Printen op kunststoffen

GTLL tilt het niveau van rechtstreeks printen op kunststoffen naar een nooit eerder vertoond niveau. Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in printen op rol en plaatmateriaal. In de wereld van kunststof printen telt alleen het allerbeste resultaat, daarom bieden onze printers een hoge afdrukkwaliteit en kunnen afbeeldingen afdrukken met hoge resolutie en kleurechtheid. Ons team begrijpt dat als geen ander; wij beschikken over de mankracht en de expertise om u te overtuigen van onze kwaliteiten. GTLL kiest samen met u de juiste print methode, afhankelijk van het doel van de afdruk, de gewenste kwaliteit en duurzaamheid, en het type kunststofmateriaal dat wordt gebruikt.

Hieronder een beknopt overzicht van de meest voorkomende printtechnieken expliciet voor kunststoffen, plus waar en wanneer ze toegepast worden.


Printen op folie en vinyl

Al onze printers bieden een hoge afdrukkwaliteit en kunnen afbeeldingen afdrukken met hoge resolutie en kleurechtheid.

Speciaal voor onze foliepanelen maken we veel gebruik van full color prints op makrolon, polycarbonaat of lexan. Geproduceerde foliepanelen van GTLL specifiek bedoeld voor de industrie hebben als unieke kenmerken: een hoge slagvastheid + UV-bestendigheid. Daarnaast verdragen ze zowel zeer hoge als lage temperaturen.

Een andere toepassing van deze printtechniek zijn natuurlijk stickers, in elke vorm en kleur. Vinyl printen we vaak op rol. We kunnen de toplaag extra lamineren ten goede van de kras- en UV bestendigheid.

GTLL adviseert u hier dan ook om de juiste print techniek te kiezen afhankelijk van het doel van de afdruk, de gewenste kwaliteit en oplage, en het type folie of vinylmateriaal dat wordt gebruikt.

Printen op plaatmaterialen

Een andere manier om (op groot formaat) te printen is op plaatmateriaal, ook wel panelen genoemd. Met print op plaatmateriaal wordt bedoeld: aan de hand van een UV-printer rechtstreeks printen op het gewenste object – in dit geval plaatmateriaal. Deze techniek wordt toegepast onder andere bij kunststof frontpanelen, signalisatie borden, safetyborden, routingborden, verkeersborden, reclameborden, beurspanelen, POS-materiaal en foto-/kunstpanelen. De inkten harden uit nadat ze zijn blootgesteld aan UV-licht. Dit heeft als positief gevolg dat de kwaliteit van het eindproduct, de print, erg hoog is. Ons grootformaat UV-LED inkjetsysteem is geschikt voor diverse binnen- en buitentoepassingen. 

Greep uit ons assortiment

Alles op één plek

Gecombineerd leveren we al decennialang een totaalpakket aan visuele communicatie en industriële markeringen. Waaronder graveer-, frees- en snijwerk. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor stickers, printen en plakken. Ook nieuwe klanten blijven steeds vaker plakken: door de merken Graveertechniek Nederland en Letterlicht Nederland samen te laten smelten, versterken we onze identiteit en positie in de markt.

Meer over ons
Advies nodig? Advies nodig?