Printen op metalen

GTLL is maatgevend in de printtechniek voor metalen. Of het nu gaat om het printen zelf, sublimeren of etsen, onze specialisten verstaan hun vak als geen ander en zijn bijzonder gemotiveerd en gedreven om aan de hoogste kwaliteitstandaarden en verwachtingen te voldoen. Dan wel te overtreffen. Er zijn verschillende manieren om af te drukken op metalen, afhankelijk van het gewenste resultaat en de toepassing. Ontdek een greep uit onze meest voorkomende printtechnieken specifiek bedoeld voor metalen, plus waar en wanneer ze toegepast worden. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze hangt af van het gewenste resultaat, de toepassing en het beschikbare budget.


Printen in geanodiseerd aluminium

Waar in het verleden zeefdruk werd toegepast, printen we tegenwoordig rechtstreeks in aluminium. De geanodiseerde aluminiumplaten kunnen voorzien worden van bijna alle soorten opdruk. U kunt denken aan doorlopende nummering, verschillende teksten en barcodes. De printer print tot op de millimeter nauwkeurig en in kleurachtige fotokwaliteit. Na het printen gaan we het aluminium sealen, waarna de inkt in de anodelaag zit verweven. De grafische voorstelling is dan beschermd tegen krassen en oplosmiddelen.

Een voordeel ten opzichte van zeefdruk is dat film- en reinigingsmiddelen worden geëlimineerd. Dit heeft een positief effect op de kostprijs per eenheid en levertijd. Kortom, een prachtige oplossing voor grote én kleine oplages.

Etsen in RVS of Messing

In geval van grote(re) aantallen biedt GTLL etsen aan als druktechniek. We passen deze techniek onder andere toe op RVS naamplaten en messing aanduidingsplaten. Is er sprake van een kleine oplage of een enkele productie-eenheid, dan hebben we de optie om over te gaan op graveren. Een belangrijk verschil is dat bij etsen het gedeelte wat niet beschermd is door een diepdruk wordt weggevreten door een zuur. Naderhand kunnen we de producten inkleuren. Een voordeel van etsen is dat het reliëf blijvend leesbaarheid is in tegenstelling tot bijvoorbeeld verf welke aan slijtage onderhevig is. Verder zijn de typeplaten zeer goed bestand tegen reinigingsmiddelen en extreme weeromstandigheden op bijvoorbeeld zee.

Sublimeren op aluminium

Bij sublimatie, ook wel "dye sublimation" genoemd, worden de inkten van papier overgebracht naar de dikke coatingslaag op het aluminium. Dit gebeurt aan de hand van hitte en hoge druk met behulp van een hittepers. Speciale sublimatie inkt laat na verhitting los van het printpapier en hecht zich in de coating van het aluminium. Dankzij deze duurzame techniek is de opdruk slijtvast en goed bestand tegen chemische stoffen. De kleuren zijn verrassend helder en levendig van kleur. GTLL freest de aluminium aanduiding platen exact op maat inclusief eventuele sparingen voor bevestiging. De maatvoering en afwerking van de typeplaten is hierdoor perfect.

Printen op metaalplaten

Dankzij onze hoge kwaliteit printtechniek kunnen we teksten en full color afbeeldingen glashelder en zeer gedetailleerd printen. De inkt wordt rechtstreeks aangebracht op vrijwel alle materialen en bijna iedere ondergrond.

Ons grootformaat UV-LED inkjetsysteem is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Deze moderne digitale druk techniek werkt goed voor kleine volumes en op maat gemaakte opdrachten.

Of het nu gaat om een logo op een tagplaatje of een schematische voorstelling op een brandweerpaneel, bij GTLL zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?