Non-Ferrometalen

Non-Ferrometalen vormen een diverse categorie metalen die geen ijzer bevat als hoofdbestanddeel. Binnen deze groep spelen aluminium, messing en brons een prominente rol. Deze metalen worden gewaardeerd om hun lichtheid, duurzame en esthetische mogelijkheden. Bij GTLL benutten we de unieke eigenschappen van deze non-ferrometalen om hoogwaardige producten te vervaardigen, verschillende van bedieningspanelen tot kunstzinnige gravures.

Ontdek, bij GTLL de veelzijdigheid en duurzaamheid van aluminium, de warmte van messing en de tijdloze charme van brons in diverse toepassingen voor een esthetisch verfijnde en functionele uitstraling.


Aluminium

Aluminiumvariëteiten bij GTLL:

Op het gebied van visuele communicatie biedt GTLL een drie-eenheid aan aluminium oplossingen. Van de strakke esthetiek van geanodiseerd aluminium tot de veerkracht van zeewaterbestendige varianten en de rauwe, industriële charme van onbehandeld aluminium: onze expertise maakt elk stuk op maat om uw boodschap op onderscheidende wijze over te brengen. Ervaar de combinatie van het lichte gewicht, de veelzijdigheid en de duurzaamheid in elke toepassing.

Eigenschappen van Geanodiseerd Aluminium:

Geanodiseerd aluminium, met zijn beschermende oxidelaag, combineert duurzaamheid met een strakke afwerking. Dit veelzijdige materiaal hebben we in verschillende kleuren om aan esthetische voorkeuren te voldoen.

Veelzijdigheid: Geanodiseerd aluminium biedt zowel stijl als corrosiebestendigheid, en is natuurlijk krasvrij. Ook is ons geanodiseerd aluminium verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Afwerkingen: Ons geborsteld geanodiseerd aluminium heeft van nature een mooie esthetische aantrekkingskracht, waardoor er geen extra afwerking nodig is.

Toepassingen: Het materiaal is ideaal voor bedieningspanelen vanwege de duurzaamheid en het esthetische uiterlijk. Geanodiseerd aluminium biedt duurzame oplossingen voor industriële markeringen in de machinebouw tot woningbouw en infra. Bij GTLL kiezen we ook vaak voor aluminium voor naamborden, identificatieplaten en serienummers.

Beschikbare diktes: Verkrijgbaar in verschillende diktes voor diverse toepassingen. Gangbaar is 0.5mm, 0.8mm, 1mm, 1.5mm, 2mm, 2.5mm, 3mm, 4mm en 5mm

Eigenschappen van Zeewaterbestendig aluminium:

Zeewaterbestendig aluminium is ontworpen voor maritieme uitdagingen en blinkt uit in corrosieweerstand, waardoor het perfect is voor maritieme toepassingen.

Veelzijdigheid: Ons zeewaterbestendige aluminium is zeer veelzijdigheid en combineert sterkte met corrosiebestendigheid. Bij GTLL gebruiken we dit materiaal om oplossingen te creëren die bestand zijn tegen zware maritieme omstandigheden. Van nautische frontpanelen tot duurzame lessenaars: deze aluminium variant combineert functionaliteit naadloos met duurzame esthetiek.

Afwerkingen: GTLL biedt verschillende afwerkingen voor zeewaterbestendig aluminium, waaronder naderhand anodiseren, poedercoating of geborstelde textuur aanbrengen. Deze afwerkingen zorgen niet alleen voor een esthetische touch maar bieden ook extra bescherming tegen corrosie en slijtage.

Toepassingen: Ideaal voor maritieme bewegwijzering, scheepsonderdelen en kustconstructies waar blootstelling aan zout water een probleem is.

Beschikbare diktes: Verkrijgbaar in verschillende diktes voor diverse toepassingen. Gangbaar is 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm

Eigenschappen van Bruut aluminium:

Bruut aluminium, ook wel van onbehandeld aluminium genoemd, heeft een rauwe uitstraling. Dit zorgt soms voor een industriële en toch authentieke touch. Het materiaal is eenvoudig te bewerken.

Veelzijdigheid: Bruut aluminium is veelzijdig dankzij zijn lichtheid, acceptabele corrosiebestendig, eenvoudige bewerkbaarheid, en goede geleidende eigenschappen. Het is ideaal voor gewichtsbesparing, heeft een natuurlijke beschermende oxidelaag, is gemakkelijk te bewerken en biedt uitstekende geleiding, zowel elektrisch als thermisch.

Afwerkingen: Vanwege de krasgevoeligheid van onbehandeld aluminium passen wij vaak beschermende afwerkingen toe, zoals anodiseren, poedercoaten of een geborstelde structuur

Toepassingen: GTLL maakt veelvuldig gebruik van ruw aluminium voor behuizingen in de paneelbouw, en het dient ook als een solide basis voor reclamezuilen.

Beschikbare diktes: Verkrijgbaar in verschillende diktes voor diverse toepassingen. Gangbaar is 2mm, 3mm, 4mm, 5mm

Bij GTLL ligt onze expertise in het combineren van de unieke sterke punten van geanodiseerd, zeewaterbestendig en ruw aluminium om op maat gemaakte oplossingen te creëren voor elke vorm van visuele communicatie.

Messing

Messing, met zijn gouden tint, staat als een symbool van zowel esthetische gratie als blijvende kracht. Deze legering van koper en zink gebruiken wij als gepolijst messing voor toepassingen waar elegantie en een tijdloze uitstraling gewenst is. Ons standaard graveermessing wordt gebruikt voor ruige omstandigheden, zoals offshore-omgevingen.

Eigenschappen van Messing.

Veelzijdigheid: GTLL omarmt de veelzijdige aard van messing en vooral ons gepolijste messing. Het is perfect om te graveren en frezen, waarbij een delicaat evenwicht wordt getoond tussen een tijdloze en moderne uitstraling. Verder verwerken we veel onbehandeld messing. Het is van de nature bestand tegen corrosie, en wordt vooral gebruikt in maritieme omgevingen waar zout water een constante uitdaging is.

Toepassingen: Bij GTLL vindt messing zijn doel in het vervaardigen van bellen panelen, persoons naamplaatjes, elegante bewegwijzering en robuuste typeplaten. De veelzijdigheid van gepolijst messing vergroot de toepassing ervan, waardoor zowel esthetische als functionele aspecten worden verhoogd. Het gepolijste messing heeft wel nazorg nodig in de vorm van poetsen

Beschikbare diktes: Afhankelijk van de diverse behoeften, is messing bij GTLL verkrijgbaar in enkele gangbare diktes zoals: 1mm, 2mm en 3mm.

Ontdek de verfijnde allure van gepolijst messing en graveermessing bij GTLL – waar vakmanschap innovatie ontmoet en elegantie de tand des tijds doorstaat.

Brons

Brons, een legering van koper en andere elementen, vertegenwoordigt een harmonieuze verhouding tussen uitstraling en graveerkwaliteit. De aparte tint, gekenmerkt door warme, gouden ondertonen, maakt het een uitzonderlijk materiaal voor diverse toepassingen.

Eigenschappen van Brons:

Veelzijdigheid: Brons is een veelzijdig materiaal dat zich goed laat graveren. Het heeft van de natuur een warme tint en een unieke patina, wat de esthetische waarde van gegraveerde naamplaten, typeplaten en awards vergroot.

Afwerkingen: Ons Brons is van nature al corrosiebestendig en heeft een mooie esthetische aantrekkingskracht We versterken dit nog door er een geborstelde textuur op aan te brengen.

Toepassingen: Brons vindt zijn toepassing in een scala van toepassingen bij GTLL. Van het graveren en frezen gepersonaliseerde naamplaatjes, elegante bewegwijzering en robuuste typeplaatjes: brons combineert esthetische aantrekkingskracht naadloos met functionele duurzaamheid.

Beschikbare diktes: Verkrijgbaar in verschillende diktes voor diverse toepassingen. Gangbaar is 2mm, 3mm, 4mm, 6mm en 8mm

Ontdek de blijvende charme en veelzijdigheid van brons bij GTLL. Dit opmerkelijke materiaal kan uw projecten naar een hoger niveau tillen.

Greep uit ons assortiment

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

In elke bedrijfstak, van productie tot energiecentrales, spelen zelfklevende tekstplaatjes een cruciale rol bij een soepele en veilige bediening. GTLL biedt op maat gegraveerde resopalplaatjes voor diverse bedienings- en signaleringsapparatuur van Klockner Moeller , Siemens, Eaton of Telemecanique (XB, ZBZ, M22 XST). U ziet onze plaatjes veel boven en rondom schakelaars en signaallampen, met bijvoorbeeld de tekst “HOOFDSCHAKELAAR. Een veelvoorkomend zelfklevend graveerplaatje is het ronde en gele tekstschild. De tekst op dit schild is meestal “NOODSTOP”, maar andere talen zijn ook mogelijk. Dit schild heeft meestal een gat van 22 mm waarin een noodknop geplaatst kan worden. De diameter van het schild is vaak 60 mm, maar deze kan natuurlijk in alle afmetingen gefreest worden. Een andere toepassing welke we vaak graveren zijn schildjes voor tekstschilddragers met een gat waar een drukknop of signaallamp in kan worden geplaatst.

Onze tekstplaatjes, zoals bijvoorbeeld een tekstplaat voor noodstopschakelaar Serie 6,  zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zelfs de meest voorkomende omstandigheden. Ze zijn slijtvast, bestand tegen chemische invloeden en blijven helder en goed leesbaar, zelfs in extreme omgevingen.

We maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals GRAVOPLY, FORMATOUR, ASTRALON, MULTIPLY, en ROFATOUR, die allemaal merknamen zijn voor gelamineerde (meerlaagse) kunststofmaterialen. Door de toplaag in te graveren, wordt de onderlaag zichtbaar.

De beschikbare materiaaldiktes bestaan van 0,8 mm tot 3.2 mm, waarbij 1,6 mm de standaarddikte is. Wij bieden diverse kleurcombinaties om aan vrijwel elke situatie te voldoen.

Bij extreem zware omstandigheden hebben we de optie om te kiezen voor gegraveerde plaatjes van aluminium of RVS plaatjes. We graveren de teksten en brengen later verf aan. Hoewel de verf in de loop der tijd er uit kan gaan, blijft de gravure altijd zichtbaar.

Verder kunnen we ook bedrukte of geprinte schildjes maken.

Onze bewerkingstechnieken omvatten graveren, frezen, snijden en laser markeren, waarmee we duidelijke tekst en symbolen kunnen graveren en printen. Daarnaast bieden we ook het aanbrengen zelfklevende tape, indien nodig.

Kortom, wij leveren op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke eisen te voldoen. Kies voor GTLL om de bediening te vereenvoudigen, de veiligheid te verbeteren en de optimalisatie in uw bedrijf te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op met ons op voor meer informatie en een op maat gemaakte offerte.


0
Snelle levering
Naamplaathouder en schuifbordjes

Naamplaathouder en schuifbordjes

Stel u zich eens voor dat u een druk kantoor, een gezondheidscentrum of een ziekenhuis binnenstapt. U zoekt naar een specifieke vergaderruimte of een bepaald kantoor, maar heeft geen idee waar u moet zijn. Het is verwarrend en tijdrovend, en we hebben allemaal wel eens in zo'n situatie gezeten.

Bij GTLL begrijpen we het belang van duidelijk en efficiënt bij het navigeren in gebouwen en ruimtes. Daarom staan wij voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze uit ons assortiment hoogwaardige naamplaatjes, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes. Deze zijn niet alleen functioneel, maar bieden ook een professionele uitstraling aan uw praktijk of kantooromgeving. En natuurlijk wordt alles op maat gemaakt.

Onze naamplaathouders, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes zijn ontworpen om niet alleen te helpen bij het navigeren, maar ook om een professionele uitstraling te geven aan uw werkplek. Of u nu op zoek bent naar een discrete naamhouder voor uw kantoordeur, een kamerbordje om de functie van een ruimte aan te geven, of deurbordjes voor duidelijke indicaties zoals "Aanwezig" of "Niet storen", wij bieden oplossingen die passen bij uw unieke behoefte.

Bij GTLL geloven we dat de kleine details een groot verschil kunnen maken in de manier waarop uw bedrijf werkt en communiceert. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de perfecte naam- en kamerbordjes die passen bij uw unieke persoonlijkheid. Laat ons u helpen bij het creëren van een georganiseerde en professionele werkomgeving.

0
Snelle levering
Naambadges

Naambadges

Stel u zich voor dat u een beurs, congres of zelfs uw eigen winkel binnenstapt. Wat is het eerste dat direct opvalt? Voor velen is het de indruk dat wordt gewekt door het aanwezige personeel en hoe professioneel ze zichzelf presenteren. Hier komt de waarde van een goed ontworpen naambadge naar voren.

Bij GTLL begrijpen we het belang van een naambadge die niet alleen functioneel is, maar ook de uitstraling van uw bedrijf regelmatig. We hebben het niet over gewone plastic naamkaartjes, maar over badges die echt iets zeggen. Denk aan badges gemaakt van duurzaam aluminium, die een gevoel van kwaliteit en professionaliteit uitstralen.

Een van de opvallende kenmerken van onze naambadges is de mate van maatwerk die we bieden. Of u nu alleen het bedrijfslogo wilt of het logo samen met de naam van de drager, alles is mogelijk. U kunt zelfs de vorm van de badge kiezen. Wilt u dat er iets uitsteekt aan de bovenkant van de badge, of geeft u misschien de voorkeur aan afgeronde hoeken? Onze moderne freesmachines en printers maken verschillende elk ontwerp mogelijk.

Wat de bevestiging betreft, bieden we meerdere opties aan. U kunt kiezen voor een badge met een vaste persoonsnaam of een badge met een verwisselbaar naamplaatje waarop individuele namen kunnen worden ingericht. Onze bevestigingsopties inclusief magneet, clip of spel. We willen u er echter op wijzen dat magneetbevestigingen van invloed kunnen zijn op betaalpassen en pacemakers, dus het is belangrijk om dit in te nemen.

Het beste van alles is dat onze naambadges snel door heel Nederland kunnen worden geleverd. Wanneer u ons samenwerkt, kunt u rekenen op kwaliteit, maatwerk en goedkope service. Bent u benieuwd naar de prijs en de mogelijkheden voor uw specifieke behoeften? Neem gerust contact op met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen laten stralen met op maat gemaakte naambadges. Bij GTLL geloven we dat de details het verschil maken, en staan we klaar om u te helpen de perfecte indruk te maken.

0
Snelle levering

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?