Printen op metalen

GTLL is maatgevend in de printtechniek voor metalen. Of het nu gaat om het printen zelf, sublimeren of etsen, onze specialisten verstaan hun vak als geen ander en zijn bijzonder gemotiveerd en gedreven om aan de hoogste kwaliteitstandaarden en verwachtingen te voldoen, dan wel te overtreffen. Er zijn verschillende manieren om te drukken op metalen, afhankelijk van het gewenste resultaat en de toepassing. Ontdek een greep uit onze meest voorkomende printtechnieken specifiek bedoeld voor metalen, plus waar en wanneer ze toegepast worden. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze hangt af van het gewenste resultaat, de toepassing en het beschikbare budget.

We streven we er altijd naar de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en hoogwaardig en duurzaam printwerk te leveren die aan uw specifieke eisen voldoen. Neem vandaag nog contact op met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij uw printprojecten op metalen zoals bijvoorbeeld aluminium of RVS.


Printen in geanodiseerd aluminium

In plaats van het gebruik van zeefdruk, maken we bij GTLL gebruik van een uitgebreide digitale printtechniek waarbij we speciale inkten direct in de poriën van het geanodiseerde aluminium printen. Deze methode staat bekend als “onderprinten”. Met deze techniek kunnen geanodiseerde aluminiumplaten voorzien van bijna elke opdruk, nauwkeurig tot op de millimeter en in fotokwaliteit. Deze methode biedt diverse belangrijke voordelen, waaronder duurzaamheid, een breed scala aan kleurkeuzes, kleurvastheid, milieuvriendelijkheid, weersbestendig en zeer krasbestendig. Het resultaat is een krachtige en langdurige. Na het printen wordt het aluminium gesealed, waarbij de inkt wordt opgenomen in de anodiseerlaag, wat de grafische afbeelding extra beschermt.

De techniek van het onderprinten wordt vaak gekozen bij verschillende toepassingen zoals naamborden, typeplaten, bedieningspanelen, naambadges en industriële labels. Hierbij kunt u denken aan doorlopende nummering, diverse teksten, logo's en barcodes.

Een groot voordeel van digitaal printen in vergelijking met zeefdruk is de eliminatie van film- en reinigingsmaterialen, wat een positieve invloed heeft op zowel de kostprijs per eenheid, levertijd maar vooral ons milieu. Kortom, dit is een uitstekende oplossing voor zowel grote als kleine oplages.

Bij GTLL beschikken we over de benodigde expertise om onderdrukken op geanodiseerd aluminium tot in de perfectie uit te voeren. Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie over deze duurzame en krachtige digitale afdruktechnologie voor aluminium. Wij staan klaar om uw ideeën te realiseren met betrouwbare en duurzame afdrukken.

Chemisch etsen in RVS of Messing

Bij GTLL bieden we verschillende graveer- en druktechnieken, afhankelijk van de hoeveelheden en het beoogde resultaat. Wanneer u graag een reliëf in uw typeplaten wilt zien, kiezen we bij grotere hoeveelheden, gebruik van de etstechniek. Deze techniek wordt bij GTLL vooral toegepast voor de productie van RVS naamplaten en messing aanduidingsplaten. Als het gaat om kleinere oplages van individuele productie-eenheden, schakelen we vaak over naar een graveertechniek.

Het belangrijkste verschil tussen etsen en graveren is dat bij etsen het onbeschermde deel van het materiaal wordt weggevreten door zuur. Na het etsen kunnen we de producten desgewenste in verfen of kleuren. Een groot voordeel van etsen is dat het reliëf blijvend leesbaar is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de verf, die na verloop van tijd gaat wegslijten en dan minder zichtbaar wordt. Bovendien zijn onze typeplaten zeer goed bestand tegen reinigingsmiddelen en extreme weersomstandigheden, zoals die bijvoorbeeld op zee kunnen voorkomen.

Bij GTLL hebben we de expertise om zowel etsen als graveren met precisie uit te voeren. Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie over deze druktechnieken en hoe ze kunnen worden toegepast op uw specifieke projecten. We streven naar oplossingen om aan uw verwachtingen te voldoen en dit zelfs overtreffen.

Sublimeren op aluminium

Bij GTLL passen we sublimatie, ook wel bekend als "dye sublimation", toe op aluminium voor hoogwaardige prints. Deze techniek maakt gebruik van speciale sublimatie-inkten die via hitte en hoge druk van papier naar de dikke coatingslaag op het aluminium worden vervangen. Hierdoor hecht de inkt zich duurzaam aan de coating van het aluminium.

Wat deze methode bijzonder maakt, is dat de zeer druk duurzaam en uitstekend bestand is tegen chemische stoffen. De kleuren die we bereiken zijn opvallend helder en levendig. GTLL gaat nog verder door de aluminium aanduidingsplaten op maat te frezen, inclusief eventuele sparingen voor bevestiging. Dit zorgt ervoor dat een naambadge of een typeplaat perfect is afgewerkt en nauwkeurig voldoet aan de opgegeven specificaties.

Of u nu op zoek bent naar duurzame typeplaten voor industriële toepassingen of naamborden voor andere doeleinden, sublimatie op aluminium bij GTLL staat garant voor hoogwaardige resultaten. Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie over deze techniek en hoe deze uw projecten kunnen versterken. GTLL staat bekend in het leveren van oplossingen die niet alleen aan uw verwachtingen voldoen, maar deze zelfs overtreffen.

Printen op aluminium en RVS

Dankzij onze krachtige AGFA Anapurna-printsystemen kunnen we met een indrukwekkende precisie en helderheid teksten en full-color afbeeldingen op ongeveer elk materiaal en bijna elke ondergrond afdrukken. Dit stelt ons in staat om een scala aan toepassingen te ondersteunen, waaronder fullcolour bedieningspanelen, logoborden, bewegwijzering, tekst op behuizingen en nog veel meer.

Onze grootformaat UV-LED-printer maakt gebruik van krachtige UV-LED-inkt, wat tal van voordelen met zich meebrengt. Allereerst zorgt deze inkttechnologie voor een snelle droging van de prints, wat resulteert in korte levertijden en we kunnen na het printen, het geprinte metalen plaatmateriaal direct gebruiken. Wat nog indrukwekkender is, is de veelzijdigheid van het UV-LED-inktsysteem, waardoor we op verschillende metaalsoorten, zoals aluminium en roestvaststaal kunnen afdrukken met uitstekende hechting en duurzaamheid.

Een ander opmerkelijk voordeel van ons UV-LED-inktsysteem is het uitgebreide kleurenpalet dat het biedt. Hierdoor kunnen we levendige en briljante kleuren produceren die uw prints, zoals logo’s en beeldmerken, echt doen opvallen. Of het nu gaat om nauwkeurige logoborden om uw merkidentiteit te benadrukken, duidelijke bewegwijzering om bezoekers door uw faciliteit te leiden, of op maat gemaakte tekst en afbeeldingen op behuizingen om informatie effectief over te brengen, bij GTLL zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos.

We begrijpen het belang van hoogwaardige en duurzame prints, vooral in zakelijke omgevingen waar visuele communicatie van cruciaal belang is. Daarom bieden we oplossingen die niet alleen aan uw verwachtingen voldoen, maar deze vaak zelfs overtreffen. Onze prints zijn duurzaam en bestand tegen chemische invloeden, waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik, zelfs onder lastige omstandigheden.

Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze uitgebreide printmogelijkheden. Ontdek hoe we uw visuele communicatiebehoeften kunnen bereiken en zelfs overtreffen. Bij GTLL zetten we ons in om uw projecten tot leven te brengen met betrouwbare en hoogwaardige afdrukken die een blijvende indruk achterlaten.

Greep uit ons assortiment

Blindschema stroken en symbolen

Blindschema stroken en symbolen

Blindschema stroken en symbolen bekleden een essentiële rol in de besturingstechniek en stroomdistributie, met name op deuren van schakelkasten voor zowel laagspannings- als middenspanningssystemen. Deze tastbare en visuele stroomdiagrammen bieden een grafische weergave van de besturing en worden strategisch geplaatst in en rondom schakelaars, meters en bij het identificeren en bedienen van diverse schakelapparatuur. Ze vergemakkelijken de oriëntatie, zelfs in complexe schakelkastomgevingen.

In de wereld van schakelkastbesturing vertegenwoordigen blindschema stroken en symbolen bij GTLL niet alleen een verhoogd niveau van toegankelijkheid, maar ook een verbeterde operationele efficiëntie en veiligheid binnen industriële omgevingen. Een concreet voorbeeld van onze toewijding aan kwaliteit en functionaliteit is het leveren van kunststof pijlpunten, leidingen, trafosymbolen, generatorsymbolen, schakelaarsymbolen, en blindschema stroken om bijvoorbeeld een leidingschema op een installatiekast te plakken. Deze zijn voorzien van een zelfklevende plaklaag indien gewenst, en het kunststof materiaal is beschikbaar in diverse kleuren.

GTLL's blindschema symbolen bieden op maat gemaakte oplossingen voor diverse sectoren, waaronder industrie, utiliteit, datacenters, gezondheidszorg en de olie- en gasindustrie als "Piping and Instrumentation Diagram (P&ID)". Wij voorzien in kunststof stroken en piktogrammen voor besturingskasten van vooraanstaande fabrikanten, waaronder Siemens, ABB, Schneider Electric, Eaton, Rockwell Automation en uiteraard Rittal.

Kies voor GTLL voor hoogwaardige, functionele en visueel effectieve symbolen voor uw besturingstechnische behoeften.

0
Snelle levering
Industriële Logoplaten

Industriële Logoplaten

Bij GTLL bieden we hoogwaardige logoplaten aan die een unieke visuele identiteit aan uw producten en projecten toevoegen. Onze logoplaten worden met precisie vervaardigd, waarbij we geavanceerde printers, graveer- en freesmachines gebruiken om uw logo, en adresgegevens nauwkeurig op de platen aan te brengen.

Onze logoplaten voor de industrie worden vervaardigd uit duurzame materialen, variërend van roestvrij staal tot kunststof, waardoor ze bestand zijn tegen verschillende omgevingen en toepassingen.

Wij begrijpen dat elke onderneming uniek is. Daarom bieden wij maatwerk aan, zodat uw logoplaten perfect aansluiten bij uw specifieke eisen en branding. Met geavanceerde graveertechnieken kunnen wij gedetailleerde logo's en teksten aanbrengen, zowel in reliëf als vlak, voor een professionele uitstraling. Of je nu kiest voor de klassieke uitstraling van messing, de industriële look van aluminium, de kracht van RVS of de moderne touch van resopal, bij GTLL hebben we diverse materialen beschikbaar om aan uw esthetische voorkeuren te voldoen.

Versterk de identiteit van uw bedrijf met op maat gemaakte logoplaten op diverse producten zoals machines en onderdelen. Het voegt gelijk een vleugje professionaliteit toe aan uw producten door ze te voorzien van logoplaten, wat het merk direct herkenbaar maakt.

Of u nu een verfijnde metalen look, een moderne kunststof uitstraling, of een combinatie van materialen wenst, GTLL staat klaar om logoplaten te leveren die niet alleen functioneel zijn maar ook bijdragen aan de visuele aantrekkingskracht van uw projecten. Neem contact met ons op voor op maat gemaakte oplossingen die passen bij uw bedrijf.

0
Snelle levering
Tekstschildjes voor signaalarmatuur

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

In elke bedrijfstak, van productie tot energiecentrales, spelen zelfklevende tekstplaatjes een cruciale rol bij een soepele en veilige bediening. GTLL biedt op maat gegraveerde resopalplaatjes voor diverse bedienings- en signaleringsapparatuur van Klockner Moeller , Siemens, Eaton of Telemecanique (XB, ZBZ, M22 XST). U ziet onze plaatjes veel boven en rondom schakelaars en signaallampen, met bijvoorbeeld de tekst “HOOFDSCHAKELAAR. Een veelvoorkomend zelfklevend graveerplaatje is het ronde en gele tekstschild. De tekst op dit schild is meestal “NOODSTOP”, maar andere talen zijn ook mogelijk. Dit label heeft meestal een gat van 22 mm waarin een noodknop geplaatst kan worden. De diameter van deze labels zijn meestal 60 mm, maar deze kan natuurlijk in alle afmetingen gefreest worden. Een andere toepassing welke we vaak graveren zijn schildjes voor tekstschilddragers met een gat waar een drukknop of signaallamp in kan worden geplaatst.

Onze tekstplaatjes, zoals bijvoorbeeld een tekstplaat voor noodstopschakelaar Serie 6,  zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zelfs de meest voorkomende omstandigheden. Ze zijn slijtvast, bestand tegen chemische invloeden en blijven helder en goed leesbaar, zelfs in extreme omgevingen.

We maken gebruik van hoogwaardige gelamineerde kunststof platen in diverse kleurcombinaties om aan vrijwel elke situatie te voldoen.

Bij extreem zware omstandigheden hebben we de optie om te kiezen voor gegraveerde plaatjes van aluminium of RVS plaatjes. We graveren de teksten en brengen later verf aan. Hoewel de verf in de loop der tijd er uit kan gaan, blijft de gravure altijd zichtbaar.

Verder kunnen we ook bedrukte of geprinte schildjes maken.

Onze bewerkingstechnieken omvatten graveren, frezen, printen, snijden en laser markeren, waarmee we duidelijke tekst en symbolen kunnen graveren en printen. Daarnaast bieden we ook het aanbrengen van zelfklevende tape op de achterzijde indien nodig.

Kortom, wij leveren op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke eisen te voldoen. Kies voor GTLL om de bediening te vereenvoudigen, de veiligheid te verbeteren en de optimalisatie in uw bedrijf te optimaliseren.

0
Snelle levering
Naamplaathouder en schuifbordjes

Naamplaathouder en schuifbordjes

GTLL levert hoogwaardige naamplaathouders en schuifbordjes die de professionaliteit van elke ruimte verhogen. Of het nu gaat om kantoren, winkels, bedrijfspanden of vergaderruimtes, onze naamplaathouders bieden een elegante en functionele oplossing om namen en titels overzichtelijk te presenteren. De schuifbordjes zijn eenvoudig aan te passen, waardoor ze flexibel zijn voor veranderende behoeften.

Stel u zich eens voor dat u een druk kantoor, een gezondheidscentrum of een ziekenhuis binnenstapt. U zoekt naar een specifieke vergaderruimte of een bepaald kantoor, maar heeft geen idee waar u moet zijn. Het is verwarrend en tijdrovend, en we hebben allemaal wel eens in zo'n situatie gezeten. Bij GTLL begrijpen we het belang van duidelijk en efficiënt bij het navigeren in gebouwen en ruimtes. Daarom staan wij voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze uit ons assortiment hoogwaardige naamplaatjes, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes. Deze zijn niet alleen functioneel, maar bieden ook een professionele uitstraling aan uw praktijk of kantooromgeving. En natuurlijk wordt alles op maat gemaakt.

Onze naamplaathouders, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes zijn ontworpen om niet alleen te helpen bij het navigeren, maar ook om een professionele uitstraling te geven aan uw werkplek. Of u nu op zoek bent naar een discrete naamhouder voor uw kantoordeur, een kamerbordje om de functie van een ruimte aan te geven, of schuif bordjes voor duidelijke indicaties zoals "Aanwezig" of "Niet storen", wij bieden oplossingen die passen bij uw unieke behoefte.

Met oog voor design en duurzame materialen zorgt GTLL ervoor dat uw naamplaathouders en schuifbordjes niet alleen praktisch zijn, maar ook bijdragen aan een professionele uitstraling van uw ruimte. Bij GTLL geloven we dat de kleine details een groot verschil kunnen maken in de manier waarop uw bedrijf werkt en communiceert. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de perfecte naam- en kamerbordjes die passen bij uw unieke persoonlijkheid. Laat ons u helpen bij het creëren van een georganiseerde en professionele werkomgeving.

0
Snelle levering
Naambadges

Naambadges

Stel u zich voor dat u een beurs, congres of zelfs uw eigen winkel binnenstapt. Wat is het eerste dat direct opvalt? Voor velen is het de indruk dat wordt gewekt door het aanwezige personeel en hoe professioneel ze zichzelf presenteren. Hier komt de waarde van een goed ontworpen naambadge naar voren.

Bij GTLL begrijpen we het belang van een naambadge die niet alleen functioneel is, maar ook de uitstraling van uw bedrijf uitdraagt. We hebben het niet over gewone plastic naamkaartjes, maar over badges die echt iets zeggen. Denk aan badges gemaakt van duurzaam aluminium, die een gevoel van kwaliteit en professionaliteit uitstralen.

Een van de opvallende kenmerken van onze naambadges is de mate van maatwerk die we bieden. Of u nu alleen het bedrijfslogo wilt of het logo samen met de naam van de drager, alles is mogelijk. U kunt zelfs de vorm van de badge kiezen. Wilt u dat er iets uitsteekt aan de bovenkant van de badge, of geeft u misschien de voorkeur aan afgeronde hoeken? Onze moderne freesmachines en printers maken verschillende elk ontwerp mogelijk.

Wat de bevestiging betreft, bieden we meerdere opties aan. U kunt kiezen voor een badge met een vaste persoonsnaam of een badge met een verwisselbaar naamplaatje waarop individuele namen kunnen worden ingericht. Onze bevestigingsopties inclusief magneet, clip of speld. We willen u er echter op wijzen dat magneetbevestigingen van invloed kunnen zijn op betaalpassen en pacemakers, dus het is belangrijk om dit mee te nemen in uw keuze van bevstiging.

Het beste van alles is dat onze naambadges snel door heel Nederland kunnen worden geleverd. Wanneer u ons samenwerkt, kunt u rekenen op kwaliteit, maatwerk en uitstekende service. Bent u benieuwd naar de prijs en de mogelijkheden voor uw specifieke behoeften? Neem gerust contact op met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen laten stralen met op maat gemaakte naambadges. Bij GTLL geloven we dat de details het verschil maken, en staan we klaar om u te helpen de perfecte indruk te maken.

0
Snelle levering
Magneetstickers

Magneetstickers

GTLL biedt een verscheidenheid aan volledig magnetische stickers die flexibel zijn en een volledig magnetische achterkant hebben. Deze stickers kunnen eenvoudig op metalen oppervlakken worden geplakt en kunnen zonder afvalresten te veroorzaken worden verwijderd en opnieuw worden geplaatst. Het zijn dus eigenlijk tijdelijke stickers. Ze kunnen bedrukt worden met afbeeldingen, tekst of logo's en zijn geschikt voor tijdelijke of verwijderbare reclameborden, aankondigingen of decoratieve items. Vaak worden deze stickers gebruikt als tijdelijke autoreclame, waarbij ze op de auto worden geplaatst tijdens zakelijke ritten en weer worden verwijderd voor privégebruik.

Daarnaast worden de magneetvellen ook veelvuldig gebruikt bij machineonderhoud. Ze dienen als visuele indicatie dat de machine niet kan worden gebruikt tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van magneetstickers die beschikbaar zijn op de GTLL-website. Klanten kunnen verschillende soorten magneetstickers kiezen die passen bij hun specifieke behoeften en voorkeuren.


0
Snelle levering
Frees- en snijletters

Frees- en snijletters

GTLL onderscheidt zich met hoogwaardige frees- en snijletters, waarmee een indrukwekkende visuele identiteit wordt gecreëerd. Of het nu gaat om subtiel en verfijnd of opvallend en groot, onze letters zijn nauwkeurig vervaardigd met aandacht voor detail. Ze bieden een veelzijdige oplossing voor diverse toepassingen, zoals bedrijfslogo's, bewegwijzering of decoratieve elementen.

Laat uw wandreclame en geveltekst extra opvallen met gefreesde of laser gesneden letters. Als het om gefreesde letters gaat, is er een breed scala aan mogelijkheden, u kunt het gebruiken voor het presenteren van uw bedrijfsnaam, wegwijzer of een bepaalde kreet. Naast teksten kunt u ook logo's laten lasersnijden. De gefreesde of gesneden tekst kan worden geproduceerd in de meeste RAL- en PMS kleuren van uw keuze, daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende diktes en materiaalsoorten zoals van messing, staal, aluminium, acryl of zelfs hout. En het is voor binnen- en buitengebruik. Deze bewegwijzering kan worden uitgevoerd op een manier dat deze harmonieert met de architectuur en ontwerp van het gebouw.

 Met GTLL's frees- en snijletters krijgt uw boodschap de aandacht die het verdient, en tilt u de visuele presentatie naar een hoger niveau.

0
Snelle levering

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?