren in gebouwen en ruimtes. Daarom staan wij voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze uit ons assortiment hoogwaardige naamplaatjes, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes. Deze zijn niet alleen functioneel, maar bieden ook een professionele uitstraling aan uw praktijk of kantooromgeving. En natuurlijk wordt alles op maat gemaakt.

Onze naamplaathouders, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes zijn ontworpen om niet alleen te helpen bij het navigeren, maar ook om een professionele uitstraling te geven aan uw werkplek. Of u nu op zoek bent naar een discrete naamhouder voor uw kantoordeur, een kamerbordje om de functie van een ruimte aan te geven, of deurbordjes voor duidelijke indicaties zoals "Aanwezig" of "Niet storen", wij bieden oplossingen die passen bij uw unieke behoefte.

Bij GTLL geloven we dat de kleine details een groot verschil kunnen maken in de manier waarop uw bedrijf werkt en communiceert. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de perfecte naam- en kamerbordjes die passen bij uw unieke persoonlijkheid. Laat ons u helpen bij het creëren van een georganiseerde en professionele werkomgeving.

0
Snelle levering
Naambadges

Naambadges

Stel u zich voor dat u een beurs, congres of zelfs uw eigen winkel binnenstapt. Wat is het eerste dat direct opvalt? Voor velen is het de indruk dat wordt gewekt door het aanwezige personeel en hoe professioneel ze zichzelf presenteren. Hier komt de waarde van een goed ontworpen naambadge naar voren.

Bij GTLL begrijpen we het belang van een naambadge die niet alleen functioneel is, maar ook de uitstraling van uw bedrijf regelmatig. We hebben het niet over gewone plastic naamkaartjes, maar over badges die echt iets zeggen. Denk aan badges gemaakt van duurzaam aluminium, die een gevoel van kwaliteit en professionaliteit uitstralen.

Een van de opvallende kenmerken van onze naambadges is de mate van maatwerk die we bieden. Of u nu alleen het bedrijfslogo wilt of het logo samen met de naam van de drager, alles is mogelijk. U kunt zelfs de vorm van de badge kiezen. Wilt u dat er iets uitsteekt aan de bovenkant van de badge, of geeft u misschien de voorkeur aan afgeronde hoeken? Onze moderne freesmachines en printers maken verschillende elk ontwerp mogelijk.

Wat de bevestiging betreft, bieden we meerdere opties aan. U kunt kiezen voor een badge met een vaste persoonsnaam of een badge met een verwisselbaar naamplaatje waarop individuele namen kunnen worden ingericht. Onze bevestigingsopties inclusief magneet, clip of spel. We willen u er echter op wijzen dat magneetbevestigingen van invloed kunnen zijn op betaalpassen en pacemakers, dus het is belangrijk om dit in te nemen.

Het beste van alles is dat onze naambadges snel door heel Nederland kunnen worden geleverd. Wanneer u ons samenwerkt, kunt u rekenen op kwaliteit, maatwerk en goedkope service. Bent u benieuwd naar de prijs en de mogelijkheden voor uw specifieke behoeften? Neem gerust contact op met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen laten stralen met op maat gemaakte naambadges. Bij GTLL geloven we dat de details het verschil maken, en staan we klaar om u te helpen de perfecte indruk te maken.

0
Snelle levering

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?