Overige bewerkingen

Veel van onze machines worden minder gebruikt. Dit komt natuurlijk door de aanschaf van onze fiber lasersnijmachine voor RVS en staal. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Niet in onze werkhouding en drang naar perfectionisme, maar in materialen en bewerkingen. GTLL heeft hiervoor het volgende overzicht samengesteld.


Stiftlassen en inpersen

Stiftlassen is de zeer geschikt voor het lassen van aluminium en RVS draadeinden, draadstiften en draadbussen aan frontpanelen, machineplaten en aanduiding platen. Doordat de pennen voorzien zijn van binnen of buiten schroefdraad, is het erg gemakkelijk voor een moer verbinding. En natuurlijk de oplossing voor aardpennen op het paneel. Omdat het een blinde bevestiging is, zie je niets op de zichtzijde van de plaat. Met onze stiftlasmachine's kunnen we vanaf M3 tot maximaal M8 draadeinden lassen. Dit "Penschieten" creëert een zeer sterke lasverbinding en is zeer geschikt voor blinde bevestiging achter frontplaten.

Als alternatief kunnen we ook Inpersbevestigers aanbieden. Een voordeel is een veel nauwkeuriger tolerantie op de posities van de draadeinden en geen lasspetters. Deze schroefdraadbevestigers zie je wel weer op de zichtzijde, dus ze worden veel gebruikt voor aluminium panelen die als drager dienen voor foliepanelen en frontfolies.

Zetten en kanten

Metaal plooien is een soort nabewerking van plaatwerk. In ons vak wordt dit ook wel kanten of zetten genoemd. Echter, er is een wezenlijk verschil tussen die twee. Voor het kanten wordt een speciale kantbank gebruikt. Hiermee kan tevens een zetting worden gecreëerd in het plaatmateriaal, waarna de plaat ombuigt tot de gewenste hoek bereikt is.

GTLL beschikt over kwalitatief hoogwaardige kantbanken voor het beste eindresultaat. Alle gangbare diktes van bijvoorbeeld staal, aluminium en RVS kunnen hierdoor moeiteloos in de beoogde vorm worden gedrukt. Hoogst geavanceerde software zorgt ervoor dat de meest complexe producten extreem nauwkeurig kunnen worden vervaardigd.

Het verschil tussen kanten en zetten? Zetten is een productiemethode waarbij de plaat aan een zijde met een klem wordt vastgehouden. Het vrij beweegbare deel kan hierna worden omgebogen. In geval van kanten ligt het materiaal los op een ondermes en drukt een bovenmes de gekozen vorm erin. Een voordeel: het kantproces duurt korter dan het zetten van een plaat.


Tappen, knippen, ponsen en zagen

Tappen of draadtappen is een techniek waarbij montagegaatjes als het ware worden getapt. Door middel van een tap wordt het schroefdraad in een bepaalde diameter in een boorgat aangebracht. We gebruiken deze machine steeds minder, omdat we het tapwerk nu ook rechtstreeks op onze CNC-bewerkingscentra kunnen doen.

Het woord knippen spreekt voor zich: in de knipstraat worden onder andere hoeklijnen CNC geknipt. CNC staat voor Computer Numerical Control. Met andere woorden: volledig computergestuurd.

Ponsen is de goedkoopste en snelste manier van metaalbewerking. In het ponsproces worden gaten gemaakt door het betreffende materiaal te snijden middels een pons en een matrijs. Voor het meest nauwkeurige resultaat gebeurt dit eveneens machinaal. GTLL beschikt hiervoor het beste gereedschap.

Een dagelijkse bezigheid binnen GTLL is het zagen van plaatmateriaal, profielen en vele andere producten voor verdere bewerking.

Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?