Overige bewerkingen

Onze geavanceerde machines, waaronder de fiber lasersnijmachine voor RVS en staal, Datron freesmachines voor Aluminium, messing en brons, en de Zundt snijplotter voor dikker foliemateriaal, hebben aanzienlijk bijgedragen aan de optimalisatie van onze productieprocessen.

Deze efficiënte machines leveren nauwkeurige resultaten en hebben geleid tot een verminderd gebruik van veel van onze andere machines. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Niet in onze werkhouding en drang naar perfectionisme, maar in materialen en bewerkingen zoals stiftlassen, inpersen, zetten, kanten, tappen, knippen, ponsen en zagen.

Om u een duidelijk overzicht te geven van de materialen en bewerkingen waarin wij gespecialiseerd zijn, hebben we bij GTLL het volgende samengesteld:


Stiftlassen en inpersen

Bij GTLL bieden we een uitstekende oplossing voor het lassen van aluminium en RVS draadeinden, draadstiften en draadbussen aan frontpanelen, machineplaten en aanduidingsplaten.

Met onze stiftlasmachines kunnen we draadeinden lassen variërend van M3 tot maximaal M8. Deze techniek van "penschieten" resulteert in zeer sterke lasverbindingen en is ideaal voor blinde bevestiging achter frontplaten. Met stiftlassen kunnen we pennen met binnen- of buitenschroefdraad eenvoudig verbinden, waardoor een moerbevestiging gemakkelijk is. Bovendien is het de perfecte oplossing voor aardpennen op het paneel, aangezien de bevestiging blind is en dus onzichtbaar aan de zichtzijde van de plaat.

Als alternatief kunnen we ook inpersbevestigers aanbieden. Deze schroefdraadbevestigers bieden het voordeel van veel nauwkeurigere toleranties op de posities van de draadeinden en er is geen sprake van lasspetters. Het enige verschil is dat deze schroefdraadbevestigers vaak zichtbaar zijn aan de zichtzijde, maar een blinde bevestiging is ook mogelijk. Vaak worden ze dan ook gebruikt voor gefreeste aluminium panelen die dienen als drager voor foliepanelen en frontfolies.

Bij GTLL kunnen we u adviseren over de juiste bevestigingsmethode, of het nu stiftlassen of inpersbevestigers zijn, afhankelijk van uw specifieke toepassing en vereisten. We streven ernaar om hoogwaardige en betrouwbare oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen op het gebied van functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek.

Zetten en kanten

Bij GTLL bieden we professionele metaalbewerking, waaronder het plooien van plaatwerk, ook wel bekend als kanten of zetten. Hoewel deze termen vaak door elkaar worden gebruikt, is er een essentieel verschil tussen beide processen.

Bij het kanten maken we gebruik van speciale kantbanken, die zowel het maken van een zetting in het plaatmateriaal als het buigen van de plaat tot de gewenste hoek mogelijk maken. Onze hoogwaardige kantbanken zorgen voor het beste eindresultaat, waarbij we moeiteloos platen van verschillende diktes en materialen zoals staal, aluminium en RVS in de gewenste vorm kunnen persen. Dankzij geavanceerde software kunnen zelfs de meest complexe producten met extreme nauwkeurigheid worden vervaardigd.

Het verschil tussen kanten en zetten is als volgt: bij zetten wordt de plaat aan één zijde vastgehouden met behulp van een klem, waarna het beweegbare deel van de plaat kan worden omgebogen. Bij kanten daarentegen ligt het materiaal los op een ondermes en drukt een bovenmes de gekozen vorm erin. Een voordeel van kanten is dat dit proces over het algemeen sneller is dan het zetten van een plaat.

Bij GTLL streven we ernaar om hoogwaardige metaalbewerking aan te bieden, waarbij we gebruikmaken van moderne technologieën en ervaren vakmensen. Of het nu gaat om kanten of zetten, we leveren nauwkeurig maatwerk en zorgen voor een efficiënte en kwalitatieve productie van plaatwerk volgens uw specifieke wensen en eisen.

Tappen, knippen, ponsen en zagen

Tappen of draadtappen is een techniek waarbij montagegaatjes als het ware worden getapt. Door middel van een tap wordt het schroefdraad in een bepaalde diameter in een boorgat aangebracht. We gebruiken deze machine steeds minder, omdat we het tapwerk nu ook rechtstreeks op onze CNC-bewerkingscentra kunnen doen.

Het woord knippen spreekt voor zich: in de knipstraat worden onder andere hoeklijnen CNC geknipt. CNC staat voor Computer Numerical Control. Met andere woorden: volledig computergestuurd.

Ponsen is de goedkoopste en snelste manier van metaalbewerking. In het ponsproces worden gaten gemaakt door het betreffende materiaal te snijden middels een pons en een matrijs. Voor het meest nauwkeurige resultaat gebeurt dit eveneens machinaal. GTLL beschikt hiervoor het beste gereedschap.

Een dagelijkse bezigheid binnen GTLL is het zagen van plaatmateriaal, profielen en vele andere producten voor verdere bewerking.

Greep uit ons assortiment

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

In elke bedrijfstak, van productie tot energiecentrales, spelen zelfklevende tekstplaatjes een cruciale rol bij een soepele en veilige bediening. GTLL biedt op maat gegraveerde resopalplaatjes voor diverse bedienings- en signaleringsapparatuur van Klockner Moeller , Siemens, Eaton of Telemecanique (XB, ZBZ, M22 XST). U ziet onze plaatjes veel boven en rondom schakelaars en signaallampen, met bijvoorbeeld de tekst “HOOFDSCHAKELAAR. Een veelvoorkomend zelfklevend graveerplaatje is het ronde en gele tekstschild. De tekst op dit schild is meestal “NOODSTOP”, maar andere talen zijn ook mogelijk. Dit schild heeft meestal een gat van 22 mm waarin een noodknop geplaatst kan worden. De diameter van het schild is vaak 60 mm, maar deze kan natuurlijk in alle afmetingen gefreest worden. Een andere toepassing welke we vaak graveren zijn schildjes voor tekstschilddragers met een gat waar een drukknop of signaallamp in kan worden geplaatst.

Onze tekstplaatjes, zoals bijvoorbeeld een tekstplaat voor noodstopschakelaar Serie 6,  zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zelfs de meest voorkomende omstandigheden. Ze zijn slijtvast, bestand tegen chemische invloeden en blijven helder en goed leesbaar, zelfs in extreme omgevingen.

We maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals GRAVOPLY, FORMATOUR, ASTRALON, MULTIPLY, en ROFATOUR, die allemaal merknamen zijn voor gelamineerde (meerlaagse) kunststofmaterialen. Door de toplaag in te graveren, wordt de onderlaag zichtbaar.

De beschikbare materiaaldiktes bestaan van 0,8 mm tot 3.2 mm, waarbij 1,6 mm de standaarddikte is. Wij bieden diverse kleurcombinaties om aan vrijwel elke situatie te voldoen.

Bij extreem zware omstandigheden hebben we de optie om te kiezen voor gegraveerde plaatjes van aluminium of RVS plaatjes. We graveren de teksten en brengen later verf aan. Hoewel de verf in de loop der tijd er uit kan gaan, blijft de gravure altijd zichtbaar.

Verder kunnen we ook bedrukte of geprinte schildjes maken.

Onze bewerkingstechnieken omvatten graveren, frezen, snijden en laser markeren, waarmee we duidelijke tekst en symbolen kunnen graveren en printen. Daarnaast bieden we ook het aanbrengen zelfklevende tape, indien nodig.

Kortom, wij leveren op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke eisen te voldoen. Kies voor GTLL om de bediening te vereenvoudigen, de veiligheid te verbeteren en de optimalisatie in uw bedrijf te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op met ons op voor meer informatie en een op maat gemaakte offerte.


0
Snelle levering
Naamplaathouder en schuifbordjes

Naamplaathouder en schuifbordjes

Stel u zich eens voor dat u een druk kantoor, een gezondheidscentrum of een ziekenhuis binnenstapt. U zoekt naar een specifieke vergaderruimte of een bepaald kantoor, maar heeft geen idee waar u moet zijn. Het is verwarrend en tijdrovend, en we hebben allemaal wel eens in zo'n situatie gezeten.

Bij GTLL begrijpen we het belang van duidelijk en efficiënt bij het navigeren in gebouwen en ruimtes. Daarom staan wij voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze uit ons assortiment hoogwaardige naamplaatjes, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes. Deze zijn niet alleen functioneel, maar bieden ook een professionele uitstraling aan uw praktijk of kantooromgeving. En natuurlijk wordt alles op maat gemaakt.

Onze naamplaathouders, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes zijn ontworpen om niet alleen te helpen bij het navigeren, maar ook om een professionele uitstraling te geven aan uw werkplek. Of u nu op zoek bent naar een discrete naamhouder voor uw kantoordeur, een kamerbordje om de functie van een ruimte aan te geven, of deurbordjes voor duidelijke indicaties zoals "Aanwezig" of "Niet storen", wij bieden oplossingen die passen bij uw unieke behoefte.

Bij GTLL geloven we dat de kleine details een groot verschil kunnen maken in de manier waarop uw bedrijf werkt en communiceert. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de perfecte naam- en kamerbordjes die passen bij uw unieke persoonlijkheid. Laat ons u helpen bij het creëren van een georganiseerde en professionele werkomgeving.

0
Snelle levering
Naambadges

Naambadges

Stel u zich voor dat u een beurs, congres of zelfs uw eigen winkel binnenstapt. Wat is het eerste dat direct opvalt? Voor velen is het de indruk dat wordt gewekt door het aanwezige personeel en hoe professioneel ze zichzelf presenteren. Hier komt de waarde van een goed ontworpen naambadge naar voren.

Bij GTLL begrijpen we het belang van een naambadge die niet alleen functioneel is, maar ook de uitstraling van uw bedrijf regelmatig. We hebben het niet over gewone plastic naamkaartjes, maar over badges die echt iets zeggen. Denk aan badges gemaakt van duurzaam aluminium, die een gevoel van kwaliteit en professionaliteit uitstralen.

Een van de opvallende kenmerken van onze naambadges is de mate van maatwerk die we bieden. Of u nu alleen het bedrijfslogo wilt of het logo samen met de naam van de drager, alles is mogelijk. U kunt zelfs de vorm van de badge kiezen. Wilt u dat er iets uitsteekt aan de bovenkant van de badge, of geeft u misschien de voorkeur aan afgeronde hoeken? Onze moderne freesmachines en printers maken verschillende elk ontwerp mogelijk.

Wat de bevestiging betreft, bieden we meerdere opties aan. U kunt kiezen voor een badge met een vaste persoonsnaam of een badge met een verwisselbaar naamplaatje waarop individuele namen kunnen worden ingericht. Onze bevestigingsopties inclusief magneet, clip of spel. We willen u er echter op wijzen dat magneetbevestigingen van invloed kunnen zijn op betaalpassen en pacemakers, dus het is belangrijk om dit in te nemen.

Het beste van alles is dat onze naambadges snel door heel Nederland kunnen worden geleverd. Wanneer u ons samenwerkt, kunt u rekenen op kwaliteit, maatwerk en goedkope service. Bent u benieuwd naar de prijs en de mogelijkheden voor uw specifieke behoeften? Neem gerust contact op met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen laten stralen met op maat gemaakte naambadges. Bij GTLL geloven we dat de details het verschil maken, en staan we klaar om u te helpen de perfecte indruk te maken.

0
Snelle levering

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?