Printen op metalen

GTLL is maatgevend in de printtechniek voor metalen. Of het nu gaat om het printen zelf, sublimeren of etsen, onze specialisten verstaan hun vak als geen ander en zijn bijzonder gemotiveerd en gedreven om aan de hoogste kwaliteitstandaarden en verwachtingen te voldoen. Dan wel te overtreffen. Er zijn verschillende manieren om af te drukken op metalen, afhankelijk van het gewenste resultaat en de toepassing. Ontdek een greep uit onze meest voorkomende printtechnieken specifiek bedoeld voor metalen, plus waar en wanneer ze toegepast worden. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze hangt af van het gewenste resultaat, de toepassing en het beschikbare budget.

We streven we er altijd naar de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en hoogwaardig en duurzaam printwerk te leveren die aan uw specifieke eisen voldoen. Neem vandaag nog contact op met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij uw printprojecten op metalen zoals bijvoorbeeld aluminium of RVS.


Printen in geanodiseerd aluminium

In plaats van het gebruik van zeefdruk, maken we bij GTLL gebruik van een uitgebreide digitale printtechniek waarbij we speciale inkten direct in de poriën van het geanodiseerde aluminium printen. Deze methode staat bekend als “onderprinten”. Met deze techniek kunnen geanodiseerde aluminiumplaten voorzien van bijna elke opdruk, nauwkeurig tot op de millimeter en in fotokwaliteit. Deze methode biedt diverse belangrijke voordelen, waaronder duurzaamheid, een breed scala aan kleurkeuzes, kleurvastheid, milieuvriendelijkheid, weersbestendig en zeer krasbestendig. Het resultaat is een krachtige en langdurige. Na het printen wordt het aluminium gesealed, waarbij de inkt wordt opgenomen in de anodiseerlaag, wat de grafische afbeelding extra beschermt.

De techniek van het onderprinten wordt vaak toegepast bij verschillende toepassingen zoals naamborden, typeplaten, bedieningspanelen, naambadges en industriële labels. Hierbij kunt u denken aan doorlopende nummering, diverse teksten, logo's en barcodes.

Een groot voordeel van digitaal printen in vergelijking met zeefdruk is de eliminatie van film- en reinigingsmaterialen, wat een positieve invloed heeft op zowel de kostprijs per eenheid als de levertijd. Kortom, dit is een uitstekende oplossing voor zowel grote als kleine oplages.

Bij GTLL beschikken we over de benodigde expertise om onderdrukken op geanodiseerd aluminium tot in de perfectie uit te voeren. Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie over deze duurzame en krachtige afdruktechnologie. Wij staan klaar om uw ideeën te realiseren met betrouwbare en duurzame afdrukken.

Chemisch etsen in RVS of Messing

Bij GTLL bieden we verschillende graveer- en druktechnieken, afhankelijk van de hoeveelheden en het beoogde resultaat. Wanneer u graag een reliëf in uw typeplaten wilt zien, kiezen we bij grotere hoeveelheden, gebruik van de etstechniek. Deze techniek wordt bij GTLL vooral toegepast voor de productie van RVS naamplaten en messing aanduidingsplaten. Als het gaat om kleinere oplages van individuele productie-eenheden, schakelen we vaak over naar een graveertechniek.

Het belangrijkste verschil tussen etsen en graveren is dat bij etsen het onbeschermde deel van het materiaal wordt weggevreten door zuur. Na het etsen kunnen we de producten desgewenste in verfen of kleuren. Een groot voordeel van etsen is dat het reliëf blijvend leesbaar is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de verf, die na verloop van tijd gaat wegslijten en dan minder zichtbaar wordt. Bovendien zijn onze typeplaten zeer goed bestand tegen reinigingsmiddelen en extreme weersomstandigheden, zoals die op zee kunnen voorkomen.

Bij GTLL hebben we de expertise om zowel etsen als graveren met precisie uit te voeren. Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie over deze druktechnieken en hoe ze kunnen worden toegepast op uw specifieke projecten. We streven naar oplossingen om aan uw verwachtingen te voldoen en dit zelfs overtreffen.

Sublimeren op aluminium

Bij GTLL passen we sublimatie, ook wel bekend als "dye sublimation", toe op aluminium voor hoogwaardige prints. Deze techniek maakt gebruik van speciale sublimatie-inkten die via hitte en hoge druk van papier naar de dikke coatingslaag op het aluminium worden vervangen. Hierdoor hecht de inkt zich duurzaam aan de coating van het aluminium.

Wat deze methode bijzonder maakt, is dat de zeer druk duurzaam en uitstekend bestand is tegen chemische stoffen. De kleuren die we bereiken zijn opvallend helder en levendig. GTLL gaat nog verder door de aluminium aanduidingsplaten op maat te frezen, inclusief eventuele sparingen voor bevestiging. Dit zorgt ervoor dat een naambadge of een typeplaat perfect is afgewerkt en nauwkeurig voldoet aan de opgegeven specificaties.

Of u nu op zoek bent naar duurzame typeplaten voor industriële toepassingen of naamborden voor andere doeleinden, sublimatie op aluminium bij GTLL staat garant voor hoogwaardige resultaten. Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie over deze techniek en hoe deze uw projecten kunnen versterken. GTLL staat bekend in het leveren van oplossingen die niet alleen aan uw verwachtingen voldoen, maar deze zelfs overtreffen.

Printen op aluminium en RVS

Dankzij onze krachtige AGFA Anapurna-printsystemen kunnen we met een indrukwekkende precisie en helderheid teksten en full-color afbeeldingen op ongeveer elk materiaal en bijna elke ondergrond afdrukken. Dit stelt ons in staat om een scala aan toepassingen te ondersteunen, waaronder fullcolour bedieningspanelen, logoborden, bewegwijzering, tekst op behuizingen en nog veel meer.

Onze grootformaat UV-LED-printer maakt gebruik van krachtige UV-LED-inkt, wat tal van voordelen met zich meebrengt. Allereerst zorgt deze inkttechnologie voor een snelle droging van de prints, wat resulteert in korte levertijden en we kunnen na het printen, het geprinte metalen plaatmateriaal direct gebruiken. Wat nog indrukwekkender is, is de veelzijdigheid van het UV-LED-inktsysteem, waardoor we op verschillende metaalsoorten, zoals aluminium en roestvaststaal kunnen afdrukken met uitstekende hechting en duurzaamheid.

Een ander opmerkelijk voordeel van ons UV-LED-inktsysteem is het uitgebreide kleurenpalet dat het biedt. Hierdoor kunnen we levendige en briljante kleuren produceren die uw prints, zoals logo’s en beeldmerken, echt doen opvallen. Of het nu gaat om nauwkeurige logoborden om uw merkidentiteit te benadrukken, duidelijke bewegwijzering om bezoekers door uw faciliteit te leiden, of op maat gemaakte tekst en afbeeldingen op behuizingen om informatie effectief over te brengen, bij GTLL zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos.

We begrijpen het belang van hoogwaardige en duurzame prints, vooral in zakelijke omgevingen waar visuele communicatie van cruciaal belang is. Daarom bieden we oplossingen die niet alleen aan uw verwachtingen voldoen, maar deze vaak zelfs overtreffen. Onze prints zijn duurzaam en bestand tegen chemische invloeden, waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik, zelfs onder lastige omstandigheden.

Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze uitgebreide printmogelijkheden. Ontdek hoe we uw visuele communicatiebehoeften kunnen bereiken en zelfs overtreffen. Bij GTLL zetten we ons in om uw projecten tot leven te brengen met betrouwbare en hoogwaardige afdrukken die een blijvende indruk achterlaten.

Greep uit ons assortiment

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

Tekstschildjes voor signaalarmatuur

In elke bedrijfstak, van productie tot energiecentrales, spelen zelfklevende tekstplaatjes een cruciale rol bij een soepele en veilige bediening. GTLL biedt op maat gegraveerde resopalplaatjes voor diverse bedienings- en signaleringsapparatuur van Klockner Moeller , Siemens, Eaton of Telemecanique (XB, ZBZ, M22 XST). U ziet onze plaatjes veel boven en rondom schakelaars en signaallampen, met bijvoorbeeld de tekst “HOOFDSCHAKELAAR. Een veelvoorkomend zelfklevend graveerplaatje is het ronde en gele tekstschild. De tekst op dit schild is meestal “NOODSTOP”, maar andere talen zijn ook mogelijk. Dit schild heeft meestal een gat van 22 mm waarin een noodknop geplaatst kan worden. De diameter van het schild is vaak 60 mm, maar deze kan natuurlijk in alle afmetingen gefreest worden. Een andere toepassing welke we vaak graveren zijn schildjes voor tekstschilddragers met een gat waar een drukknop of signaallamp in kan worden geplaatst.

Onze tekstplaatjes zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zelfs de meest voorkomende omstandigheden. Ze zijn slijtvast, bestand tegen chemische invloeden en blijven helder en goed leesbaar, zelfs in extreme omgevingen.

We maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals GRAVOPLY, FORMATOUR, ASTRALON, MULTIPLY, en ROFATOUR, die allemaal merknamen zijn voor gelamineerde (meerlaagse) kunststofmaterialen. Door de toplaag in te graveren, wordt de onderlaag zichtbaar.

De beschikbare materiaaldiktes bestaan van 0,8 mm tot 3.2 mm, waarbij 1,6 mm de standaarddikte is. Wij bieden diverse kleurcombinaties om aan vrijwel elke situatie te voldoen.

Bij extreem zware omstandigheden hebben we de optie om te kiezen voor gegraveerde plaatjes van aluminium of RVS plaatjes. We graveren de teksten en brengen later verf aan. Hoewel de verf in de loop der tijd er uit kan gaan, blijft de gravure altijd zichtbaar.

Verder kunnen we ook bedrukte of geprinte schildjes maken.

Onze bewerkingstechnieken omvatten graveren, frezen, snijden en laser markeren, waarmee we duidelijke tekst en symbolen kunnen graveren en printen. Daarnaast bieden we ook het aanbrengen zelfklevende tape, indien nodig.

Kortom, wij leveren op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke eisen te voldoen. Kies voor GTLL om de bediening te vereenvoudigen, de veiligheid te verbeteren en de optimalisatie in uw bedrijf te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op met ons op voor meer informatie en een op maat gemaakte offerte.


0
Snelle levering
Naamplaathouder en schuifbordjes

Naamplaathouder en schuifbordjes

Stel u zich eens voor dat u een druk kantoor, een gezondheidscentrum of een ziekenhuis binnenstapt. U zoekt naar een specifieke vergaderruimte of een bepaald kantoor, maar heeft geen idee waar u moet zijn. Het is verwarrend en tijdrovend, en we hebben allemaal wel eens in zo'n situatie gezeten.

Bij GTLL begrijpen we het belang van duidelijk en efficiënt bij het navigeren in gebouwen en ruimtes. Daarom staan wij voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze uit ons assortiment hoogwaardige naamplaatjes, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes. Deze zijn niet alleen functioneel, maar bieden ook een professionele uitstraling aan uw praktijk of kantooromgeving. En natuurlijk wordt alles op maat gemaakt.

Onze naamplaathouders, naambordjes, kamerbordjes en deurbordjes zijn ontworpen om niet alleen te helpen bij het navigeren, maar ook om een professionele uitstraling te geven aan uw werkplek. Of u nu op zoek bent naar een discrete naamhouder voor uw kantoordeur, een kamerbordje om de functie van een ruimte aan te geven, of deurbordjes voor duidelijke indicaties zoals "Aanwezig" of "Niet storen", wij bieden oplossingen die passen bij uw unieke behoefte.

Bij GTLL geloven we dat de kleine details een groot verschil kunnen maken in de manier waarop uw bedrijf werkt en communiceert. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de perfecte naam- en kamerbordjes die passen bij uw unieke persoonlijkheid. Laat ons u helpen bij het creëren van een georganiseerde en professionele werkomgeving.

0
Snelle levering
Naambadges

Naambadges

Stel u zich voor dat u een beurs, congres of zelfs uw eigen winkel binnenstapt. Wat is het eerste dat direct opvalt? Voor velen is het de indruk dat wordt gewekt door het aanwezige personeel en hoe professioneel ze zichzelf presenteren. Hier komt de waarde van een goed ontworpen naambadge naar voren.

Bij GTLL begrijpen we het belang van een naambadge die niet alleen functioneel is, maar ook de uitstraling van uw bedrijf regelmatig. We hebben het niet over gewone plastic naamkaartjes, maar over badges die echt iets zeggen. Denk aan badges gemaakt van duurzaam aluminium, die een gevoel van kwaliteit en professionaliteit uitstralen.

Een van de opvallende kenmerken van onze naambadges is de mate van maatwerk die we bieden. Of u nu alleen het bedrijfslogo wilt of het logo samen met de naam van de drager, alles is mogelijk. U kunt zelfs de vorm van de badge kiezen. Wilt u dat er iets uitsteekt aan de bovenkant van de badge, of geeft u misschien de voorkeur aan afgeronde hoeken? Onze moderne freesmachines en printers maken verschillende elk ontwerp mogelijk.

Wat de bevestiging betreft, bieden we meerdere opties aan. U kunt kiezen voor een badge met een vaste persoonsnaam of een badge met een verwisselbaar naamplaatje waarop individuele namen kunnen worden ingericht. Onze bevestigingsopties inclusief magneet, clip of spel. We willen u er echter op wijzen dat magneetbevestigingen van invloed kunnen zijn op betaalpassen en pacemakers, dus het is belangrijk om dit in te nemen.

Het beste van alles is dat onze naambadges snel door heel Nederland kunnen worden geleverd. Wanneer u ons samenwerkt, kunt u rekenen op kwaliteit, maatwerk en goedkope service. Bent u benieuwd naar de prijs en de mogelijkheden voor uw specifieke behoeften? Neem gerust contact op met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen laten stralen met op maat gemaakte naambadges. Bij GTLL geloven we dat de details het verschil maken, en staan we klaar om u te helpen de perfecte indruk te maken.

0
Snelle levering

Alles op één plek

GTLL, uw partner voor een compleet pakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Met decennia aan ervaring bieden wij een uitgebreid scala aan diensten, waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken, waardoor we een breed spectrum aan oplossingen bieden.

Bij GTLL streven we niet alleen naar de hoogste kwaliteit in onze producten en diensten, maar hechten we ook veel waarde aan het milieu. We streven naar duurzaamheid in onze processen en werken met milieuvriendelijke materialen en technologieën. We streven naar efficiënt gebruik van grondstoffen en minimalisering van afval, met als doel een positieve impact op het milieu te hebben.

Door het samensmelten van Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland versterken we onze identiteit en positie in de markt. Hierdoor zien we ook steeds meer nieuwe klanten die bij ons blijven plakken. We zijn trots op de synergie die we creëren en de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten, terwijl we tegelijkertijd duurzame oplossingen bieden.

Of u nu een groot industrieel bedrijf, een MKB-onderneming of een overheidsinstantie bent, wij staan klaar om u te ondersteunen met onze milieuvriendelijke benadering. Onze flexibiliteit en maatwerkoplossingen stellen ons in staat om aan diverse klantvereisten te voldoen, met oog voor duurzaamheid. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat GTLL voor u kan betekenen!

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?